Hos Noroff søker du studieplass direkte via vår egen søknadsportal. Det er ikke mulig å søke via Samordna opptak.

For å få studieplass må du:

Søke studieplass

Søknad sendes inn via vårt søknadsskjema. Du må sende inn én søknad per studieprogram du søker på. Prioritert rekkefølge kan du endre når du vil.

Hos Noroff er det løpende opptak. Dette betyr at søknadene behandles i den rekkefølgen de blir kvalifisert. Vi anbefaler søkere å være ute i god tid, da det er begrenset med plass på enkelte studier.

Verifisere din bruker

For at din søknad kan bli behandlet må du verifisere din bruker. Det gjør du ved å opprette et passord via linken du mottok i e-post umiddelbart etter at du søkte om studieplass.

Laste opp riktig dokumentasjon

Sørg for at dokumentasjonen du skal laste opp er riktig. Om du lurer på hvordan du laster opp filer, kan du lese om dette her.

Krav til dokumentasjon avhenger av opptaksgrunnlaget du søker på.

Generell studiekompetanse

Last opp screenshot av vitnemål fra videregående skole. Dersom ditt vitnemål er av nyere utgave og ligger i Nasjonal Vitnemålsdatabase (NVB), får vi en direkte bekreftelse på dette. Da trenger du ikke laste dette opp i søknaden din.

Yrkesfaglig videregående

Last opp vitnemål fra yrkesfaglig videregående + eventuelt fagbrev/svennebrev.

Realkompetanse

Last opp CV, attester, søknadsbrev, og det du måtte ha av karakterer fra utdanning. Søknadsbrevet skal være en kort beskrivelse av hvorfor dette studiet er aktuelt for deg.

Ikke ferdig på videregående

Last opp midlertidig karakterbevis som du kan finne på vigo.no.

Akseptere tilbudt studieplass

Etter at all dokumentasjon er gjennomgått og dersom du kvalifiserer for studiet, vil du få tilbud om studieplass. Du må logge deg inn på Min Side for å takke JA til plassen.

Normalt er det 14 dagers svarfrist på studietilbud ved Noroff. Men, det kan forekomme kortere svarfrist der vi har venteliste og når det er kort tid til studiestart. Da vil du få spesifikk beskjed om det. Det er viktig at du takker ja til studietilbudet i god tid og i hvertfall før fristen utløper, så du ikke risikerer at tilbudet ditt er blitt kansellert.

Søk studieplass


Studiekontrakt

Når du aksepterer tilbud om studieplass, blir studiekontrakten bindende både for deg og skolen. Les studiekontrakten for Noroff Høyskole og studiekontrakt for Noroff Fagskole.


Hjelp til søknadsprosessen

Mange spørsmål om søknadsprosessen er besvart på vår FAQ-side. Du kan også lese om våre opptakskrav her. Lurer du på noe omkring betaling, lån og stipend, kan du lese mer om det her.

Finner du ikke svar på det du lurer på, er du velkommen til å sende oss en melding i søknaden din.

Dersom du ikke har søkt ennå, kan du sende en privat melding via Facebook, eller kontakte opptakskontoret med dine spørsmål.

Søk studieplass

 

     
Top