Slik fungerer nettstudier

Nysgjerrig på hvordan det fungerer å studere på nett? Finn svar på alt du lurer på om nettbaserte studier på denne siden.

Nettstudier er studier på nett, uten fast oppmøte til fysiske forelesninger eller klasseromsundervisning. Fordelen med nettstudier er at du har friheten til å tilpasse studiene etter din hverdag.

Å studere på nett blir vanligere og vanligere. Kvaliteten på utdanningen er den samme som på våre campuser, og vitnemålet du sitter igjen med etter endt utdanning er identisk.

Nettstudenter lærer seg å jobbe selvstendig og effektivt, som i seg selv er attraktive egenskaper i arbeidslivet. Som nettstudent får du tilgang til et digitalt klasserom hvor du får en god oversikt over hverdagen som student. I det digitale klasserommet finner du alt av læremateriell og oppgaver, og du kan benytte deg av diskusjonsforum for kommunikasjon både mellom medstudenter og lærere.

Leveransen av nettstudier på fagskole- og bachelornivå er forskjellig. Som bachelorstudent streames forelesningene live fra undervisningen på campus.

For våre fagskolestudier er læringsmateriellet forhåndsprodusert. Du vil jobbe med praktiske oppgaver og slik sitte igjen med praktiske ferdigheter, relevant for bransjen. Våre fagskolestudier kan tas på heltid eller deltid.

Nettstudiene er lagt opp for alle som trenger og ønsker fleksibilitet i sine studier, og tilsvarer den samme kompetansen som fagutdanningen vil gi deg på campus.

For våre fagskolestudier kan du søke oppstart i august, oktober, januar eller mars, alt ettersom hva som passer best for deg og din timeplan.

Våre bachelorstudier har oppstart i august.

Det er løpende opptak til våre nettstudier og du kan søke helt frem til en uke etter studiestart.

Dersom du søker på grunnlag av utenlandsk utdanning vil det være en søknadsfrist på to måneder før studiestart. Du kan lese mer om det her, under overskriften When is the application deadline?

Synes du det er vanskelig å velge mellom campus og nettstudier? Fra august 2023 kan du velge det beste fra to verdener i vår nye leveransemodell Online PLUS Oslo.

Kort forklart betyr Online PLUS at du kan være nettstudent, og samtidig være en del av det fysiske læringsmiljøet på campus i Mølleparken 4 sentralt i Oslo. All undervisning og veiledning vil foregå online. Du velger selv hvordan du ønsker å følge undervisningen, om det er hjemme, på campus eller hvor som helst i verden. Les mer om Online PLUS her.

Det digitale klasserommet gir gode muligheter for et sosialt studentliv på nett, dersom du ønsker det. Det er stor sannsynlighet for at du finner andre studenter som er pålogget i det digitale klasserommet samtidig som deg, og ofte kan det være til stor hjelp dersom du står fast.

Gjennom det digitale klasserommet legges det til rette for samarbeid og diskusjoner med andre medstudenter, og mange opplever å knytte nye vennskap gjennom tiden som nettstudent. Du er ikke alene, selv om du studerer hjemmefra.

Den fleksible studiemetoden gjør at nettstudier kan tilrettelegges for din situasjon og din timeplan. Samtidig vil nettstudier også kreve disiplin og god planlegging, og kan på mange måter sammenlignes med en fulltidsjobb.

Du står fritt til å studere når på døgnet det passer deg, men det er viktig at obligatoriske oppgaver leveres til gjeldende frister. For bachelorstudier må det også påberegnes gruppearbeid til tider, og tidspunkt for samarbeid må avtales med din gruppe. Live-forelesninger har spesifikke tidspunkt for streaming, selv om du selv bestemmer når du ønsker å se disse. Trenger du kontakt med din veileder eller annet personnel fra skolen vil disse være tilgjengelig innenfor kjernetid.

Pass på å sette av nok tid i kalenderen. Gjennomsnittlig studiebelastning er 40 timer per uke for fulltidsstudenter, og 20 timer per uke for deltidsstudenter.

Nettstudenter ved Noroff har rett til lån og stipend hos Lånekassen.

Lånekassens støttekalkulator regner ut hvor mye støtte du kan få. Har du spørsmål om lån og stipend kan du lese mer her, eller ta kontakt med Lånekassen direkte.

Våre bachelorstudier koster 49.000,- per semester, mens våre fagskolestudier koster 44.000,- per semester heltid og 22.000,- per semester deltid for nettstudier. Online PLUS Oslo/Bergen koster 54.000,- per semester. Alle studier er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Ifølge Noroffs studiekontrakter kan studieavgiften justeres årlig i henhold til lønns- og prisvekst. Dette vil inntreffe normalt med virkning fra nytt studieår.

Som nettstudent vil du bruke mye tid foran skjermen. Det er derfor viktig at du har en datamaskin (PC/Mac) som fungerer bra til gjennomføring av studiet. Nærmere informasjon om krav til utstyr finner du under F.A.Q - Ofte stilte spørsmål.

Som nettstudent trenger du ikke møte opp noe sted fysisk for å avlegge eksamen, men også dette gjøres hjemmefra.

Hos Noroff Nettstudier er eksamen prosjektbasert. Omfang og lengde varierer.

Etter at du har har akseptert studieplassen hos Noroff får du tilsendt informasjon angående Lånekassen, studieavgift, digitalt klasserom og så videre.

I tiden frem mot studiestart vil vi også sende våre søkere mer informasjon om det å være nettstudent. Det gis blant annet nyttige tips om studieteknikk og stressmestring, slik at du på best mulig måte kan forberede deg til studiene hos Noroff.

Etter at du har søkt studieplass hos Noroff vil du få tilgang til søknadsportalen. Her vil du blant annet finne oversikt over søknad(er).

Mer informasjon om søknadsprosessen, betaling, studieinformasjon, eksamen, studiekontrakt og så videre, finner du på våre nettsider F.A.Q. - Ofte stilte spørsmål.

Nysgjerrig på nettstudier?

Få tilsendt en personlig video som forklarer hvordan nettstudier fungerer.


Nettstudier - Finn din utdaninng på nett
     
Top