Siste nytt fra Noroff

28. februar inviteres musikkbransjen inn for å høre hva de unge lovende artistene har å by på.

Noroff inviterer til åpen dag onsdag 11. mars på våre campuser i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

23-åringen studerer videomarkedsføring i sosiale medier.Drømmen er å være min egen sjef, og at jeg kan jobbe fra hvor som helst i verden, sier hun. 

Fra august 2020 skal studenter på campus i Bergen bli digitale markedsføringseksperter.

Som grafisk design-student er praksis gull verdt. Nettstudier gir deg en fleksibilitet som åpner opp for uante muligheter, sier 32-åringen. 

Alt du trenger er internettilkobling. Jeg har studert på stranden, fra en seilbåt og på kafé, sier Lena. Samtidig utvikler hun sin egen bedrift. 

Det siste året har den unge regissøren skapt suksessfulle musikkvideoer for en rekke artister.

Det meste vi lærer om digital markedsføring er definitivt relevant. Jeg har allerede begynt å ta i bruk mye av det, sier Helene Marie (26). 

Søknader til Noroff økte 63 prosent i fjor. I år ventes enda flere. De mest populære studiene kan bli fylt opp lenge før 15. april.

Maskinlæring er et populært buzzord. Mulighetene er enorme, og teknologien har potensial til å redde liv og løse viktige problemer. Men hva er egentlig ML?

Størst er etterspørselen etter AI-spesialister. Dette er hva du bør vite om årets nye jobber.

Det er utrolig gøy å lage animasjon når voicen du bruker er David Attenborough, sier daglig leder i det unge selskapet, Jim.

Petter (25) har allerede sikret seg jobb, før han er ferdig med bachelorgraden i nettverk og IT-sikkerhet.

I 2018 startet Jakob (25) tegne- og søknadstjenesten Tegnebua, og behovet for mer kompetanse meldte seg raskt.

Jeg liker programmering, fordi det utfordrer meg og får meg til å tenke utenfor boksen.

Det vanskelige studievalget, myter om å studere på nett og det mest etterspurte tech-yrket - dette er noen av våre mest leste nyhetsartikler i 2019.

Håvard valgte å bli nettstudent, etter ti år i arbeidslivet. Samtidig har han drevet eget plateselskap, reist og vært på studiebesøk hos Facebook og Google. 

Klar for å studere på nyåret? Velg mellom 12 ulike studier. Alle kan tas på heltid eller deltid.

– Utdanningen har åpnet flere muligheter i jobbmarkedet og jeg har signert kontrakt med ny arbeidsgiver som digital markedsfører, sier hun. 

Den enorme veksten innen datateknologi skaper reelle trusler. 28-åringen jobber for å identifisere og gjenvinne bevis for mulige forbrytelser.

24-åringen har drevet aktivt med rifleskyting i over ti år. – Nettstudier passer for folk som trenger ekstra fleksibilitet, sier hun.

Studier med oppstart i august er nå åpnet for søknader hos Noroff. 

Det absolutt beste med å være nettstudent er friheten. Jeg kan sitte på kontoret, hjemme, hytta, toget, egentlig hvor som helst, å studere.

30-åringen har jobbet i helsevesenet, og ble vitne til lite fokus på IT-sikkerhet. I dag studerer hun cyber security på Noroff Nettstudier. 

25-åringen har jobberfaring fra bankbransjen og så det umettede behovet for IT-sikkerhet. Nå skal hun bli ekspert på hacking og datakriminalitet.

– Det er ganske kult og etter hvert bli ferdig utdannet med mange måneders arbeidserfaring allerede, sier han.

27-åringen er ansatt som 3D animatør intern på storfilmen «Knutsen og Ludvigsen og det store dyret». - Hver dag bringer nye spennende problemer å løse, sier hun.

Når man har interesse for datamaskiner og sikkerhet er det nesten som julaften hver dag man får holde på med det, sier 26-åringen.

I dag er det fortsatt mangel på jenter i flere deler av IT-bransjen. Vi har snakket med Trude (27) og Elisabeth (21), som prøver å jevne ut forskjellene.

Britte jobber med utvikling og tegning av butikkløsninger. – Teknisk tegning passer meg utmerket, sier hun. 

Gi hverdagen og samvittigheten et bærekraftig løft med disse ni tipsene, og få en mer miljøvennlig studenttilværelse.

Bruker du gratis WiFi og er usikker på om du har installert brannmur? Da gjør du det alt for lett for hackerne, ifølge Johan, professor i cyber security hos Noroff. 

Igjen viser studentene fra lyd- og musikkproduksjon hvor dyktige de er. Kveldens headliner var Ole Christian (25).

– Har du lyst til å jobbe med markedsføring er video en «idrettsgren» du rett og slett bare må beherske, sier han. 

Mens den eldre millennials-generasjonen tar lederstillinger, foretrekker generasjon Z stabilitet.

Odin jobber med videomarkedsføring på fulltid og er ikke i tvil, fremtiden er video. – Video gjør som regel all markedsføring mer effektiv, sier han.

Lurer du på hvordan hverdagen som student kan se ut? Bli med på en uke på digital markedsføring. 

– Hadde ikke de kriminelle tjent penger på ransomware-angrep, ville de ikke fortsette å søke etter nye mål, sier Barry Irwin.

Det foreslås 250 nye studieplasser, men bare 70 øremerkes teknologi. Noroff oppretter minimum 300 nye IT-studieplasser det neste året, for å sikre IT-kompetansen som behøves.

Fra januar tilbys nettstudiet som skal lære studentene videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier. 

Det var noe helt spesielt med stemningen i lokalet da kveldens æresgjester inntok scenen. Alle i lokalet sang og danset seg gjennom hele låten. Få hele stemningsrapporten her.

27-åringen vokst opp i et hjem hvor det har vært helt naturlig at jenter holder på med teknologi. – Personlig ser jeg absolutt ikke på IT som et «guttefag».

Hela er IT-lærer hos Noroff, og brenner for at flere jenter skal velge teknologiutdanning. Selv var hun den eneste jenta i klassen da hun tok sin utdanning.

Anja (23) og artisten som går under aliaset MohGotJuice (26) står for Noroff Records tredje singelslipp. 

Anja og Line sine hverdager ser ganske forskjellige ut. Hør mer om forskjellene og likhetene ved å være campus- og nettstudent. 

Teknisk design med DAK har gitt meg mer praktisk kunnskap om konstruksjon av bygg, tekniske tegninger og visualiseringer, sier hun. 

Top