Han er utdannet sivilingeniør og har jobbet ni år som prosjektleder. Nå vil Jan Georg Henriksen bli IT-utvikler. Første steg på veien var en ti ukers online bootcamp.

 

- Jeg ville lære meg frontend-utvikling fordi jeg ønsker å endre karriereretning, forteller Jan Georg Henriksen fra Trondheim.

36-åringen er utdannet sivilingeniør i Energi og Miljø fra NTNU, og de siste ni årene har han jobbet som prosjektleder bygg i Trondheim kommune. Nå har han staket ut en ny kurs, og målet er å bli IT-utvikler. Nylig fullførte han bootcampen «Frontend-utvikling med JavaScript» i regi av Noroff Accelerate, et fleksibelt og intenst program over ti uker.

- Jeg har lenge savnet å bruke et fag i jobben min. Som prosjektleder har jeg jobbet mye med organisering og slike ting, men jeg følte ikke jeg hadde noe håndfast å tilby. Programmering er både morsomt og vanskelig. Det gir mye mestring når du får til ting du har jobbet lenge med, som endelig virker som det skal, sier han.

 

Det ble mye koding

Henriksen forteller at han hadde noe kjennskap til HTML, CSS og JavaScript fra før, etter å ha prøvd seg på et nettkurs tidligere, med vekslende erfaringer. Han meldte seg på bootcampen hos Noroff Accelerate fordi han ønsket oppdatert kompetanse og tett oppfølging fra forelesere, slik at han virkelig kunne lære seg JavaScript.

- Jeg forventet at det skulle være vanskelig og mye jobb.

Jeg kjenner at mengdetreningen i koding var bra, og jeg kan nå lage enkle nettapplikasjoner.Jan Georg Henriksen

Hvordan vil du oppsummere ukene på bootcamp?

- Det var veldig bra! Jeg lærte mye av alle oppgavene. Det ble mye koding. Foreleseren var veldig flink og god til å forklare ting. Det gikk ganske raskt frem, så jeg kunne kanskje ønske at det var flere korte forelesninger og obligatoriske oppgaver, spesielt i de vanskeligste temaene. Jeg likte godt at vi fikk prøve oss på design med Figma. Det var enklere å gjøre den siste oppgaven når jeg hadde designet hele brukergrensesnittet først, sier han.

Les mer: Dette sier deltakerne om bootcamp-livet

 

Bootstrap, Express, React og Figma

Accelerate bootcampene går over ti uker, og er lagt opp slik at deltakerne skal kunne gjennomføre dem ved siden av full jobb. Live webinarene blir tatt opp slik at deltakerne kan se dem når de ønsker, og mye av læringen foregår gjennom praktiske oppgaver.

- Jeg har fått JavaScript mye mer under huden nå. Jeg har lært meg rammeverkene Bootstrap og Express, og Figma (skybasert designverktøy), og jeg føler meg relativt trygg på det nå. Jeg har også jobbet en del med React. Jeg kjenner at mengdetreningen i koding var bra, og jeg kan nå lage enkle nettapplikasjoner.

 

Veien videre

Etter bootcampen har Jan Georg planen klar for hvordan han skal bygge videre på sin IT-utvikler-kompetanse. Til høsten starter han på årsstudiumet «Backend utvikling» på Noroff.

- Sammen med kunnskapen jeg fikk på frontend-bootcampen ser jeg for meg at jeg etter det vil sitte igjen med god kompetanse til å lage komplette applikasjoner for nett. Det er ekstra motiverende å ha friheten til å kunne lage ordentlige applikasjoner helt selv, sier han.

- Målet er å få meg en utvikler-jobb etter endt årsstudium.

Det at det er et skrikende behov for IT-kompetanse i Norge, og verden for øvrig, var også noe av grunnen til at han valgte å sikte seg inn på en ny karriere innen IT-utvikling.

- Programmering var det jeg hadde mest lyst til, men det var også avgjørende at det er mulig å få seg jobb uten å "måtte" ha en bachelor- eller master-grad. Jeg gleder meg til en utdanning som er relevant og praktisk rettet.

Les mer: Så mye vil jobben din endre seg

 

Bare starten på læringsreisen

Noroff Accelerate-foreleser Peyman Teymoori gleder seg over at bootcampen kan være starten på en ny karriere for mennesker som Henriksen.

- Det er flott at vi kan hjelpe mennesker med å utforske og oppdage nye muligheter. Det å skulle endre karriereretning kan virke som et vanskelig valg, men om du har en gjennomtenkt plan for hvordan du skal gjøre det, så kan du få det til på en effektiv og god måte, sier Peyman.

- Målet med bootcampen er å gi deltakere uten spesielle forkunnskaper en grunnleggende kompetanse som kan gi dem nye muligheter. Gjennom bootcampen tilegner de seg oppdatert kunnskap, men vi fokuserer også på å lære dem hvordan de kan fortsette læringsreisen på egenhånd. Det gjør at de kan fortsette å utvikle seg også etter at bootcampen er avsluttet.

Les mer: Fra fabrikkarbeider til frontendutvikler på 12 uker


 

Hold deg oppdatert på Noroff Accelerate

Meld deg på Accelerate nyhetsbrev. Du kan melde deg av når som helst.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

 

     
Top