Service Design - Tjenestedesign nettstudium på Noroff

Årsstudium

Service Design

Tjenestedesign

Praktisk utdanning hvor du lærer å skape sømløse kundereiser og -opplevelser med gode brukerinteraksjoner for ethvert produkt. Ved å jobbe med relevante oppgaver og prosjekter utvikler du din kompetanse i tråd med bransjens beste standarder.

Nettstudier

13. august 2024 Flere oppstarter

15. oktober 2024

7. januar 2025

11. mars 2025

1 år heltid | 2 år deltid

Heltid: 44.000,- per semester
Deltid: 22.000,- per semester

Lånekassen

Hvorfor studere Service Design?

Bedrifter søker kontinuerlig å forbedre sine tjenestetilbud, og etterspørselen etter dyktige tjenestedesignere øker i takt med dette. For å holde markedet i vekst, er det viktig å inkludere et kundefokusert perspektiv. Dette krever en evne til å sikre en god interaksjon med sluttbrukere og kunder, som er hovedfokuset til tjenestedesignere.

Gjennom dette programmet vil du lære å skreddersy kundeopplevelser og skape innovative tjenestedesign. Viktige fokusområder inkluderer bruker-research, kartlegging av kundereiser, utforming av service blueprints, idéutvikling og prototyping. Du vil bygge ferdigheter i kreativ tenking og problemløsning, og utforske hvordan digitale teknologier kan integreres i tjenestedesign. Dette underbygger forståelsen av hvordan digital transformasjon påvirker kundens opplevelse.

Målet med utdanningen er å utvikle en dyp forståelse av kundenes behov, tjenestestrategi og design thinking. Etter endt studie vil du være rustet til å designe og implementere verdifulle tjenestedesign i et bredt spekter av bransjer.

Jobbmuligheter

Etter studiet i Service Design kan du blant annet jobbe som:

 • Service Designer
 • UX/UI Designer (with a Service Design focus)
 • Customer Experience Analyst
 • Design or User Researcher
 • Innovation Coordinator
 • Project Coordinator in Service Design
 • Business Analyst
 • Service Strategy Consultant
 • Process Improvement Specialist
Noroff lanserer nytt studieprogram i Service Design

– Det er avgjørende å ha eksperter som kan forbedre og optimalisere tjenesteleveransen

Studieinformasjon

Det første semesteret gir deg en praktisk forståelse av prinsipper, metoder og verktøy for å skape innovative tjenestedesigns. Du vil få omfattende opplæring i å identifisere hvilke kundeproblemer som trenger nye løsninger, og hvordan du samler innsikt for å komme opp med nye ideer. Basert på idéutviklingen vil du utvikle dine ferdigheter i å skape konsepter og prototyper for testing. Det undervises også i ulike visualiserings- og tegnemetoder som er sentrale for å designe tjenester, og for å skape service design blueprints og gode kundereiser og -opplevelser.

Det andre semesteret bygger videre på disse grunnferdighetene, og er innrettet slik at du kan videreutvikle den allerede tilegnede kjernekompetansen din i mer avanserte prosjekter. Du lærer å planlegge og fasilitere workshops, som er et nøkkelverktøy for å bringe ulike aktørers perspektiver inn i tjenestedesign. Med flere innspill kan nye produkter og tilpassede brukerreiser settes ut i livet. Utforming av service proposals og planlegging av fremtidige tjenestedesignprosjekter står også sentralt i dette semesteret.

Hvert semester innebærer arbeid på et omfattende prosjekt med innleveringer underveis. Begge semestrene avsluttes med en innlevering og evaluering av prosjektet du har jobbet med.

Emner i Service Design:

 • Introduction to Service Design
 • Research and Insight
 • Ideation and Concept Development
 • Semester Project
 • Workshop Facilitation
 • Service Proposition
 • Service Design Planning
 • Exam Project
Skole: Noroff Fagskole
Søknadsfrist: Løpende opptak. Søknadene behandles i den rekkefølgen de kommer inn.
Undervisnings­­språk: Engelsk
Godkjenninger: Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.
Grad: Fagskolegrad
Studiepoeng: 60

Maskinvare og programvare

Standard laptop (PC eller Mac)

Mer informasjon kommer.

Noroff har løpende opptak og søknadene behandles derfor i den rekkefølgen de kommer inn. Det vil si at jo tidligere du søker, desto tidligere kan du sikre deg studieplass.

For å kvalifisere deg for studiet må du ha generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. 

Du kan lese mer om opptakskrav her.

Alle våre utdanninger er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Du kan søke Lånekassen om basisstøtte (lån og stipend; 137.907,-) og ekstra lån til skolepenger (74.366,-) per år.

Som voksen student kan du få lån og stipend fra Lånekassen. Det gjelder også om du jobber samtidig som du studerer.

Du kan lese mer om betaling, lån og stipend her. 

Få studieveiledning på Noroff

Få studieveiledning

Spørsmål om våre utdanninger?
Vi hjelper deg gjerne!

     
Top