Effektiv og fleksibel undervisning, tett oppfølging, og egne forum for morsomme memes. Sjekk ut hva som egentlig venter deg på en Accelerate bootcamp.

En Accelerate bootcamp er en intens opplevelse der du vil oppleve en bratt læringskurve. Men det er også et sted der du får tett oppfølging, du kan knytte nettverk og du oppfordres til å poste humoristiske innlegg i chatgrupper. 

Vi tok en prat med Ronald George Leppan, innholdssjef i Noroff Accelerate, om hva som kjennetegner læringsopplevelsen i Accelerate. 

Sørafrikaneren har 20 års erfaring som underviser innenfor IT og informatikk, men har de siste årene jobbet med å videreutvikle kursinnholdet og læringsopplevelsen i Accelerate. Han har et brennende engasjement for bruk av teknologi i undervisning og han snakker på inn- og utpust om «the Accelerate way» 

Hvordan vil du oppsummere læringsopplevelsen du får på en Accelerate bootcamp? 

- Det vi gjør er å prøve å gjenskape campus-opplevelsen på ti uker, mens deltakerne jobber fullt ved siden av. Det er fleksibel undervisning, med meget kompetente instruktører som hjelper deltakerne hele veien. Den personlige touchen fra instruktørene våre er viktig, sier Leppan.  

Interaksjonen mellom deltakerne og instruktørene, men også mellom deltakerne, er veldig viktig. Ronald George Leppan

Sosialt 

Han forteller at deltakerne har tilgang til instruktørene to timer daglig, mens de jobber sammen i grupper eller på egen hånd resten av tiden, slik at de kan tilpasse det til deres timeplan. 

- Våre instruktører leder undervisningen, gjennom webinarer, workshops og personlig feedback til deltakerne. Interaksjonen mellom deltakerne og instruktørene, men også mellom deltakerne, er veldig viktig. Derfor tar vi heller ikke inn hundrevis av deltakere på våre bootcamps. Det er et maks antall, for at instruktørene skal kunne gi god nok oppfølging til alle. 

- Et annet viktig poeng er at alle våre instruktører har solid bransjeerfaring og kan knytte oppgaver til relevante utfordringer du vil møte i næringslivet, sier Leppan. 

Hvordan gjenskaper man campus-opplevelsen? 

- Det handler om å legge til rette for interaksjon mellom deltakerne, og mellom deltakerne og instruktørene. Vi har chattegrupper i Slack der det, i tillegg til å diskutere faglige spørsmål, legges opp til å dele morsomme ting. Vi ønsker at deltakerne skal ha en fin opplevelse og føle seg trygge på å snakke med hverandre og med instruktørene. Vi prøver å skape et miljø der folk kan knytte nettverk, slik de ville gjort på en fysisk skole, sier Leppan. 

Alle deltakerne starter, og avslutter, også bootcampen på samme tid.

- De er en gruppe som gjennomfører bootcampen sammen, og med den gode oppfølgingen fra instruktørene så sørger vi for at ingen blir hengende etter, sier han. 

Relevans 

Noe som er sentralt i alle Accelerate-kursene er «relevans». Gjennom tett dialog med næringslivet tilpasses kursene slik at deltakerne får mest mulig relevant kunnskap. Oppgaver og problemstiller handler om å løse reelle utfordringer, og deltakerne må ofte selv komme opp med både problemstilling og løsning. Gjennom kritisk tenkning, refleksjon og diskusjon lærer deltakerne raskt. 

Det viktigste er kanskje at du lærer deg hvordan du kan fortsette å lære, gjennom kritisk tenkning og problemløsning. Du blir aldri utlært som utvikler. Men du får en god start gjennom en Accelerate-bootcamp, sier Leppan. 

I oktober starter to nye bootcamper, Programmering med Python og Frontend-utvikling med JavaScript.

 

     
Top