Helge Jørgensen sa opp jobben for å satse som gründer akkurat da Covid19-pandemien startet for alvor. Etter å ha gjennomført bootcampen «Programmering med Pyhton» kan han jobbe både smartere og mer effektivt. 

- Jeg har fått større forståelse for programmering og det vi holder på med, og det vil helt klart effektivisere arbeidet også. Vi kan jobbe både smartere og mer effektivt, og jeg vet også mer om hvilke muligheter som ligger i Python, sier Jørgensen.

Han er ikke i tvil om at kompetansen i Python-programmering vil bety mye for jobben han gjør i 7Analytics.

- I bunn og grunn handler det om å bli flinkere til det vi gjør, så vi er hele tiden nødt til å utdanne oss og bygge kompetanse. 

Les mer: Bli med på bootcamp og bli webutvikler på ti uker 

Sa opp midt i pandemien

Det har vært veldig bra. Jeg har fått utrolig god oppfølging og feedback fra instruktøren vår.Helge Jørgensen

Da koronapandemien sørget for at Norge mer eller mindre stoppet opp i mars 2020 var det mange som mistet jobben eller ble permittert. Helge Jørgensen fra Bergen valgte å si opp jobben sin for å satse som gründer. Han er en av fire eiere i selskapet 7Analytics, et selskap som bygger en data plattform for bærekraftig planlegging av fremtidens samfunn. Målet er å gi kundene økt presisjon og bedre beslutningskraft slik at byer kan utvikles på en effektiv og bærekraftig måte.  

- Målet var å automatisere og effektivisere prosesser som går på modellering. Vi valgte Python som programmeringsspråk, og vi lager algoritmer og små programmer for å gjøre det vi ønsker. Jeg er veldig hands-on i utviklingen, sier Jørgensen, som er daglig leder (CEO) i selskapet.

- Vi valgte å satse når vi hadde muligheten. Det har vært tøft, men vi har kommet oss greit gjennom det første året. Nå rigger vi oss for å satse videre, legger han til.

De har blant annet utviklet et verktøy, Flomkuben, som gjennom avansert modellering og kunstig intelligens beregner overflatevann i dag og i fremtiden. Klimaendringene gjør at flom er noe som i større grad må tas høyde for i planlegging av bygninger og infrastruktur. Kundene deres er byplanleggere, konsulenter, kommuner og forsikringsselskaper blant annet

Les mer: Fem grunner til at du bør lære Python-programmering

Ønsket å lære programmering

Jørgensen forteller at han ikke har noen bakgrunn fra koding og programmering. Han har prøvd og feilet, og lært en del av seg selv, noe som er en tidkrevende prosess. Han skjønte at han trengte å lære programmering fra bunnen av for å få en bedre forståelse. Da var Accelerate-bootcampen «Programmering med Python» perfekt.

- Jeg har bakgrunn som geolog, men har testet en del koding i jobben her. Men jeg ønsket å vite mer, og lære det grunnleggende, sier han.

Han forteller at de ti ukene på bootcamp har vært lærerike og krevende.

- Jeg visste det ville bli en del jobb, og målet mitt har vært å lære så mye som mulig. Da må man også legge ned en innsats. Jeg føler jeg har lært masse, og det avsluttende prosjektet er også noe jeg kommer til å jobbe videre med her på arbeidsplassen, sier Jørgensen og legger til at det var positivt å kunne relatere læringen til jobben sin.

Hvordan vil du beskrive bootcamp-opplevelsen?

- Det har vært veldig bra. Jeg har fått utrolig god oppfølging og feedback fra instruktøren vår. Vi har gått grundig gjennom det grunnleggende i Python, noe som er viktig. Nå forstår jeg mye bedre hva vi jobber med og hvilke muligheter som finnes, sier Jørgensen.

Han forteller at fleksibiliteten online-bootcampen ga ham var helt nødvendig for å kunne gjennomføre den ved siden av jobb.

- Hadde dette foregått i et klasserom til faste tider hadde jeg aldri fått det til. Jeg har tilpasset det til min hverdag. Hvis jeg ikke har hatt tid til å se en forelesing direkte så har jeg sett den senere på kvelden, sier han.

 

Ønsker du å øke din kompetanse? Sjekk ut når neste bootcamp starter. 

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev for å få inspirasjon og informasjon om våre kurs.

     
Top