– Min lidenskap for spill har bare vokst de siste årene, takket være den stadig utviklende teknologien og de utallige mulighetene som finnes i dette feltet.

Interessen min for spill har jeg hatt siden jeg var liten. Jeg husker at jeg og broren min omtrent løp hjem fra barneskolen for å spille. Vi slang fra oss syklene og skrudde på PlayStation 2 for å spille Lego Star Wars, ler Katarina Arntsen (25). 

Hun har tatt en bachelorgrad i interaktive medier-spill Noroff Kristiansand, og holder nå på med en mastergrad i Video Game Art på Universal Art School i Spania.

Da jeg startet på studiet hos Noroff hadde jeg ikke noe erfaring innenfor 3D eller det å lage spill, men etter mye hjelp fra lærere klarte jeg å lage kortspill, brettspill og et fullstendig ferdig skrekkspill som bacheloroppgave, forteller Katarina stolt.

Hun fortsetter:

– Jeg har lært så mye at det egentlig ikke går an å sette ord på det. Alt fra å lage spill, lyddesign, lysdesign, modellering, skulpturering, teksturering, level design, koding, og bare det å samarbeide godt med andre mennesker.

Det jeg liker best å holde på med innenfor spill er 3D modellering og teksturering. Det å ha muligheten til å kunne lage noe man kan se i alle ulike vinkler er utrolig spennende. Teksturering tror jeg kanskje ligger høyest, det er da 3D-modellen får «liv», og det er som å male i 3D, det blir som et maleri jeg kan vri og vende på slik jeg selv ønsker, sier hun engasjert.

Gjennom bachelorgraden i interaktive medier-spill så får studentene de varierte ferdighetene og kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen.

Spesialiserer seg innen 3D-modellering, teksturering og lys

I dag tar hun en mastergrad i Video Game Art på Universal Art School i Spania, mens hun bor hjemme grunnet usikkerhetene som var rundt Covid da hun startet på studiet.

Jeg spesialiserer meg nå i det visuelle i spill, altså 3D-modellering, teksturering og lys. Nå er jeg på siste delen av masteroppgaven, hvor jeg skal lage en DLC.

Downloadable Content betyr at hvem som helst kan lage en slags etterfølger av et spill, eller noe som trengs til et spill, og kan bli lastet ned av spillere som er interessert i «mer».

Spillet jeg valgte å lage DLC til heter "Bloodborne", som jeg vet mange spillere har savnet en etterfølger av.

Hvor håper du veien går videre?

Nå etter masteren går veien videre inn i spillindustrien, jeg har søkt på diverse jobber og venter i spenning på svar, det har også vært noen jobber jeg pent har takket nei til. Jeg har egentlig ikke noe preferanse om å jobbe i Norge eller i utlandet, men jeg ser for meg at jeg havner utenfor Norge med tanke på at industrien er mye større der, avslutter hun. 


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top