- Lærerne er generelt veldig flinke til å fortelle hva bransjen ser etter, og hvordan vi som fremtidige jobbsøkere skal få frem våre beste sider, forteller hun.

Hanna Jakobsen studerer bachelor i interaktive medier – animasjon ved Noroff campus Kristiansand. Da hun først startet på utdanningen, hadde hun ingen erfaring med animasjon.

– Jeg har definitivt lært mye spennende. Det viktigste jeg har lært er egentlig at ting tar tid. Man må være tålmodig når man jobber med modellering, teksturering og animasjon, for en liten feil kan fort få store konsekvenser, sier hun. 

På studiet lærer hun å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill, og virtuell virkelighet på tvers av bransjer. 

– I en tid der stadig mer blir digitalt, er det så mye man kan gjøre. Reklame, film, TV, spill, og så videre. Samtidig lagde vi stop motion-film på førsteåret, der jeg valgte å bruke leire, så det er ikke bare digitalt. Vi lærer mye om hvorfor ting gjøres som de gjøres, hvordan man skal gjøre det, og hva som må til for å få et godt sluttresultat. Det er mye jobb, men definitivt spennende, forteller hun. 

Lærerne er generelt veldig flinke til å fortelle hva bransjen ser etter.Hanna Jakobsen

Tydelig kobling mellom studiet og bransjen

Animasjonsstudiet er praktisk og rettet mot yrkeslivet. Hanna synes faglærerne er flinke til å synliggjøre koblingen mellom fagene og bransjen.

– Lærerne er generelt veldig flinke til å fortelle hva bransjen ser etter, og hvordan vi som fremtidige jobbsøkere skal få frem våre beste sider, sier hun.

– I begynnelsen av andreåret hadde vi faktisk et eget fag som dreide seg om å lage en «reklamefilm» for porteføljen din, for å på best mulig måte fange interessen til mulige arbeidsgivere. Vi har også gjesteforelesninger med folk fra bransjen, som gir oss enda mer innsikt i hvordan ting fungerer og hva de jobber med.

Studentarbeid, laget av Hanna

En annerledes studiehverdag

Som campusstudent har studiehverdagen forandret seg mye det siste året, og kontakten med både medstudenter og faglærere har blitt mer begrenset enn før.

– Ting er litt mer krevende nå som mange sitter i hvert vårt hjem, men jeg tror også det har gjort faglærerne flinkere til å svare på e-poster og meldinger så fort som mulig, sier hun.

Hun fortsetter:

– Det er et fagmiljø hvor studentene stiller opp for hverandre, og de som er mer drevne i diverse programmer har ikke noe imot å hjelpe de som er ferskest i faget.

Kompetansen og ferdighetene man oppnår på studiet gir muligheter for en karriere i et bredt spekter av bransjer. Animasjon, som er en stor del av underholdnings- og de kreative bransjene, er også høyt ettertraktet på områder som mobile applikasjoner, helsesystemer, e-læring, olje- gass og ingeniørindustrien, opplæring og simuleringer, og innen militære teknologier. De kreative bransjenæringene inkluderer spill, reklame, spesialeffekter, tv-produksjoner og filmer.

– Hvor håper du veien går etter at du er ferdig i Noroff?

– Jeg har et håp om å en dag kunne jobbe innen spill eller film. Jeg får se, smiler Hanna.

Bachelor i interaktive medier – animasjon tilbys på campus Kristiansand og som nettstudier. Studiet er NOKUT-akkreditert og godkjent for lån og stipend i Lånekassen.


Relaterte studier

Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top