Ådne studerer bachelor i interaktive medier – spill ved Noroff Kristiansand. – Vi har det veldig gøy, forteller han.

Ådne Buraas (23) har alltid vært interessert i spill, og det var naturlig for ham å la lidenskapen styre da han skulle velge utdanning. Valget falt på bachelor i interaktive medier - spill.

– Spill er noe jeg alltid har vært interessert i, og denne utdanningen gir meg muligheten til å lære hvordan jeg kan lage mine egne. Det er kun fantasien som setter grenser for hva vi kan lage. Det å deretter ha muligheten til å la folk interagere med det man har lagd, synes jeg er veldig kult, forteller han entusiastisk. 

Et kreativt miljø

Vi lærer de nyeste teknikkene og programmene som er bransjestandardÅdne Buraas

På bachelorprogrammet lærer man å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer. Ved Noroff Kristiansand ble Ådne raskt en del av teknologimiljøet.

– Det er et veldig kreativt miljø, med mennesker som har mange av de samme interessene. Vi sitter mye sammen på skolen og jobber på felles prosjekter, og vi har det veldig gøy, sier han.

Ådne forteller at han synes det har vært veldig spennende å lære hele prosedyren bak det å lage et spill.

– Vi har lært hvordan man lager spill fra A til Å. Man kan lære mye fra internett, men uten å vite hva man skal lete etter er det vanskelig. Jeg hadde ikke funnet ut av hvordan og hvorfor ting gjøres på en spesifikk måte uten å ha gått på dette studiet, forteller han.

Studentarbeid, laget av Ådne.

Følger bransjestandarden

Interaktive medier – spill er et studium som gir relevant kunnskap om digitale underholdningssystemer som kreves innen ordinære og uavhengige bransjer og næringer. Ådne forteller at han absolutt opplever en tydelig kobling til bransjen.

– Vi lærer de nyeste teknikkene og programmene som er bransjestandard, så jeg føler meg absolutt komfortabel med at den erfaringen jeg får kommer tll å være nyttig uansett hvor jeg blir ansatt i fremtiden, sier han.

 Etter bachelorgraden håper Ådne på en karriere i et spillstudio. 

– Jeg håper jeg kan få jobb i et spillstudio som lager noe jeg synes er interessant og som jeg kan ta del i, sier han.

Bachelorprogrammet i interaktive medier – spill tilbys på campus Kristiansand og som nettstudier. Du kan lese mer om det fremtidsrettede studieprogrammet her.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top