Rukhsar (24) fra Lørenskog fullførte bootcampen "Frontend-utvikling med JavaScript" før jul. Hun er sikker på at hennes nye kompetanse vil åpne nye dører i arbeidslivet.

 

- Jeg meldte meg på bootcampen for å øke kunnskapen og interessen for frontend-utvikling. Jeg hadde programmert noe i utdannelsen min, og denne bootcampen virket som en god mulighet til å starte med frontend-utvikling, sier Rukhsar Naeem.

24-åringen fra Lørenskog er nettopp ferdig med den ti uker lange online-bootcampen «Frontend-utvikling med JavaScript». Nå ser hun frem til å ta i bruk sin nye kunnskap.

- Jeg har fått en god basis-forståelse av fontend web-utvikling, jeg klarer fint å lage en egen nettside, kode med javascript og bruke (rammeverket) React, forteller hun.

- Jeg er sikker på at denne kompetansen vil åpne mange nye muligheter for meg i arbeidslivet.

 

Vi fikk en smakebit av hva vi kan forvente i arbeidslivet innenfor frontend-utvikling. For meg var det en viktig årsak til at jeg nettopp ville ta dette kurset.Rukhsar Naeem

10 lærerike uker

Rukhsar har en bachelorgrad i Matematikk med informatikk, med fordypning i data analyse og statistikk. De siste årene har hun jobbet som lærer, og i klesbutikk.

Hun forteller at hun var spent på hvordan bootcamp-livet ville bli.

- Jeg forventet det skulle være intenst, men også spennende. Ettersom det var satt av ti uker og det var mye pensum, så var jeg litt usikker på hvor mye jeg kunne lære på så kort tid.

Etter vel gjennomført bootcamp kan Rukhsar se tilbake med glede på ti innholdsrike og lærerike uker, der hun fikk sin første erfaring med "Accelerate-metoden".

- Det var ti kunnskapsrike uker, der vi gikk grundig igjennom alt som var planlagt. Vi gjorde også oppgaver relatert til den virkelige verdenen, for å få en smakebit av hva vi kan forvente i arbeidslivet innenfor frontend-utvikling. For meg var det en viktig årsak til at jeg nettopp ville ta dette kurset, sier hun.

Les mer: Fem grunner til at du bør lær JavaScript

Kombinerte bootcamp med jobb

Accelerate bootcampene er laget for å kunne gjennomføres ved siden av full jobb. Rukhsar synes det gikk fint å kombinere læringen med jobben hennes som lærer.

- Det gikk utrolig bra å kombinere med jobb ettersom alt foregikk online, og alle forelesningene ble tatt opp slik at man kunne se på dem i ettertid, forteller hun.

Rukhsar trekker frem den goode oppfølgingen og hjelpen fra Accelerate-foreleseren som en nøkkel for at hun fikk så bra utbytte av bootcampen.

- Dette var en av mine beste opplevelser med en foreleser. Han tok hensyn og viste forståelse for min bakgrunn innenfor programmering, og han satte av tid når enn jeg trengte hjelp. Han var alltid tilgjengelig for å svare på mine spørsmål, eller å ha en en-til-en-time med meg om det var behov for det. Han var i tillegg utrolig flink til å lære bort kunnskapen sin og motivere meg, sier hun.

Ønsker du også å øke din kompetanse, uten å måtte ta fri fra jobb? Sjekk ut når neste bootcamp starter 👇

Les mer:

Tech-gründer etter Python-bootcamp: Nå kan jeg jobbe smartere og mer effektiv

Skaff deg CCNA-sertifisering og begynn din karriere innenfor nettverk og IT-sikkerhet

     
Top