Experis Academy, et samarbeid mellom Experis og Noroff Accelerate, har utdannet 500 ettertraktede IT-konsulenter siden oppstarten i 2018. Nå tas suksesskonseptet ut i Europa.

 

- Så godt som alle deltakerne går videre til gode jobber innenfor IT-utvikling. Etterspørselen er enorm, og utfordringen er å få tak i nok deltakere. Våre kunder kommer tilbake og ønsker flere ansatte fra oss, det er et godt bevis på at programmet fungerer, forteller Marko Valsamidis, leder for Experis Academy Norden.

Bare i Oslo har de levert 100 dyktige IT-konsulenter årlig de siste tre årene.

At det er stor mangel på IKT-kompetanse i Norge, og resten av verden, er godt dokumentert. LinkedIn anslår at det vil bli 150 millioner nye jobber innenfor teknologi de neste fem årene, og NHOs kompetansebarometer viser at tre av fire norske bedrifter mener de ikke har tilstrekkelig med IKT-kompetanse.

12 uker på bootcamp

IT-konsulent-selskapet Experis, som er en del av Manpower-gruppen, fikk kjenne på denne utfordringen for flere år siden. De slet med å finne kompetansen kundene deres ønsket. Samtidig så de også at flere nyutdannede innen IT hadde utfordringer med å få seg jobb.

- Utfordringen med tradisjonell utdanning er at det tar lang tid for å få oppdatert læreplaner, og studentene går gjerne tre eller fem år på skole. Når den teknologiske utviklingen går så raskt så er de ikke oppdatert på den siste teknologien etter tre-fire-fem år på skolebenken. Derfor så vi behovet for utdanning som setter søkelys på den siste teknologien og som har en mer praktisk tilnærming, sier Valsamidis.

Sammen med Noroff - School of Technology and Digital Media startet de Experis Academy i 2018. Målet var å bidra til å tette kompetansegapet i samfunnet innenfor teknologi. Det første året hadde de 30 deltakere, og de neste årene har det vokst jevnt og trutt. I 2021 går 220 deltakere gjennom Academy-programmet.

Deltakerne er IT-utdannede som ønsker å spisse sin kompetanse. De starter med en 12 uker intens bootcamp hos Noroff Accelerate der de får oppdatert teknologisk kompetanse gjennom en praktisk tilnærming til læring. Etter bootcampen jobber de ett år som IT-konsulenter hos en av Experis sine kunder. Deltakerne får lønn fra første dag i programmet.

 

Marko Valsamidis (Foto: Experis)

 

Satser internasjonalt

Mangelen på IT-kompetanse er ikke forbeholdt Norge, og derfor er Experis Academy nå på full fart ut i verden. I tillegg til våre nordiske naboland har Experis Academy nå deltakere fra både Nederland og Tyskland. Undervisningen kjøres digitalt og på tvers av landegrenser.

Ambisjonene for de neste årene er store.

- Vi har vokst kraftig fra år til år. I 2021 har vi totalt 220 deltakere i Norden. Neste år er målet 500 deltakere, fra til sammen 20 land, sier Valsamidis.

- Den teknologiske utviklingen går raskere enn noen gang og det er en stor utfordring at vi ikke har nok teknologisk kompetanse. Mange norske bedrifter får ikke tak i den kompetansen de trenger. Vi ønsker å bidra til å dekke det behovet, og sammen med Noroff Accelerate kan vi tilby et konsept som vi vet fungerer. At det tas godt imot også i andre land er veldig spennende.

Vi ønsker å bidra til å dekke det behovet, og sammen med Noroff Accelerate kan vi tilby et konsept som vi vet fungerer.Marko Valsamidis

Experis Academy kommer til å omsette for rundt 250 millioner kroner i 2021, mer enn en dobling fra året før. Målet er å doble omsetningen igjen i 2022, til 500 millioner kroner.

Les mer: Derfor bør din bedrift satse på Upskilling og Reskilling nå

 

Noroff: - Vi må levere tilbud som passer ulike mennesker

Noroff er stolte av det gode samarbeidet med Experis.

- Vi er stolte av det vi har fått til sammen og vi ser frem til fortsettelsen. Experis Academy bygger på de samme prinsippene som vi jobber etter i Noroff. Relevans er det viktigste i alle våre utdanningstilbud. Vi skal levere den kompetansen næringslivet etterspør, og gi folk kunnskapen de trenger når de skal ut i arbeidslivet, sier Erlend Koppen Skar, leder for Noroff Accelerate, en del av Noroff – School of Technology and Digital Media.

- Erfaringen vi får gjennom samarbeidet med Experis er utrolig nyttig også i utviklingen av våre andre tilbud. Behovet for digital kompetanse i samfunnet er så enormt at vi må tilby utdanningstilbud tilpasset mennesker i ulike livssituasjoner. Noroff tilbyr utdanninger på høyskole og fagskole-nivå, mens vi i Noroff Accelerate tilbyr kortere, fleksible kurs og bootcamper som man kan ta ved siden av full jobb. I fremtiden er vi alle nødt til å lære nye ting hele veien, og da må utdanningsinstitusjoner som Noroff levere tilbud som passer for alle, sier Koppen Skar.

 

Erlend Koppen Skar

 

Kongsberg Digital: - Svært fornøyde

En bedrift som gleder seg over å få IT-utviklere fra Experis Academy er Kongsberg Digital. Selskapet, som er en del av Kongsberg gruppen, utvikler digitale løsninger og programvare for bedrifter innenfor blant annet maritim industri, olje og gass. De har vokst kraftig de siste årene, og bare i 2021 vil de vokse med over 200 ansatte. De har fått utviklere fra tre kull fra Experis Academy.

Vi har syv utviklere fra Experis som jobber hos oss nå og vi får åtte nye i november.Martine L’Orsa (Kongsberg Digital)

-  Vi har syv utviklere fra Experis som jobber hos oss nå og vi får åtte nye i november. Vi er svært fornøyde med nivået på juniorene som har kommet fra Experis Academy. De er ivrige etter å lære, tilpasningsdyktige og de jobber hardt, sier Martine L´Orsa, Global Talent Manager i Kongsberg Digital.

Hun forteller at kandidatene fra Experis Academy er de eneste «juniorene» de ansetter i Kongsberg.

- Nivået på kandidatene må være høyt og de må bevise se gjennom perioden de er her som konsulenter. Flere av dem er nå fast ansatte hos oss og vi er glade for å ha dem med på laget, sier L´Orsa.

- Vi ser svært positivt på måten Experis-kandidatene får akselerert læringen sin via dette programmet hvor de får være hands on på teknologiene de gjerne kun har teoretisk kunnskap om via høyere utdannelse. I siste del av treningen hos Experis Academy kan de i samarbeid med oss fokusere på teknologier som vi bruker hos oss. Det prepper dem fint for videre samarbeid med oss som bedrift.

Les mer: Styrk kompetansen i din bedrift

 

Fakta: Experis Academy

  • Etablert i 2018

  • Tilbyr et graduateprogram utviklet i samarbeid med noen av Norges ledende IT-selskaper og Noroff - School of Technology and Digital media.

  • 500 deltakere har vært gjennom programmet innen utgangen av 2021.

  • Experis Academy satser nå i Europa og har ambisjoner om å doble antall deltakere i 2022.

  • Omsetning 2021: 250 millioner kroner.

 

 

Hold deg oppdatert på Noroff Accelerate

Meld deg på Accelerate nyhetsbrev. Du kan melde deg av når som helst.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

     
Top