Noroff Bachelor

Studér ved våre samarbeidsuniversiteter:

Bachelor i utlandet

Å studere i utlandet gir en unik mulighet til å oppleve verden, bygge nettverk, få ettertraktet kompetanse og språklig utvikling.

Noroff har et tett samarbeid med flere utenlandske utdanningsinstitusjoner. Etter toårig fagskoleutdanning på Noroff kan du ved de fleste av våre studier benytte deg av våre samarbeidsavtaler og søke direkte inn på tredjeåret på internasjonale bachelorgrader.

2 år på Noroff+1 år i utlandet=bachelorgrad

2+1 avtalen legger opp til at du får full akkreditering av studiene du har fullført hos Noroff. Dette gir deg mulighet til å søke direkte inn på tredjeåret av en bachelorgrad, og fullføre den med ett studieår i utlandet.

Ofte stilte spørsmål

Å studere i utlandet er en opplevelse for livet, en mulighet til å lære en annen kultur å kjenne og få et helt annet perspektiv på fagfeltet du studerer. Du vil møte andre læringsformer, sannsynligvis få utviklet eksisterende språkferdigheter og knytte nettverk med nye mennesker som kan vil være verdifullt i din fremtidige karriere.

Etter to år på Noroff Fagskole har du en grundig fagskoleutdannelse og masse praktisk erfaring. Dette gjelder også nettstudenter.

Når du har fullført et av studiene nettverk og IT-sikkerhet, lyd- og musikkproduksjon, filmproduksjon, 3D design og spillteknologi - interaktiv, 3D design og spillteknologi - innholdsutvikling, eller grafisk design, er du kvalifisert for å få godskrevet to år fagskolestudier ved et av Noroff sine samarbeidsuniversiteter, så lenge du oppfyller kriteriene. Noen av universitetene stiller krav til karaktergrunnlag og vektlegger portofolien fra Noroff i opptaket.

Enkelte gjennomfører individuelle intervjuer hvor de veileder og vurderer hvilken bachelorgrad du eventuelt kan få tilbud om.

Info kommer.

Lånekassen tilbyr fullt stipend og lån, også for utenlandsstudier. For å få støtte fra Lånekassen til studier i utlandet må du ha oppnådd generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse kan oppnås ved å fullføre et toårig fagskoleløp ved Noroff.

Som student har du rett til basisstøtte, skolepenger og reisestøtte fra Lånekassen – søk her

OBS! Det er viktig at du søker bachelor i utlandet når du søker ved Lånekassen. Utdanningen i utlandet er IKKE utveksling.

Nedenfor vises satsene for året 2024/2025.
Det henvises til paragrafene i forskriften slik at du kan sjekke om beløpene har endret seg.

Lånekassen gir støtte til de universiteter Noroff har 2+1 samarbeid med.

Basisstøtten er i 2024/2025 NOK 151.690 per år. 
40% omgjøres til stipend ved bestått studium. Les mer her

Skolepenger er i 2024/2025 NOK 280.344
Les mer her

Reisepenger avhenger av hvor du skal studere og du må, for å kunne søke, ha bostedsadresse i Norge. I lenken ses tabellen som viser stipend/lån du har mulighet for å få i den region du ønsker å studere. Les mer her.

For University of South Wales, Teesside University, Solent University og BIMM anbefaler vi å søke fra april, og senest innen 15. juni. For Deakin University er søknadsfristen i november. Les mer på hvert enkelt universitet sine nettsider.

Det trengs visum for å studere i England og Australia. Dette er noe du som student må sørge for å søke om. Les mer på hvert universitet sin side.

Du behøver ikke ta en språktest før du søker hos våre samarbeidsuniversiteter så lenge du oppfyller engelskkravet fra det enkelte universitet. I de tilfeller du ikke oppfyller kravet må du gjennomfører en språktest før du får ditt endelige tilbud. Les mer på hvert enkelt universitet sin side.

Samarbeidsavtalene er kun tilgjengelige for studenter som planlegger fysiske studier i utlandet. Du kan benytte deg av avtalene selv om du har fullført Noroff-studiene på nett.

Dersom du har spørsmål tilknyttet bachelor i utlandet, send en e-post til exchangeprograms@noroff.no, så hjelper vi deg videre.

 

Solent University

Solent University

Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg.


BIMM Institute

BIMM Institute

BIMM tilbyr studier av høyeste kvalitet, slik at du kan maksimere ditt karrierepotensiale.


Teesside University

Teesside University

Er du interessert i 3D, spilldesign eller grafisk kommunikasjon, kan dette være universitetet for deg.


Deakin University

Deakin University

Deakin har TV-, lyd- og filmstudioer, og er flinke på digitale medier, visuell kommunikasjon og design.


University of South Wales

University of South Wales

University of South Wales er dyktige på lyd og musikk, 3D og nettverk og sikkerhet.

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

     
Top