Noroff Nettstudier - Kvalitetsutdanning på nett

Nettstudier
12./13. august 2024

Kvalitetsutdanning på nett

Ved å studere på nett kan du enklere tilpasse utdanningen til din hverdag. Velg mellom bachelor, toårige studier, årsstudium eller halvårsstudium.

Hvorfor velge nettstudier?

Mange har ikke anledning til å studere fysisk ved et lærested, men har likevel behov for en fremtidsrettet utdanning som gir solide jobbmuligheter. Kanskje er du i full jobb, med ønske om å videreutdanne deg. Kanskje bor du for tiden i utlandet eller for langt unna våre campuser. Som nettstudent hos Noroff får du et attraktivt utdanningsløp, som er tilpasset fremtidens digitale yrkesliv og kompetansebehov. Du behøver aldri å møte opp fysisk på en skole, men du får likevel tett oppfølging fra veileder. I tillegg får du tilgang til bransjenært fagstoff, videoleksjoner, og et nettverk av andre nettstudenter.

Nettbasert utdanning er i dag en populær metode for læring. Hos Noroff har vi i dag mer enn 4000 aktive nettstudenter. Blant våre nettstudium finner du både bachelorstudier og fagskolestudier. Disse utdanningene har ulik leveranse. Våre bachelorstudier blir streamet live fra undervisningen på campus, du kan dermed følge forelesningene fra en digital enhet hvor som helst i verden.

Heltid eller deltid

Fagskolestudiene kan tas på heltid eller deltid. Nettstudiene våre er tilpasset de som ønsker mer fleksibilitet, og tilsvarer den samme kompetansen som fagutdanningen på campus. Opptakskravene er de samme som for bachelor- og fagskoleutdanning på campus, og vitnemålene er identiske.

Nysgjerrig på nettstudier?

Få tilsendt en personlig video som forklarer hvordan nettstudier fungerer.


Nettstudier - Finn din utdaninng på nett

Ulike typer nettstudier

Våre bachelorgrader kombinerer praktisk og teoretisk læring. Læreplanen er utviklet i nært samarbeid med bransjen, slik at du er klar for å gå rett ut i jobb etter å ha fullført bachelorgraden din på Noroff. Våre lærere kombinerer forskning og bransjeerfaring, og sørger for at utdanningen din er oppdatert og aktuell.

Forelesningene streames live fra undervisningen på campus. Du bestemmer selv om du vil se dette live eller som opptak senere. Du har mulighet til å pause og se dem om igjen, så mange ganger du ønsker.

I løpet av kursene vil du ha forelesninger, veiledningstimer og obligatoriske vurderinger gjennom kurset.

Du vil tilbringe mesteparten av tiden din i det digitale klasserommet. Ved studiestart vil du bli introduseret for dette og lære mer om hvordan det fungerer. Her vil du ha tilgang til læringsmateriell, oppgave- og prosjektbeskrivelser, innleveringer og aktivitetsrapporter, og chat forum for kommunikasjon med forelesere, veiledere og medstudenter.

Fagskolestudier er generelt mer praktisk rettet sammenlignet med studier på høyskole eller universitet. Studiene er utviklet i samarbeid med våre partnere i bransjen. Faglærerne har solid bransjeerfaring og en praktisk tilnærming til faget. Du vil få arbeide med praktiske oppgaver og dataprogrammer som er vanlige i bransjen i dag.

Avhengig av studieprogram vil det være en grad av teoretisk innføring som er avgjørende for å forstå faget i sin helhet, men i hovedsak er det praktiske ferdigheter og spisskompetanse du vil sitte igjen med etter fagskolestudier på Noroff.

Som nettstudent har du stor frihet og fleksibilitet, men det krever også disiplin og god planlegging. Å studere på heltid kan sammenliknes med å ha en fulltidsjobb. Studieplanen tilsier en arbeidsmengde på 40 timer per uke. Hvis du kombinere studier med jobb, reise, familie eller andre forpliktelser, kan deltidsstudier (20 timer per uke) være et godt alternativ. Så lenge du følger studieplanen og innleveringsfristene styrer du hverdagen selv.

Synes du det er vanskelig å velge mellom campus og nettstudier? Nå kan du velge det beste fra to verdener i vår nyeste leveransemodell Online PLUS. Kort forklart betyr Online PLUS at du kan være nettstudent, og samtidig være en del av det fysiske læringsmiljøet på campus i Oslo eller Bergen. All undervisning og veiledning vil foregå online. Du velger selv hvordan du ønsker å følge undervisningen, om det er hjemme, på campus eller hvor som helst i verden. Tilbudet gjelder alle våre bachelorstudier.

Ved å ta en del i et fysisk læringsmiljø har du mulighet til å delta i gruppearbeid og diskusjoner, som kan være en god måte å lære på og øke forståelsen av emnet. Du får mulighet til knytte kontakt med andre studenter og få nye venner, noe som kan bidra til å øke motivasjonen og læringsgleden, i tillegg til å gjøre studietiden til en meningsfull opplevelse.

Som Online PLUS-student vil du kunne:

  • Benytte Noroff sine campusfasiliteter på dag-, ettermiddag- og kveldstid og i helger
  • Ha tilgang til et fysisk læringsmiljø med flotte grupperom, lab- og mingleområder
  • Delta på sosiale eventer som arrangeres på campus
  • Delta på foreleserbesøk på campus
  • Delta på bransjeeventer, slik at du får knytte kontakter og møte potensielle arbeidsgivere
  • Melde deg inn i studentsamskipnadene SiO eller Sammen for å få tilgang til alle deres tilbud

Møt våre nettstudenter

 

Studer hvor du vil – når du vil

 

20 års erfaring med nettstudier

 

Godkjent av Lånekassen

 

Samme vitnemål som klasserom

Slik fungerer nettstudier

Nettstudenter lærer seg jobbe selvstending og effektivt, som i seg selv er attraktive egenskaper i arbeidslivet. Som nettstudent får du tilgang til et digitalt klasserom hvor du får god oversikt studiehverdagen. I det digitale klasserommet finner du alt av læringsmateriell og oppgaver.

Nettstudier - Finn din utdaninng på nett

De mest stilte spørsmålene om nettstudier

Nettstudier er studier som gjennomføres på nett, uten krav om fysisk oppmøte. Som nettstudent får du tilgang til et digitalt klasserom hvor du får en god oversikt over hverdagen som student. I det digitale klasserommet finner du alt av læremateriell og oppgaver, og du kan benytte deg av diskusjonsforum for kommunikasjon med både medstudenter og lærere.

Nettstudier gir deg fleksibilitet til å studere når det passer deg, uavhengig av geografisk beliggenhet. Du kan velge blant et bredt spekter av studieprogrammer og tilpasse utdanningen til din livssituasjon. Dette gjør nettstudier til et attraktivt alternativ for de som søker en mer tilpasset utdanningsopplevelse. Du kan se flere fordeler med nettstudier her.

Noroff legger stor vekt på kvalitet og tilbyr faglig kompetente faglærere og moderne læringsressurser for å sikre at studentene får en like god utdanning som ved campusstudier. Vitnemålet du sitter igjen med etter endt utdanning er identisk med det som studenter som har fullført utdanning ved campus sitter med.

For våre fagskolestudier kan du søke oppstart i august, oktober, januar eller mars, alt ettersom hva som passer best for deg og din timeplan. Våre bachelorstudier har oppstart i august.

Våre fagskolestudier koster 44.000, - per semester heltid og 22.000,- per semester deltid, mens våre bachelorstudier koster 49.000,- per semester. Online PLUS Oslo koster 57.000, - per semester. Alle studier er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Noroff har et bredt utvalg av nye digitale utdanninger innen blant annet digital markedsføring, UX-design, backend-utvikling og grafisk design, i tillegg til bachelorstudier innen for eksempel Cyber Security og Data Science. Se hele studietilbudet nederst på denne siden.

Få studieveiledning på Noroff

Få studieveiledning

Spørsmål om våre utdanninger?
Vi hjelper deg gjerne!

Intervjuer med nettstudenter

 

 

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor in Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Cloud Foundations: Årsstudium i Grunnleggende om sky-baserte tjenester

Cloud Foundations

Praktisk utdanning hvor du lærer om fysisk infrastruktur, serverdrift og skyteknologier med Microsoft Azure som plattform. Etterspørselen etter denne kompetansen er høy, og du blir godt kvalifisert til å jobbe med skyteknologier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (2-årig)

Utdanningen for deg som ønsker å bli backend-utvikler med avansert teknisk programmeringskompetanse. Du lærer avanserte funksjoner i JavaScript, skybaserte tjenester og .NET, og blir klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Secure Application Development, Noroff

Secure Application Development and Deployment

Praktisk utdanning der du lærer om sikker livssyklusstyring av applikasjoner. Studiet gir deg ferdigheter til å integrere sikkerhet og personvern fra tidlige stadier av applikasjonsutviklingen.

  Nettstudier
  6 måneder
  30 studiepoeng
Les mer
Python for Finance, Noroff

Python for Finance

Utdanningen gir deg muligheten til å kombinere domenekunnskap innen finans med Python-ferdigheter, slik at du kan bidra til utviklingen av nye programvareprodukter for finansbransjen.

  Nettstudier
  6 måneder
  30 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (2-årig)

Bli en ettertraktet dataanalytiker med avanserte ferdigheter innen blant annet databaser, skytjenester og big data. Du vil få kompetanse til å veilede organisasjoner til å ta informerte beslutninger ved å bruke relevant og oppdatert informasjon.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Arkitektonisk på Noroff

Teknisk design - Arkitektonisk

Praktisk utdanning for deg som ønsker å jobbe teknologisk og kreativt med arkitektur og modellering. I arbeidsmarkedet stiller du sterkt med kompetanse i å produsere byggetegninger og visualiseringsmateriell.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Mekanisk på Noroff

Teknisk design - Mekanisk

Praktisk utdanning hvor du lærer om mekaniske sammenstillinger og konstruksjoner. Dette er kunnskap som er ettertraktet i flere bransjer, og vil kunne åpne dører for mange spennende muligheter i blant annet konstruksjons- eller oljebransjen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM på Noroff

Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM

Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er nøkkelen til den digitale omstillingen i den norske byggeindustrien. Gjennom denne praktiske utdanningen blir du klar for jobb i bygge- og konstruksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Cloud Foundations: Årsstudium i Grunnleggende om sky-baserte tjenester

Digital Product Management

Praktisk studieprogram som utvikler dine evner til å bringe digitale produkter til markedet. Du vil lære å forstå brukernes behov, skape løsninger og forbedre digitale produkter på en strategisk måte.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Service Design: Årsstudium i Tjenestedesign

Service Design

Praktisk utdanning hvor du lærer å skape sømløse kundereiser og -opplevelser med gode brukerinteraksjoner for ethvert produkt. Ved å jobbe med relevante oppgaver og prosjekter utvikler du din kompetanse i tråd med bransjens beste standarder.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top