I digital markedsføring-klassen ved Noroff Kristiansand sikret mange studenter gode jobber med solid startlønn allerede før endt utdanning. 

– Jeg er utrolig stolt over innsatsen og arbeidet de har lagt ned, sier Jøran Gamman, faglærer i digital markedsføring ved Noroff Kristiansand. Når studieåret nå er omme, sender han flere av studentene sine ut i gode jobber – mange av dem signert før de engang var ferdige med å studere.

 – Noen har fått jobb som markedsansvarlig, mens andre har opplevd at arbeidsgiver har laget egne stillinger til kandidatene fordi studentene har et ekstremt høyt kunnskapsnivå og kompetanse. Ellers er det en del som har fått jobb som omhandler performance marketing, SEO og analyse. Noen går også ut i mer tekniske stillinger som omhandler nettsidebygging og koding, forteller Jøran.

Jobbene studentene hans nå skal ut i, kommer dessuten med gode betingelser.

– Vi har brukt mye tid på å bli gode til å forhandle på egne vegne og lære hvordan vi skal sette verdi på oss selv og arbeidet vi gjør. De fleste ligger på en startlønn på mellom 450.000 og 600.000 i året i startlønn, sier Jøran.

Studentene har fått mange støttespillere og har fått oppleve hvor ettertraktet de erJøran Gamman

/

Jøran Gamman (t.h.) er opptatt av å forberede studentene sine på arbeidslivet. Foto: Jeanette L. Bækkevold

Et innholdsrikt studieår

Digital markedsføring er et ettårig fagskolestudium hvor studentene drilles i alt de trenger å kunne for å bli klare til jobb som digitale markedsførere. Det er altså et ganske hektisk, men lærerikt studieår studentene nå har vært gjennom.

– Alle mine studenter skal ha en god penn, være dyktige prosjektledere, og ha god arbeidsmoral. Som digital markedsfører er det høye forventninger til deg i bransjen: du skal kunne sosiale medier, SEO, analyse, og innholdsmarkedsføring, samtidig som du skal være en ener på foto og god på videoproduksjon, sier Jøran, og legger til:

– Da vi startet tror jeg en del fikk litt sjokk, men nå som vi er ferdig ser jeg at absolutt alle har løftet seg mange hakk og at de nå er klare til å sette sitt preg på bransjen og næringslivet, uansett hvor de har fått jobb. De har oppnådd svært gode resultater, og over halvparten av studentene fikk A på eksamen nå i vår.

Støtte fra bransjen

Studentene på digital markedsføring har i løpet av studieåret hatt rikelig med gjesteforelesninger, kundemøter, og fått bryne seg på hvordan det kan være å starte opp for seg selv.

– Det har vært et svært innholdsrikt år, og studentene våre har fått mange gode kontakter i næringslivet. Flere fikk jobbtilbud over hele landet, sier Jøran. 

Han fortsetter:

– Vi har fått noen av bransjens beste profiler som gjesteforelesere, som Kristian Thomassen fra Falck Media og Takin Kroop fra Polestar. Flere av de største selskapene i Norge har også bidratt med sin kompetanse. Studentene har fått mange støttespillere og har fått oppleve hvor ettertraktet de er.

Det er fortsatt noen ledige studieplasser på digital markedsføring ved Noroff Kristiansand med oppstart i august. Studiet tilbys også som nettstudium og på campus i Bergen, Oslo og Stavanger. Les mer om studiet her.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top