Noroff Regnskap

Diverse informasjon:

For henvendelser vedrørende faktura og betaling, vennligst ta kontakt her.

Tordenskjoldsgate 9, 4612 Kristiansand S
(+47) 38 00 00 00
Man-Fre: 09:00 → 15:00. Lør-Søn: Stengt

For å kontakte regnskapsavdelingen, vennligst kontakt oss på Noroff Support Portal.

Hjelp knyttet til faktura og betaling

Om du har mottatt betalingsvarsel er det fordi vi ikke kan se å ha mottatt forventet innbetaling fra deg. Om du allerede har inngått nedbetalingsavtale med oss, kan vi ikke se at du har betalt etter oppsatt plan.

Om du ønsker å få tilsendt kopi av din faktura, kan du kontakte regnskap direkte via Noroff Support Portal.

Hvis du har betalt de siste par dagene, kan du se bort fra betalingsvarselet, men følg likevel med på Mine betalinger, for å se at den blir registrert.

Om purringen gjelder skolepenger

Vi har forståelse for at pengene fra Lånekassen kan la vente på seg, men for å utsette betalingsfristen er vi avhengige av at du sier fra til oss. Kontakt oss på Noroff Support Portal.

Dersom du ikke betaler, og ikke melder fra

Dersom du ikke kan betale studieavgiften innen forfall, er det viktig du kontakter oss på Noroff Support Portal snarest. Dersom faktura ikke er betalt innen én uke etter forfall, og du heller ikke har tatt kontakt med oss, vil vi sende deg inkassovarsel. Dette gjøres naturligvis ikke dersom du har fått avtale om ny forfallsdato. Dersom betaling fortsatt uteblir etter inkassovarsel, blir kravet oversendt til inkasso, noe som vil påføre ekstra kostnader for deg.

Logg deg inn i Noroff Support portal og ta kontakt med oss dersom det er noe du lurer på. Alle spørsmål knyttet til betaling skal rettes til Billing & Payments i Noroff Support Portal.

     
Top