University of South Wales

Bachelor i utlandet:

University of South Wales

Med et bredt studietilbud og et yrende studentmiljø ligger alt til rette for to spennende semestre i Wales.

University of South Wales er et av de største universitetene i Storbritannia med over 30.000 studenter. 3500 av disse er internasjonale studenter fra over 120 land. Du som student kan forvente en varm velkomst på deres campuser.

USW består av campus Pontypridd, Cardiff og Newport. Noroff-studentene holder til på de to første.

Kinosal, studio for TV-, radio- og filmproduksjoner, animasjons- og datalaber er noe av det skolen tilbyr. Alt av teknisk utstyr er av høyeste standard.

96% av de som har fullført sin første grad ved South Wales er i arbeid eller i gang med videre studier innen seks måneder (HESA 2006/7 Performance Indivators).

Cardiff er hovedstaden og den største byen i Wales med overkant av 340 000 innbyggere. Byen har et rikelig kultur- og idrettsliv, koselige gamle gater med spisesteder og butikker. Det er en perfekt studentby som tilbyr både naturopplevelser og storbyliv.

Mer informasjon:

Det er ca. 25 minutters avstand mellom campus Pontypridd og Cardiff. Campusene ligger begge bynært plassert, samtidig med kort avstand til naturen og stranden. Det er gode buss- og togforbindelser, og rundt to timer å reise til London.

Det arrangeres en rekke aktiviteter du som student kan benytte deg av, som sportsarrangementer, konserter og så videre.

Om du lander på Cardiff International Airport vil du få transport, uten ekstra kostnader. Ellers tar det 2,5-3 timer med tog fra Heathrow til campus. Det vil være veiledere når du kommer frem til campus, som vil hjelpe deg og vise deg hvor du skal bo.

Uken før du starter er det «welcome week». Dette er frivillig og en sosial mulighet for å lære andre studenter å kjenne.

Anbefalt budsjett er på 700-900 pund i måneden, da er både bolig og levekostnader inkludert. Bemerk at dette naturligvis er individuelt, avhengig av livsstilen til den enkelte student.

Kreative programmer ligger høsten 2024 på GBP 14.950 med scholarship fra USW på GBP 2500. IT-programmene koster fra 2024/2025 GBP 15.260 med scholarship fra USW på GBP 2500.

Studenter kan jobbe opp mot 20 timer i uken ved siden av studiet.

Norske studenter skal ikke betale før studiestart, men vise en bekreftelse fra Lånekassen hvor det står at de får lån til utdanningen. Kostnaden betales først når studenten har startet og fått første utbetaling fra Lånekassen. Sørg for å kontakte økonomiavdelingen ved USW om det er noe som skulle gjøre at lånet er forsinket.

USW ønsker at studenten har snittkarakter C etter å ha fullført studiet hos Noroff. Har du ikke oppnådd C i gjennomsnitt oppfordres du likevel til å søke. I noen tilfeller er det mulighet for at du kommer inn likevel.

Dersom du har fått karakteren 3 eller bedre i engelsk på videregående skole, er du kvalifisert til å starte på South Wales. Du må legge ved ditt vitnemål fra videregående i søknaden. Vennligst bemerk at dette må være på engelsk. Kontakt din videregående skole for å få tilsendt engelsk versjon om du ikke allerede har det.

Om du ikke oppfyller engelskkravet har du muligheten til å ta en engelsk-test kalt "password test". Testen arrangeres etter at du har søkt studieplass ved University of South Wales. USW vil vurdere om det er behov for en test og vil foregå på Noroff-campus nærmest deg. Det er ikke mulig å ta testen på forhånd. Vi anbefaler at du forbereder deg før testen – du finner mer informasjon om testen og en presentasjon her.

Har du spørsmål knyttet til engelsk-test og krav, kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I tillegg har du mulighet for å ta TOEFL eller IELTS. Dette er betalingstester som du kan bruke som alternativ om du ikke ha mulighet, eller rekker å komme innom en av vår campuser for å ta password-testen. Se mer her.

På grunn av Brexit kreves det studentvisum for å studere ved USW. USW har på det grunnlag bestemt at de øker stipendet til Noroff studenter fra £ 1,500 til £ 2,500. Du kan først søke visum etter du har fått ditt endelige tilbud (CAS statement) fra USW. Les mer og finn lenke til UK.GOV hvor du søker visum her

CAS shield er portalen du som student bruker når du har kommet så langt i søknaden at du har lastet opp dine dokumenter/vedlegg. Dokumentene sjekkes av administrasjonen ved USW og reduserer dermed risikoen for avslag ved visum-søknaden.

Dette er det første betinget tilbud du får fra USW. Når de har vurdert dine dokumenter mottar du et betinget tilbud som gjør at du kan søke lån ved Lånekassen. Grunnen til at det er betinget er fordi du som regel mangler å ferdiggjøre ditt studium ved Noroff. Når du har sendt ditt Noroff-vitnemål mottar du det endelige tilbud (CAS statement). En annen betingelse kan være engelsk nivået som ikke når kravet om karakteren 3 eller over fra videregående. Da vil betingelsen være at du tar en engelsk test (se mer under punktet om engelsk)

Byen Pontypridd har alt du trenger. Det ligger private boliger rett ved siden av campus, med mulighet for å dele leilighet med andre studenter for 60-80 pund i uken. Du kan også bo på eget rom på campus for GBP 136-186 per uke, og dele kjøkken med 5-6 andre studenter. Togstasjonen ligger fem minutter unna, og det tar 25 minutter å komme inn til Cardiff. Les mer om bolig her.

Hvis du er Network and IT Security student kan du søke på følgende programmer:

Pontypridd Campus

BSc (Hons) Computing 

BSc (Hons) Computer Forensics 

BSc (Hons) Computer Security (the most selected course by Network and IT Security students at Noroff) 

New Port Campus

BSc (Hons) Applied Cyber Security

Hvis du er 3D student kan du søke på følgende programmer:

Cardiff Campus

Computer Games Design 

BA (Hons) Game Art 

Hvis du som 3D student ønsker å søke på en av de to programmer ved USW må du vedlegge din portfolio. Dette må gjøres før du mottar et tilbud fra USW. Portfolioen legges ved i din søknad. Om du har en online portfolio vedlegges lenken i en PDF-fil som du navngir “portfolio”. PDF’en lastes opp som et eget vedlegg (supporting documents) i søknaden. Vedlagt finner du en guide til hvordan din portfolio for det valgte program skal presenteres, se her.

Hvis du er lyd- og musikk-student kan du søke på følgende programmer:

Cardiff Campus

BSc (Hons) Creative Industries (Popular Music Technology) 

BA (Hons) Popular and commercial Music 

BA (Hons) Music Producing 

I følgende avsnitt vises de fleste punkter som skal fylles ut i søknadsportalen. Før du begynner vil vi gjerne at du sender oss en mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. slik vi kan registrere deg i systemet og sørge for at eksamenskontoret sender deg et engelsk vitnemål når du er ferdig.

Gå til USW’s online application portal 

Opprett en profil og gå videre til apply directly. Du skal IKKE søke via UCAS.

USW har ikke noen deadline for søknader, men vi anbefaler at du søker senest midt juni. Dette skyldes dels tidsperspektivet i forhold til visum søknad og sommerferie avvikling både på Noroff og på USW.

I punktene under er noen av områdene i søknadsportalen beskrevet nærmere. Resten av informasjonen som skal fylles inn er rett frem. Kontakt oss om du har noen spørsmål som du ikke får svar på her.

Fyll inn feltene i søknadsskjemaet.

Punkt 1: I denne del fyller du inn din personlige informasjon og krysser av for «international type»

Punkt 2: Fyll inn hvilket program du søker. Level er undergraduate. Det står i informasjonen om programmet hvilken campus du skal velge.

Punkt 3: Further applicant details skal inneholde din adresse og telefonnummer

Punkt 4: Under Qualifications skal du notere både videregående (A-level) og ditt Noroff studie. Om du ikke er ferdig med studiet skriver du «pending» under resultat. Du må laste opp ditt vitnemål fra videregående (eller annet) og det må være på engelsk.

Punkt 5: Under Work experience må du notere din arbeidserfaring om den er relevant for programmet du skal studere,

Punkt 6: Under funding, velg government,

Punkt 7: Under personal statement, skriv hvorfor du ønsker å studere den spesifikke bachelor ved USW.

Punkt 8: «Language skills»: I dette felt noterer du other om du oppfyller engelsk kravet. Deretter noterer du hvilken videregående skole du har gått på og når du ble ferdig samt karakteren. Hvis ikke du oppfyller kravet kan du ta en engelsk test via USW. Den avholdes på en av Noroffs campuser.

Punkt 9: «Referee Details»: Siden Noroff har en avtale med USW trenger dere ikke en anbefaling og kan derfor skrive «No reference required»

Punkt 10: «Required information»: Her skal du notere agent (viser til samarbeidet mellom Noroff og USW. Det kreves ikke Criminal records check for å ta bacheloren).

Punkt 11: Viser til behov for tilrettelegging og fylles inn om det er nødvendig.

Punkt 12: «Supporting documents»: Her lastes vitnemål, diplom og annet relevant dokumentasjon opp.

Har du flere spørsmål vedrørende søknadsprosess eller studiene kan du enten kontakte oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller kontakte Sally Fairburn, studieveileder ved USW, på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyttige lenker

 

Solent University

Solent University

Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg.


BIMM Institute

BIMM Institute

BIMM tilbyr studier av høyeste kvalitet, slik at du kan maksimere ditt karrierepotensiale.


Teesside University

Teesside University

Er du interessert i 3D, spilldesign eller grafisk kommunikasjon, kan dette være universitetet for deg.


Deakin University

Deakin University

Deakin har TV-, lyd- og filmstudioer, og er flinke på digitale medier, visuell kommunikasjon og design.


University of South Wales

University of South Wales

University of South Wales er dyktige på lyd og musikk, 3D og nettverk og sikkerhet.

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top