Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg. Universitetet er svært populært blant norske studenter.

Solent University har base i Southamtpon, Storbritannia. Det går omtrent 30.000 studenter på universitetet, og mer enn 3000 fra hele verden. Universitetet er svært populært blant norske studenter, og det finnes en egen norsk forening på campus. 

Southampton er en levende, multikulturell og moderne by. Det er stort nok for alle, men likevel lite nok til å føles som et fellesskap. Campusen er plassert i hjertet av byen, og gir studentene tilgang til alle fordelene ved sørkystens største by - shopping, kultur, mangfold, sport eller karrieremuligheter. 

Studietilbudet varierer fra maritim utdanning, til mote og design, media og TV, musikk, helse, sport, fritid, business, IT og teknologi. Universitetet ble i i 2013 tildelt kvalitetsmerket fra Quality Assurance for sin høye undervisnings- og lærestandard.

Mer informasjon

Solent University ligger i hjertet av Southampton sentrum, innen gangavstand fra Southampton Central togstasjon. Southampton har god tilknytning til resten av Storbritannia, uansett om du planlegger å komme hit med bil, tog, fly eller ferge.

Fra Heathrow lufthavn
Med tog:
Ta Railair-bussforbindelsen fra Heathrow lufthavn til Reading eller Guildford togstasjon. Tog til Southampton Central går fra begge disse stasjonene. Reisetiden fra Heathrow til Southampton er omtrent to timer. Railair-tjenesten går hvert 30. minutt og henter fra alle fire terminaler. Prisen for en standardbillett for en enveisreise er omtrent 34 GBP. Du finner mer informasjon om tjenesten på South Western Railway-nettstedet.

Med buss:
National Express coach-tjenesten går fra busstasjonen ved Heathrow lufthavn til Southampton coach-stasjon. På direkte tjenester er gjennomsnittlig reisetid 1 time og 50 minutter. Prisen for en standardbillett for en enveisreise er omtrent 15 GBP. Studenter og unge personer kan få rabatterte coachkort. For mer informasjon om tjenester til Southampton og rabatterte coachkort, besøk www.nationalexpress.com

Fra Gatwick lufthavn

Med tog:
Togtjenester går mellom Gatwick lufthavn og Southampton Central. Gjennomsnittlig reisetid er 2 timer, og en standard enveisbillett koster omtrent 29 GBP.

Med buss:
National Express coach-tjenesten går fra Gatwick til Southampton coach-stasjon, via Heathrow (bussbytte). Gjennomsnittlig reisetid er fire timer, og standard enveisbilletter starter fra 25 GBP. Solent University er lett tilgjengelig, da den ligger sentralt i byen.

Lokale busser stopper utenfor Spark-bygningen. Uni-link U6-bussen stopper rett utenfor universitetet, samt ved West Quay shoppingcenteret, Portswood, University of Southampton og Southampton General Hospital. For mer informasjon om hvordan du kommer hit, kan du bruke denne lenken.

Southampton er en by med noe for enhver. Vakre sentrumsparker, et elektrisk natteliv og en blomstrende kunst- og musikkscene møtes alle for å tilby innbyggere noe helt unikt. Når du går bort fra West Quay (et av Storbritannias største shoppingsentre) og mot havnen, finner du et knutepunkt med uavhengige spisesteder, arenaer og butikker. På den andre siden av byen ligger Bedford Place, sentrum av byens natteliv og hjem til et stort utvalg av puber og klubber.

Det skjer også masse på campus. Studentsamskipnaden har blant annet idrettsanlegg, en studentdrevet kino og et utvalg av andre fritidsanlegg. Bruk ledig tid mellom forelesninger til å slappe av på en av kafeene på campus, eller gå rett ut av resepsjonen og inn i en av byens fem parker. Følg denne lenken for å lese mer.

For filmstudenter kan følgende programmer velges:

BA(Hons) Film and Television
Film Production

For studenter på grafisk design kan følgende program velges:
BA(Hons) Graphic Design 

For studenter på 3D-studier kan følgende program velges:
BA (Hons) CGI and Visual Effects
BA (Hons) Computer Games (Art)

IELTS 6.0 (med minst 5,5 i hvert element) ELLER vitnemål karakter 3 i engelsk (3-års gyldighet kreves for visum)

I tabellen nedenfor har vi gitt deg en generell guide med et estimat på gjennomsnittskostnader for bolig i universitetsboliger og livsutgifter for en enkelt student over en periode på 40 uker*.

Husk at disse tallene kan variere sterkt avhengig av din egen situasjon, og du bør derfor budsjettere deretter. Internasjonale studenter må være oppmerksomme på at følgende estimat ikke inkluderer studieavgiftene dine og kostnadene for turer til og fra ditt hjemland. Vær også oppmerksom på at studieavgiftene øker årlig, og du bør beregne for eventuell økning i kostnadene.

«"

For mer info om kostnader, les her. Pris for et årsstudium på Solent University 2023 - £15,000.

Ekstra kostnader i forbindelse med programmet:
BA (Hons) Film Production og BA(Hons) Film and Television Production
Det er ingen tvungne produksjonskostnader som du må møte for å fullt ut delta på kurset, men det kan påløpe kostnader mot produksjonsutgifter, spesielt for L6 (år 3) siste store prosjekter.

BA(Hons) Graphic Design År tre: Påkrevd: utskrift, innbinding, montering, konkurranseinnlevering, utstyr, håndverktøy og reisekostnader for forskning - gjennomsnittlig 800 pund År tre: Valgfritt: studieturkostnader - gjennomsnittlig 200 pund

Du finner informasjon om hvordan du søker om visum på nettsiden til Solent University. 

Trykk her for å se hvordan du søker til Solent University

Ved å følge lenken under kommer du direkte inn på siden hvor du oppretter en profil og søker om studieplass:

BA (Hons) Film and Television

BA (Hons) Film Production

BA (Hons) Graphic Design

BA (Hons) Computer Games (Art)

BA (Hons) CGI and Visual Effects

Responstid på søknader
En gjennomsnittlig tid på 2-3 uker, men det viktigste er å holde kontakt med din internasjonale kontaktperson hos Noroff, siden de vil være i kontakt med det internasjonale kontoret ved Solent.

Det internasjonale kontoret råder deg til å søke så tidlig som mulig for å gi tid til å få visumet behandlet og at du kun trenger å sende ditt vitnemål til slut for å få ditt endelige tilbud. Den sikreste måneden ville være april. Den siste frist er i juni, når du mottar ditt vitnemål fra Noroff.

Annet: Ta en titt på vår norske nettsideHer er et par Solent videoer som inspirasjon.

 

Solent University

Solent University

Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg.


BIMM Institute

BIMM Institute

BIMM tilbyr studier av høyeste kvalitet, slik at du kan maksimere ditt karrierepotensiale.


Teesside University

Teesside University

Er du interessert i 3D, spilldesign eller grafisk kommunikasjon, kan dette være universitetet for deg.


Deakin University

Deakin University

Deakin har TV-, lyd- og filmstudioer, og er flinke på digitale medier, visuell kommunikasjon og design.


University of South Wales

University of South Wales

University of South Wales er dyktige på lyd og musikk, 3D og nettverk og sikkerhet.

 

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top