Praktisk informasjon om nettstudier fagskole

På denne siden finner du praktisk informasjon om fagskolestudier på Noroff Nettstudier. Oversikt over de aktuelle studiene finner du nederst på siden.

Praktisk utdanning

Fagskolestudier er generelt mer praktisk rettet sammenlignet med studier på høyskole eller universitet.

Studiene er utviklet i samarbeid med våre partnere i bransjen. Faglærerne har solid bransjeerfaring og en praktisk tilnærming til faget. Du vil få jobbe med praktiske oppgaver og dataprogrammer som blir brukt i bransjen i dag.

Avhengig av studieprogram vil det være en grad av teoretisk innføring som er avgjørende for en totalforståelse av faget, men i hovedsak er det praktiske ferdigheter og spisskompetanse du vil sitte igjen med etter fagskolestudier på Noroff.

Studiehverdagen

Det er stor frihet og fleksibilitet ved å være nettstudent. Samtidig vil det også kreve disiplin og god planlegging. Å studere på heltid kan sammenliknes med å ha en fulltidsjobb. Studieplanen tilsier en arbeidsmengde på 40 timer per uke. Skal du kombinere studier med jobb, reise, familie eller andre forpliktelser, kan deltidsstudier (20 timer per uke) være et godt alternativ. Så lenge du følger studieplanen og innleveringsfristene styrer du hverdagen selv.

Modulbasert

De fleste av våre fagskolestudier på nett er modulbaserte, ved at det gis tilgang til en ny modul hver uke (annenhver uke for deltidsstudenter). Modulene avsluttes som regel med en innlevering eller en liten test. I tillegg til modul- og emneoppgaver vil det være lengre perioder med prosjekt- og porteføljearbeid.

Progresjon

Ved studiestart vil du få tilgang til progresjonsplanen for ditt studieprogram. Denne inneholder en ukentlig oversikt over moduler, emner, prosjektperioder, innleveringsfrister og ferier. Det er et godt planleggingsverktøy.

Dersom du får studiestøtte fra Lånekassen er det spesielt viktig at du følger planen for studiet. Skulle det derimot dukke opp noe uforutsett som gjør det vanskelig å følge deler av planen, kontakt faglærer så snart som mulig.

Studier på engelsk

Undervisningsspråket på våre studier er engelsk, da vi benytter oss av både norske og internasjonale lærere og bransjeeksperter. Det betyr at faglig innhold, kommunikasjon og oppgaveinnleveringer i hovedsak er på engelsk.

Det betyr ikke at du må kunne flytende engelsk, men du må kunne forstå og kommunisere på engelsk. Dersom du har en grei erfaring med engelsk fra videregående skole, skal dette være mer enn godt nok.

Videre studier

Mange av våre fagskoleprogram kan med fordel kombineres med andre relevante studieprogram. På denne måten vil du stå enda sterkere i et arbeidsmarked i stadig endring. For eksempel kan du kombinere UX-design med frontend-utvikling, grafisk design eller digital markedsføring. Du kan også kombinere nettverk- og IT-sikkerhet med et tredje år på vårt samarbeidsuniversitet University of South Wales, for å oppnå en internasjonal bachelorgrad.

Bachelor i utlandet 2+1

De fleste av våre toårige fagskoleutdanninger kan bygges videre til en bachelorgrad ved å ta tredje året i England Australia, Wales eller Sør-Afrika. Du finner mer informasjon om bachelor i utlandet her.


Fagskolestudier på Noroff Nettstudier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top