Vi ser stor etterspørsel etter våre kandidater som har fullført Experis Academy, sier Erik Fronth.


Experis Academy, et samarbeid mellom Experis og Noroff, har utdannet ettertraktede IT-konsulenter siden oppstarten i 2018. Det siste året har 400 kandidater deltatt i Norden og over 2000 kandidater globalt.

Konsulentselskapet Experis er en del av Manpower-gruppen og de registrerte for flere år siden at de ikke klarte å dekke det sterkt økende behovet for IT-kompetanse i Norge.

Experis Academy adresserer talent- og kompetansemangelen som eksisterer i dagens arbeidsmarked ved å utstyre arbeidsgivere med kandidater som besitter oppdaterte tekniske ferdigheter gjennom vårt omfattende program.

Vårt kunder ser på Experis Academy som en unik måte å få kontakt med og ansette førsteklasses IT-talenter, sier Erik Front, partnerdirektør i Experis Academy.


Foto: Privat

Skreddersydde studier

Experis Academy utdanner og videreutvikler IT-ferdigheter skreddersydd for det norske arbeidslivet. På tre måneder videreutdanner og oppdaterer deltakernes ferdigheter for å passe framtidens kompetansebehov.

Det tilbys blant annet kurs innen Systemutvikling, Data Analyse/Engineering og Cloud Computing. 

Vi samarbeider med et mangfold av kunder på tvers av flere bransjer. Experis Academy sine kunder er selskaper og organisasjoner fra ulike bransjer, alt fra små startups til store selskaper, sier Fronth.

For å sikre nødvendig kvalitet i utdanningen trengte Experis en samarbeidspartner. Etter samtaler med mange skoler og universiteter i Norge falt valget på Noroff – School of Technology and Digital media.

Vi valgte å samarbeide med Noroff på grunn av deres fleksibilitet, fysiske tilstedeværelse og store erfaring med å undervise i teknologirelaterte emner. Siden vi tilbyr et intensivt opplæringskurs med en varighet på tre måneder, trengte vi en samarbeidspartner for å kunne håndtere klasser av ulike størrelser over en kortere periode. Kandidatene som deltar har bakgrunn og utdanning innen IT fra før, så vi trengte en samarbeidspartner som hadde dyktige lærere innen utvikling som kunne sikre god kommunikasjon med kandidatene og et læringsutbytte av høy kvalitet. 

Intensiv bootcamp

Programmet kandidatene går gjennom starter med en 12 uker intens bootcamp der Noroffs lærere gir dem oppdatert og omfattende kompetanse innenfor blant annet programmering. Etter endt kurs går kandidatene ut i 12 måneder full jobb som systemutviklere hos en av Experis sine kunder.

Gjennom perioden hos Noroff får kandidatene både praktisk og teoretisk erfaring som hjelper dem å få en bedre forståelse av hvordan det er å være en del av et virkelighetsnært utviklingsmiljø, sier Fronth.

Alle kandidater som deltar i Experis Academys fullstack-utviklingsløp, må ha fullført en bachelor- eller mastergrad innen IT før de starter akselerert læring. Dette er et krav i vår rekrutteringsprosess fordi vi ser at kombinasjonen av fullført høyere utdanning innen IT og tre måneders akselerert læring hos Noroff resulterer i at våre kandidater blir betydelig raskere produktive ute hos kundene sammenlignet med de som kommer rett fra skolebenken.

Erlend Koppen Skaar, leder av Noroff Accelerate, er svært fornøyd med samarbeidet. 

– Vi har et langvarig og godt samarbeid med Experis Academy, og vi ønsker å bygge dette videre sammen med dem. De er en fin kunde å ha ettersom de hele tiden utfordrer oss, og gjør at vi må strekke oss etter å bli bedre. Innsikten fra Experis Academy er verdifull for å sikre at vi er tett på og forstår markedets behov sier Erlend Koppen Skar. 

Noroff tilbyr også fleksible og kortere kurs for alle som ønsker å spisse sin IT-kompetanse gjennom Norof Accelerate.

     
Top