Kunnskap lar seg ikke stoppe av verken pandemier eller landegrenser. Nå lanserer Noroff Accelerate sine digitale bootcamper også i Danmark.

 

- Vi anser hele Norden som hjemmemarked for Accelerate, og Danmark var et naturlig første steg. Vi har nordiske ambisjoner også for resten av selskapet og Accelerate-tilbudet vårt er det som reiser lettest. Etterspørselen etter teknologisk kompetanseheving er like stor i resten av Norden, som den er i Norge, forteller Christian Stavik, produkt- og teknologidirektør (CTO) i Noroff.

Han har selv flere år bak seg i Danmark, som digital utviklingsdirektør i Berlingske media. I mediebransjen har Noroff også funnet en dansk salgsdirektør, som skal jobbe i det norske og nordiske markedet.

- Der er et stort behov for IT-ekspertise i Danmark, og resten av Norden. Det teknologiske kompetansegapet er en stor utfordring som rammer både det offentlige og private næringsliv. Vi skal gi danske bedrifter muligheten til å bygge den kompetansen på en effektiv og fleksibel måte, sier Allan Nordahl Hansen, salgsdirektør i Noroff Accelerate.

Nordahl Hansen har jobbet i over 25 år i mediebransjen i Danmark, blant annet som markedsdirektør i Berlingske Media.

Vi skal gi danske bedrifter muligheten til å bygge den kompetansen på en effektiv og fleksibel måte.Allan Nordahl Hansen

- Dette er en veldig meningsfull jobb og noe jeg tror sterkt på. Jeg har selv jobbet i bedrifter der digital utvikling har vært avgjørende for vekst, og jeg vet hvor utfordrende det er å få tak i riktig IT-kompetanse. Jeg mener det å bygge kompetansen hos sin ansatte er den beste måten å utvikle seg på, sier Nordahl Hansen.

Les mer: Effektiv og fleksibel kompetanseheving som gir karrieren din et løft

 

9 av 10 danske bedrifter mangler IT-kompetanse

Noroff Accelerate tilbyr effektiv og fleksibel kompetanseheving gjennom online bootcamper du kan gjennomføre ved siden av full jobb. I skrivende stund gjennomføres tre ulike bootcamper parallelt, og de neste oppstartene kommer i januar og april.

Det er godt dokumentert at behovet for IT-kompetanse er prekært i Norge, og undersøkelser viser også at 9 av 10 danske bedrifter mangler ansatte med IT-kompetanse.  Accelerate-programmene har blitt godt mottatt i Norge, og Stavik tror det vil fungere like bra i Danmark.

- Vi har kjørt dette konseptet i Norge i år, og ser at det fungerer godt. Gjennom ti uker får deltakerne teknologisk kompetanse som gir dem stor verdi i arbeidslivet. Derfor er vi trygge på å lansere tilbudet også i Danmark, sier Stavik.

- Vi tilbyr nå bootcamper på deltid innen IT-utvikling og IT-sikkerhet, og nye programmer utvikles kontinuerlig. Tech-management er blant områdene der det er stort behov for utdanningstilbud. Vi har tett dialog med både næringslivet og rekrutteringsbransjen for å utvikle nye utdanningstilbud som gir deltakerne den kompetansen arbeidsmarkedet etterspør, legger Stavik til.

All undervisning foregår på engelsk og leveres online, men Nordahl Hansens tilstedeværelse og nettverk i Danmark er likevel viktig for å etablere Noroff på andre siden av Skagerrak.

- Vi mener det er viktig med lokal tilstedeværelse i Danmark for å lykkes. Allan er allerede godt i gang, og vi kommer til å ansette flere mennesker i Danmark etter hvert, sier Stavik

Les mer: Bli med på JavaScript-bootcamp i Kristiansand i januar 

 

     
Top