Sjefstrateg i Folketrygdfondet, Erlend Hellum (39), hadde lenge ønsket å lære koding, men med to barn og en krevende jobb var det ikke så lett å få til. Noroff Accelerates fleksible, online-bootcamp ble løsningen.

 

- Bootcamp-formatet var veldig bra. Det var intensivt, men om man er motivert så klarer man det. Hadde det vært et program over et år eller to så hadde det vært tøffere, men ti uker klare man å få til. Det er et format som jeg tror passer veldig bra for folk som meg, forteller Erlend Hellum.

Python-programmering kan effektivisere prosesser og systematisere informasjon, som igjen hjelper å ta gode investeringsbeslutninger.Erlend Hellum

Han fullførte bootcampen «Programmering med Pyhton» før julen 2021. Han hadde null kunnskap om koding fra før, men har lenge hatt et ønske om å lære det.

- Det er åpenbart at det er denne veien det går. Da jeg jobbet i Norges Bank så jeg at de nyutdannede som kom inn hadde et annet skill-set enn det min generasjon har. De kunne løse oppgaver på annen måte enn meg, og jeg så hvor mye kraft som ligger i disse verktøyene. Mye av jobben min er å analysere informasjon og data, og jeg ser hvor mye det kan hjelpe om man behersker litt Python-programmering. Det kan effektivisere prosesser og systematisere informasjon, som igjen hjelper å ta gode investeringsbeslutninger, sier Hellum.

- Det er lett å se hvilken verdi det kan ha i arbeidshverdagen min.

 

Karriere + familie + læring

Hellum er utdannet økonom og har jobbet innenfor finans i mange år, blant annet ti år i DNB og et par år i USA i Federal Reserve Bank of New York. Det siste drøye året har han jobbet som sjefstrateg i Folketrygdfondet, et fond som forvalter over 300 milliarder av Norges formue. Der har han blant annet ansvar for å lage investeringsstrategier og sikre gode investeringsbeslutninger.

Han forteller at han stort sett jobber langt mer enn 40 timer i uka, og at han også har det ganske travelt på hjemmebane med to små barn.

- Å jobbe 150 prosent og ha to barn, samtidig som du er med på bootcamp, da må man like å ha det litt vondt, sier han og ler.

- Jeg likte at det var en god struktur, med forelesninger og oppgaver, og så var det opp til deg å jobbe utenfor det. Det var en fin måte å jobbe på, sier han.

- Målet mitt var å komme meg opp på et minimumsnivå så jeg forstår hva det handler om. Jeg har tidligere søkt mye på YouTube og Google, men der er det en jungel av informasjon. På bootcampen var det tydelig definert hva jeg trengte, sier Hellum.

Han forteller at han gjerne skulle hatt mer tid til å jobbe med oppgaver og utforske Python underveis, men utbyttet ble likevel stort.

- Jeg har fått byggesteiner som jeg kan jobbe videre med, og det var det jeg var ute etter. Jeg jobber mye i Excel, men har følt meg som en dinosaur når det kommer til programmering. Nå har jeg gitt meg selv en mulighet til å gå videre den veien, sier han.

Les mer: Fem grunner til at du bør lære Python

Flytter ut av Excel

Hellum ser frem til å ta i bruk sin nye kodekunnskap, og å utforske mulighetene som ligger i Python.

- Jeg ønsker å bruke det til å håndtere store datamengder. Jeg oppdaterer enormt mange sheets i Excel hver måned, og jeg ønsker å automatisere en del av dette. Jeg håper å kunne bruke det direkte inn som et verktøy for å støtte opp om solide investeringsbeslutninger, sier Hellum.

Folketrygdfondets oppdrag er å forvalte fellesskapets verdier på en god måte, gjennom kloke investeringer. Dermed kan hans nye kompetanse komme hele det norske folk til gode.

Hellum har følgende råd til andre som går med tanker om å lære programmering med Python.

- Hvis du er nysgjerrig på dette, så er ti uker er en investering av tid som er overkommelig. Du lærer det grunnleggende og det er veldig applikert.

 


Jobber du, eller ønsker du å jobbe, innen finans eller andre bransjer der tall og data er en stor del av hverdagen? Da kan forståelse av Python-programmering gi deg en stor fordel. Her kan du lese mer om bootcampen «Programmering med Pyhton»

 

Flere bootcamper-historier:

Tech-gründer etter Python-bootcamp - Nå kan jeg jobbe mer effektivt

Lærte frontend-utvikling på ti uker, ved siden av jobb

     
Top