Siste nytt fra Noroff

Lurer du på hvordan hverdagen som student kan se ut? Bli med på en uke på digital markedsføring. 

– Hadde ikke de kriminelle tjent penger på ransomware-angrep, ville de ikke fortsette å søke etter nye mål, sier Barry Irwin.

Det foreslås 250 nye studieplasser, men bare 70 øremerkes teknologi. Noroff oppretter minimum 300 nye IT-studieplasser det neste året, for å sikre IT-kompetansen som behøves.

Fra januar tilbys nettstudiet som skal lære studentene videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier. 

Det var noe helt spesielt med stemningen i lokalet da kveldens æresgjester inntok scenen. Alle i lokalet sang og danset seg gjennom hele låten. Få hele stemningsrapporten her.

27-åringen vokst opp i et hjem hvor det har vært helt naturlig at jenter holder på med teknologi. – Personlig ser jeg absolutt ikke på IT som et «guttefag».

Hela er IT-lærer hos Noroff, og brenner for at flere jenter skal velge teknologiutdanning. Selv var hun den eneste jenta i klassen da hun tok sin utdanning.

Anja (23) og artisten som går under aliaset MohGotJuice (26) står for Noroff Records tredje singelslipp. 

Hvordan er det egentlig å være student hos Noroff? Vi snakker med campusstudent Anja og nettstudent Line om deres studiehverdag.

Teknisk design med DAK har gitt meg mer praktisk kunnskap om konstruksjon av bygg, tekniske tegninger og visualiseringer, sier hun. 

UX-designer er en jobbtittel du trolig hører mer og mer i disse dager. Vi har tatt en prat med senior interaksjonsdesigner, Cecilie Tveter, for å høre mer. 

Digital markedsføring er utrolig spennende. Det er alltid noe nytt å teste ut - nye verktøy, trender, store og små endringer i algoritmer. Dette krever at man er et skritt foran hele tiden.

Jeg liker å tenke på grafisk design som et puslespill. Du får oppgaver der noen biter er fastsatt, men hvordan bildet blir til slutt er helt opp til den som designer, sier Bjørg Helene.

I en verden av ulike studieretninger og yrker kan mangfoldet av muligheter gjøre studievalget enda vanskeligere. Da kan det være til hjelp å lese om andre studenters erfaringer.

– Når jeg så hvor ettertraktede utviklere var i markedet tenkte jeg at dette er en gyllen mulighet, sier han. 25-åringen har allerede sikret seg jobb.

Det er gøy, spennende og dritskummelt å være gründer, sier hun. 31-åringen har fått mye oppmerksomhet i media og satser nå internasjonalt.

Det føltes veldig bra å vite at det jeg lærer på Noroff er ettertraktet i arbeidslivet, sier han.

Stress kan faktisk være en god ting. Hvordan da, spør du? Det kan faktisk skjerpe sansene dine og få deg til å yte ditt beste. 

Er du nettstudent og ønsker tips til hvordan du kommer i gang med å studere effektivt i hverdagen? Nettlærerne hos Noroff gir deg svarene.

Å være fersk student kan være overveldende. Hva bør prioriteres og hvordan kommer man inn i den nye hverdagen? 

Det jeg har fått til i løpet av så kort tid kunne jeg ikke en gang drømt om ved studiestart, sier nettstudenten.

Fem nye studenter, førsteinntrykk, håp for fadderuken og forventninger til studiet. Møt de nye studentene i Kristiansand!

Vi har tatt en prat med faddersjef, Alexander Berntsen, like før det braker løs med studiestart.

August betyr studiestart. Oppstartsuken er spekket med morsomme aktiviteter og våre campuser er rigget. Vi er mer enn klare for å ta i mot studentene, sier Linda Stiberg-Jamt.

Vi får flere spørsmål fra våre nye studenter, som vi gjerne hjelper å svare på. Vi har samlet noen av dem her. 

– Å studere på Noroff er rett og slett helt fantastisk, sier Daniel Gundersen.

Etter å ha fanget opp en del malware og analysert loggene fant jeg fort ut at det visstnok er mye aktivitet i forsøk på å hacke IoT-enheter, sier Erik (27).

– Studiet er utfordrende, lærerikt og morsomt, sier nettstudent Maiken Sofie Nogva.

– Faglærerne er veldig flinke og læringsmiljøet er meget godt, sier Karl-Morten.

– Jeg opplever studiet mitt som kjempespennende og gøy, sier Sturla Fanebust Ås.

27-åringen rakk å ta med seg nettstudiene i grafisk design til Spania, USA og England. Nå har hun sikret seg jobb som spesialkonsulent. 

– 90 prosent av angrepene kommer gjennom e-post eller ved at du besøker en nettside, uten å vite om du er tilstrekkelig beskyttet, sier professor i cyber security.

Stadig flere søker seg til IT-studier. Noroff øker for femte året på rad kapasiteten og har ledige plasser på IT-utdanningene. 

– Det er utrolig tilfredstillende når du får til det du prøver på, sier Morten Evensen.

Har du enda ikke sikret deg studieplass til høsten? Se oversikt over ledige studieplasser her.

Matematikk, statistisk analyse med softwareutvikling, datavitenskap med kunstig intelligens og datalagring med datavisualisering og manipulasjon: Dette er kåret til den beste jobben på tvers av alle bransjer. 

Monica Ugelvik er innkjøpssjef og daglig leder for klesbutikk: – Jeg har lært utrolig mye på ett år med digital markedsføring.

– Arbeidsmarkedet for cyber security-spesialister er stort. Det er vanskelig å få tak i folk med rett utdanning, sier Jon Rune (38) i Cameron Sense.

– Vi får mange praktiske oppgaver i løpet av året som involverer programmering, nettverkssikkerhet og databaser, sier Jonathan.

– Det er lett å se at studiet blir utformet etter hvordan dagens arbeidsmarked er, sier Brian.

– Her lærer jeg akkurat det jeg kom for å lære, samtidig som jeg har det gøy, sier Tom Hage.

UX-design blir en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Studiet starter opp som nettstudier 15. oktober.

Bruker du gratis WiFi og er usikker på om du har installert brannmur? Da gjør du det alt for lett for hackerne, ifølge professor i cyber security.

I en film full av spektakulære scener utviklet Weta Digital noen av filmens mest minneverdige øyeblikk, med tidligere Noroff-student på laget. 

– På Noroff vil du få bruk for både den tekniske og den kreative delen av hjernen.

– Å ta i bruk data driver suksessen til mange av de største teknologibedriftene som Facebook, Google og Netflix, sier høyskolelektor Isah.

     
Top