21-åringen ser frem til å forbedre sine ferdigheter innen dataanalyse og visualisering gjennom sommeren hos HMH.

Da Mark Movh (21) sto ovenfor valget om hvilket studium han skulle velge, vurderte han mekatronikk, datateknikk og informatikk.

Likevel var det oppdagelsen av Applied Data Science ved Noroff Kristiansand som fanget hans oppmerksomhet.

Det har blitt et fagområde jeg virkelig har trivdes med. Tredje året av bachelorgraden har vi blitt introdusert for maskinlæring, noe som virkelig vekket min nysgjerrighet og interesse for emnet. Det å se hvordan vi kan oversette problemer for å passe spesifikke anvendelser av maskinlæring er veldig fasinerende. Jeg liker spesielt godt å jobbe med nevrale nettverk, sier 21-åringen engasjert.

Han er ferdig med bachelorgraden til sommeren, og har sikret seg et ettertraktet internship hos HMH, som har levert boreutstyr til industrien i mer enn 125 år, og har hovedkontor i Amsterdam og operasjonssentre i Kristiansand og Texas.

Da jeg så at de utlyste et sommerinternship, søkte jeg og ble intervjuet. Etter en uke sendte de meg det offisielle tilbudet. Jeg vil enten bli med i deres eksisterende team og lære direkte fra deres eksperter, eller jobbe som programvareutvikler på et prosjekt bestående av sommervikarer. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier 21-åringen.

Jeg håper å bruke tiden min til å forbedre mine nåværende ferdigheter og kunnskaper, spesielt innen dataanalyse og visualisering. Den generelle kunnskapen om programvare som jeg har lært meg gjennom studiet vil være essensiell når jeg tilpasser meg deres systemer og arbeidstempo.

Ettertraktet i arbeidsmarkedet

Bachelorgraden i Applied Data Science er tilgjengelig i Kristiansand, via Nettstudier og Online PLUS Oslo.

Gjennom studiet lærer Mark å bruke data til å analysere, skape innsikt og forutse fremtidige hendelser, og dermed skape store konkurransefortrinn for selskaper. Data scientists er derfor svært ettertraktet.

Studiet berører mange områder, noe som gir solide karrieremuligheter. Enten det er databasehåndtering, eller dataanalyse, åpner hvert enkelt felt mange karrieremuligheter. Personlig håper jeg å jobbe med maskinlæring eller kunstig intelligens, smiler han.

På Noroff har professorene kontinuerlig kontakt med industrien og selskaper for å samarbeide med studenter, enten det er gjennom arrangementer, karrieredager eller nettbaserte presentasjoner fra folk som jobber i bransjen.


Mark sammen med flere av medstudentene på Noroff Kristiansand. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

Inspirerende læringsmiljø

Noroff Kristiansand er lokalisert i Slottsquartalet, midt i sentrum. Det tilbys både høyskolestudier og fagskolestudier på campus. For Mark har det være midt i blinken å være campusstudent.

Noroff er en relativt liten institusjon med ulike studiesteder, i motsetning til andre norske universiteter. Men til tross for dette kan du være sikker på å lære kvalitetsinnhold fra erfarne fagfolk på nettet.

Han fortsetter:

Fordi klassene er mindre, kan du også skape personlige relasjoner med professorene da du har direkte tilgang til dem. Jeg har blitt kjent med mange av professorene, og deres personlige egenskaper kommer virkelig til syne når du blir kjent med dem. Jeg har blitt kjent med så mange, og skapt vennskap som vil vare utover studietiden.

Til slutt, hva vil du si til dem som vurderer en bachelorgrad i Applied Data Science?

Hvis du er interessert i programmering, men ikke nødvendigvis applikasjonsutvikling eller programvare, fokuserer data science mer på logisk problemløsning og berører ulike emner som kombinerer informatikk og matematikk for å løse ulike virkelige problemer. Denne fleksibiliteten gjør at du kan være mer selektiv med hensyn til fremtiden og hvilket område du vil spesialisere deg i når du er ferdig.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top