23-åringen studerer på campus Kristiansand: ­– Vi får kunnskap som er veldig relevant for arbeidslivet.

Markus Hristov (23) har alltid vært interessert i spill, og da han skulle begynne å studere, ønsket han å dyrke interessen. I 2021 startet han på bachelor i interaktive medier – spill ved Noroff Kristiansand.

– For meg er det helt klart enklere å fokusere på et studium når det er innenfor et emne jeg er så interessert i. Det er et veldig krevende studium, og det er mye praktisk arbeid, sier han.

Tydelig kobling til bransjen

Markus merker absolutt at studiet har en klar kobling til bransjen.

– På første året nå har vi lært mye om arbeid som kan brukes i flere felt, eller som et selskap alltid kan ha bruk for, for eksempel å lage selve modellene, eller arbeid med fremgangsrapporter. Vi får kunnskap som er veldig relevant for arbeidslivet, sier han.

Han fortsetter:

– Det er også noen ting som er brukbare i andre felt. Vi lærer mye om å finne kilder, sitere på rett måte, og hvordan skrive godt, som er viktig i mange yrker. Vi lærer også programmer for å lage modeller, som er relevant i yrker som arkitekt, animatør, design, film, og spill, så klart. 

Lærerne kan virkelig det de lærer bortMarkus Hristov

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Trives på campus

Bachelor i interaktive medier – spill tilbys både på campus og nett. For Markus ble det et enkelt valg, da han ifølge seg selv konsentrerer seg mye bedre når han sitter på campus.

­– Det beste med å studere på campus er at det er enklere å jobbe med skolearbeid og være i modus. Jeg trenger campus for å aktiveres. I tillegg er det veldig godt miljø på campus, og alle er veldig pratsomme og hyggelige, forteller studenten.

Han forteller om faglærere som brenner for faget sitt, og som tydelig vet hva de snakker om.

– Lærerne kan virkelig det de lærer bort. Det er lett å spørre dem om tips, hjelp eller retning i det man holder på med, eller hvordan man bør gå frem med oppgavene, sier han. 

Hvor håper du at veien går videre?

– Jeg håper at jeg får meg en jobb innenfor programmering av spill. Og så har jeg lyst til å kanskje lage mitt eget lille spill på fritiden, smiler han.

Bachelor i interaktive medier – spill har oppstart i august på campus Kristiansand, og du kan sikre deg din studieplass nå. På nettstudier er det alltid ledige plasser.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top