Siste nytt fra Noroff

Stress kan faktisk være en god ting. Hvordan da, spør du? Det kan faktisk skjerpe sansene dine og få deg til å yte ditt beste. 

Er du nettstudent og ønsker tips til hvordan du kommer i gang med å studere effektivt i hverdagen? Nettlærerne hos Noroff gir deg svarene.

Å være fersk student kan være overveldende. Hva bør prioriteres og hvordan kommer man inn i den nye hverdagen? 

Det jeg har fått til i løpet av så kort tid kunne jeg ikke en gang drømt om ved studiestart, sier nettstudenten.

Fem nye studenter, førsteinntrykk, håp for fadderuken og forventninger til studiet. Møt de nye studentene i Kristiansand!

Vi har tatt en prat med faddersjef, Alexander Berntsen, like før det braker løs med studiestart.

August betyr studiestart. Oppstartsuken er spekket med morsomme aktiviteter og våre campuser er rigget. Vi er mer enn klare for å ta i mot studentene, sier Linda Stiberg-Jamt.

Vi får flere spørsmål fra våre nye studenter, som vi gjerne hjelper å svare på. Vi har samlet noen av dem her. 

– Å studere på Noroff er rett og slett helt fantastisk, sier Daniel Gundersen.

Etter å ha fanget opp en del malware og analysert loggene fant jeg fort ut at det visstnok er mye aktivitet i forsøk på å hacke IoT-enheter, sier Erik (27).

– Studiet er utfordrende, lærerikt og morsomt, sier nettstudent Maiken Sofie Nogva.

– Faglærerne er veldig flinke og læringsmiljøet er meget godt, sier Karl-Morten.

– Jeg opplever studiet mitt som kjempespennende og gøy, sier Sturla Fanebust Ås.

27-åringen rakk å ta med seg nettstudiene i grafisk design til Spania, USA og England. Nå har hun sikret seg jobb som spesialkonsulent. 

– 90 prosent av angrepene kommer gjennom e-post eller ved at du besøker en nettside, uten å vite om du er tilstrekkelig beskyttet, sier professor i cyber security.

Stadig flere søker seg til IT-studier. Noroff øker for femte året på rad kapasiteten og har ledige plasser på IT-utdanningene. 

– Det er utrolig tilfredstillende når du får til det du prøver på, sier Morten Evensen.

Har du enda ikke sikret deg studieplass til høsten? Se oversikt over ledige studieplasser her.

Matematikk, statistisk analyse med softwareutvikling, datavitenskap med kunstig intelligens og datalagring med datavisualisering og manipulasjon: Dette er kåret til den beste jobben på tvers av alle bransjer. 

Monica Ugelvik er innkjøpssjef og daglig leder for klesbutikk: – Jeg har lært utrolig mye på ett år med digital markedsføring.

– Arbeidsmarkedet for cyber security-spesialister er stort. Det er vanskelig å få tak i folk med rett utdanning, sier Jon Rune (38) i Cameron Sense.

– Vi får mange praktiske oppgaver i løpet av året som involverer programmering, nettverkssikkerhet og databaser, sier Jonathan.

– Det er lett å se at studiet blir utformet etter hvordan dagens arbeidsmarked er, sier Brian.

– Her lærer jeg akkurat det jeg kom for å lære, samtidig som jeg har det gøy, sier Tom Hage.

UX-design blir en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Studiet starter opp som nettstudier 15. oktober.

Bruker du gratis WiFi og er usikker på om du har installert brannmur? Da gjør du det alt for lett for hackerne, ifølge professor i cyber security.

I en film full av spektakulære scener utviklet Weta Digital noen av filmens mest minneverdige øyeblikk, med tidligere Noroff-student på laget. 

– På Noroff vil du få bruk for både den tekniske og den kreative delen av hjernen.

– Å ta i bruk data driver suksessen til mange av de største teknologibedriftene som Facebook, Google og Netflix, sier høyskolelektor Isah.

Noroff flytter til nye lokaler i Stavangers nye, grønne bydel og vil være en del av et pulserende studentmiljø.

Etter å ha studert interaktive medier-spill har interessen min for 3D bare blitt større, sier 23-åringen.

I dag er Vipps det ledende selskapet innen smartbetaling i Norge. For å komme dit har selskapet tatt i bruk helt ny teknologi.

– Ikke være redd for å ta plass, si det du har på hjertet under forelesninger og aldri vær redd for å spørre om hjelp, er Marthes råd til nye nettstudenter.

 Møt Sopra Steria og Accenture, to av konsulentselskapene IT-studentene drømmer om å jobbe hos. – Vi har planer om å utvide kraftig i tiden fremover, sier Lars.

Psykologer mener at 70 prosent av det vi lærer skyldes studieteknikk og motivasjon. Olav gikk fra å være en gjennomsnittselev til å få toppkarakterer.

Hvert år hedres Noroff-studentene med rød løper, prisutdeling og show. «Årets student», «beste studentarbeid» og «honorary student» ble kåret. Få hele stemningsrapporten her.

– Digitalisering gir mange nye muligheter, samtidig som det også øker kravene til sikkerhet, sier Anna.

Det er flere områder vi ser at vi ikke har tilstrekkelig med mennesker som har kompetanse i Norge, og dette er et stort mulighetsrom for studenter, sier Berit Viddal Tronslin.

Jeg tror dagens IT-studenter har et ønske om å være med å forme fremtidens måte å leve og lære på, og det får du definitivt hos Cisco, sier Linda.

Norske Fabian jobber hos teknologigiganten. Det ansettes mange nyutdannede hvert år, sier han. 

Vi ser alltid etter unge mennesker med et talent som kan få utvikle seg hos oss, sier Ole Schreiner, COO og styreleder i Funcom Oslo AS.

165 mil skiller byene fra hverandre. – Det var fantastisk å begynne å studere animasjon i Kristiansand, sier Einar (22).

De som vurderer studier spisset mot digital markedsføring, vil stå svært godt rustet i morgendagens arbeidsmarked, sier Lise.

Anita ble sakkyndig fagdommer i rettsak om cyberkriminalitet.

 Jeg lærer teknologiene markedet etterspør, så dette er virkelig en gyllen mulighet til å komme inn på arbeidsmarkedet, sier Jonathan.

Hackerne prøver stadig å finne nye måter å angripe systemer på, derfor må vi hele tiden utvikle nye forsvarsmetoder, sier 24-åringen.

     
Top