Backend-utvikling med Java (deltid)

Kurs på nett Kommer
10 uker deltid Instruktørledet

Ønsker du å åpne nye muligheter som utvikler? På bare ti uker kan du lære deg backend webutvikling med Java.

Java er et objektorientert programmeringsspråk som er svært utbredt over hele verden. Det operer på milliarder av enheter og er dypt integrert i de fleste store plattformer og teknologiselskaper. Noen eksempler på hva Java brukes i er kredittkort, bankID og Netflix.

Java ble utviklet av James Gosling i 1995, mens han jobbet for Sun Microsystems. Til tross for at det ble utviklet for mer enn 20 år siden, er Java fortsatt blant de mest populære programmeringsspråket for utviklere. To av årsakene til det er at det er et objektorientert språk som fungerer på alle plattformer. "Write once, run everywhere" var slagordet da Java ble utviklet, og det stemmer fortsatt den dag i dag.

Dette gjør Java til et allsidig og relativt lettlært programmeringsspråk, som er svært populært blant programvare- og teknologiselskaper.  Gjennom vår 10-ukers bootcamp vil du tilegne deg attraktiv Java-kompetanse som kan åpne nye muligheter for deg som utvikler.

Om kurset

Java-kurset introduserer deg for det grunnleggende innen webserverutvikling. Vi begynner med å utforske språket Java, de medfølgende bibliotekene, og hvordan Java fungerer. Deretter begynne vi å bruke Java, og her vil vi fokusere på det grunnleggende; å administrere data med samlinger og objekter på en god måte.

Du lærer hvordan du kan samhandle med databaser via Java, og deretter hvordan du bruker Hibernate, som er et verktøy for relasjonskartlegging av objekter. Senerer vil du lære hvordan du kan eksponere disse dataene over internett ved å opprette RESTful Web APIer i Spring-rammeverket. Du vil ikke bare lære å lage API-er, du vil lære å designe webservere etter bransjens beste praksis, lage riktig dokumentasjon for API-ene dine, sikre disse API-ene ved hjelp av moderne løsninger og til slutt distribuere disse sikre API-ene via containere til et skymiljø.

Etter fullført kurs vil du ha grunnleggende kunnskap om hvordan du bruker moderne webteknologi til å bygge omfattende webservere for å betjene moderne webapplikasjoner.

Dette kurset er for de med grunnleggende eller middels kodekunnskap som ønsker å lære backend-delen av full stack webutvikling. Hvis du er en ambisiøs IT-utvikler eller ønsker å få fart på karrieren din, er dette kurset noe for deg.

Alle våre kurs er skreddersydd for å gi deg kompetanse som er etterspurt i næringslivet. Gjennom tett kontakt med bransjen har vi utviklet kurs som fokuserer på de ferdighetene du trenger for å lykkes. Våre høyt kvalifiserte forelesere og instruktører vil hjelpe deg å få maksimalt utbytte av kurset.

Les mer om Accelerate-metoden.

Kurs-informasjon

Hvor: Kurset ledes av instruktører online, så du kan studere fra hvor som helst.

Når: Kommer

Omfang: 10 uker, deltid (cirka 10-15 timer i uken).

Ukeplan: To webinarer live online (4 timer totalt), 3-6 timer oppgaveløsning og feedback, og 5 timer selvstudie (kan variere noe).

Pris: NOK 39.000,-

Undervisningsspråk: Engelsk

Accelerate-kursene er uten studiepoeng, og gir dermed ikke grunnlag for lån og stipend i Statens Lånekasse.

Det du lærer:

  • Det grunnleggende om Java-språket.
  • Hvordan designe kodebasen din for å være testbar og vedlikeholdbar.
  • Hvordan få tilgang til data som er lagret i en database.
  • Hvordan du bruker JDBC (Java Database Connectivity).
  • Hvordan du bruker Hibernate
  • Hvordan du oppretter en robust RESTful Web API i Spring rammeverket.
  • Hvordan du sikrer web-APIer ved hjelp av moderne løsninger.
  • Distribuer web-API-er til et skymiljø ved hjelp av containere.

 

Anbefalt forkunnskap

Kjennskap til Objektorientert programmering (OOP) og Structured Query Language (SQL).

Karrieremuligheter

Gi deg selv større muligheter som utvikler. Eksempler på jobbtitler du kan sikte mot: Java Developer, Software Engineer, Java Microservices Developer, Java Full Stack Developer.

Sertifiseringer

Kurset dekker deler av pensumet, og er et godt utgangspunkt for å gå videre og sikre deg Java-sertifiseringene Oracle Certified Associate (OCA) og 

Oracle Certified Professional (OCP). Du kan utforse pensumet ytterligere på disse sidene: OCA - OCP

Hvorfor Accelerate-kurs?

Våre online kurs er skreddersydd for deg som ønsker å bygge dinkompetanse på en rask og fleksibel måte, uten å måtte ta fri fra jobb. Les mer om Accelerate-kursene her.

Spørsmål

Lurer du på noe? Kontakt oss så hjelper vi deg.

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 909 50 256 -  (Man-Fre: 09:00 → 15:00)

 

 

 

 

 

     
Top