Siri Høyås (30) studerer frontend-utvikling og har landet jobb ti måneder før hun har fullført studiet.

30-åringen går andre året på frontend-utvikling ved campus i Kristiansand. Konsulentselskapet Capgemini la merke til prosjektene hennes og ønsket at hun skulle søke deres Igniteprogram.

Jeg fikk melding fra en som jobber i Capgemini på LinkedIn. Han hadde sett prosjektene jeg hadde delt, og ville at jeg skulle søke på deres Igniteprogram. Det synes jeg var veldig stas, da jeg har jobbet hardt for at prosjektene mine skal være bra nok til å bli lagt merke til, sier hun.

Trengte et karrierebytte

Siri har fått jobb som konsulent innen utvikling hos Capgemini i Kristiansand. Som konsulent jobber man i et firma, men blir utleid til et prosjekt. Prosjektet kan vare alt fra uker til flere år, og det gir muligheten til å være innom forskjellige prosjekter, noe som Siri synes var veldig attraktivt.

Jeg er en del av deres 2023 Ignite program, som er et utviklingsløp for nyutdannede. Da jobber du som konsulent for kunder, samtidig som du gjennomfører dette programmet. Du tar sertifiseringer og kurs, i tillegg knytter du kontakt med andre ignitere i landet. Det føles veldig trygt som nyutdannet å ha et program som hever kompetansen din rett etter studiene, forteller hun.

Jeg har jobbet hardt for at prosjektene mine skal være bra nok til å bli lagt merke til. Siri Høyås

Siri jobbet tidligere som avdelingsleder i support og aftersales i Elkjøp, men fant ut at hun trengte et karrierebytte.

Det er ganske klisjé å si, men jeg ville ha nye utfordringer. Jeg elsker teknologi og ville fortsette å jobbe innen det, men ikke innen varehandel og support. Jeg har flere venner som jobber som utviklere, og har alltid synes det virker så gøy.

Hun syns det er positivt at det er mangel på utviklere, fordi det gjør at jobbmulighetene er gode. Det er også et fagfelt hvor det skjer mye, slik at man alltid kan lære noe nytt. Hun forteller at det er mange veier karrieren kan ta deg, så utdannelsen vil gi muligheten til å kunne drive med veldig mye.

Godt studentmiljø

Siri beskriver klassekameratene sine på studiet som helt fantastiske og forteller at hun gleder seg til å se dem hver dag.

Det som er aller best med å studere på campus er jo menneskene som er der. Har jeg en dag hvor jeg er litt nedfor, kommer jeg alltid hjem fra skolen med en helt annen sinnsstemning.

Noe av det Siri liker best med studiet er at det er veldig mye praktisk arbeid og at man hele tiden kan skape nye ting. På studiet har de både programmering og design, noe som gjør at hun også får muligheten til å være kreativ. Hun setter også pris på at de kun har et fag om gangen, dermed blir de ikke overveldet av mye fagstoff på en gang.

Studiehverdagen på Frontend-utvikling er lagt opp slik at studentene har et par timer med undervisning, og deretter jobber de med oppgaver som hører til fagstoffet hvor lærerne er tilgjengelig for å hjelpe.

Vi har ett og ett fag av gangen, og avhengig av innholdet varer de fra en til seks uker. Den siste uka i hvert fag har vi et lite prosjekt hvor vi får mengdetrening i det vi har hatt om, og får brukt pensum i et praktisk prosjekt, forteller hun.

Det som er aller best med å studere på campus er menneskene som er der. Siri Høyås

I hvert semester har studentene en større oppgave som går over flere uker hvor de bruker det de har lært. Siri trekker frem læreren sin på studiet, Eivind, som en faglærer som er veldig engasjert og godt forberedt.

Jeg opplever at han lytter til det vi sier, og han utfordrer oss. Vi har Eivind som lærer i alle fagene våre, og jeg føler at vi som studenter har et godt forhold til han. Vi kan tulle, dele livsoppdateringer, diskutere, og utvikle oss sammen.

I tillegg til skolen er Siri med i kodeklubben på Noroff. Her har hun ukentlige økter hvor hun underviser første klasse i deres pensum for å få mengdetrening og lære enda mer. Dette beskriver hun som givende og lærerikt.

/

Noen av Siri sine studentprosjekt.

Relevant for arbeidslivet

Siri søkte på Capgemini sitt Igniteprogram etter å ha blitt oppfordret til det av en ansatt i selskapet. Etter å ha gjennomført evne – og personlighetstest kom hun videre til førstegangsintervju, etterfulgt av en teknisk test innen utvikling. Den tekniske testen ble gjennomført på kontoret til Capgemini i Kristiansand.

Det var utrolig skummelt og jeg gruet meg veldig. Men det sekundet jeg satt meg ned og leste oppgaven senket jeg skuldrene helt. Den oppgaven jeg fikk kunne like så godt vært en eksamensoppgave på skolen, så det var jo gøy å se at det vi har lært i studietiden er såpass relevant.

Hun fortsetter:

Jeg fikk veldig god tilbakemelding på det tekniske intervjuet, og det var jo veldig stas. Jeg ble invitert på annengangsintervju, og en uke etterpå fikk jeg tilbud om jobben.

Helt siden Siri begynte på Noroff har hun visst at hun ønsker å jobbe som konsulent når hun er ferdig. Det å få jobben ti måneder før hun faktisk skal begynne beskriver hun som helt fantastisk.

Det er både motiverende for den gjenværende studietiden, men har også gitt meg en liten selvtillitsboost.

Hun forteller at studentene gjennom studiet har fått god kontakt med næringslivet i Kristiansand. Det har blitt arrangert flere bedriftspresentasjoner og flere av de selskapene som har vært innom har gitt uttrykk for at det studentene lærer er veldig relevant.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2023.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top