Teesside University

Bachelor i utlandet:

Teesside University

Er du interessert i 3D, grafisk kommunikasjon eller medieproduksjon kan Teesside University i England være midt i blinken for deg!

Teesside University har over 21.000 studenter, med mål om å gi en utdanning tilpasset næringslivets etterspørsler. Flere av kursene er utviklet i samarbeid med industrien. Skolen har uteksaminert studenter fra over 100 forskjellige land i verden. 

Campus er sentralt plassert i sentrum av Middlesbrough. Byen ligger nord-øst med gode forbindelser til resten av England. Den flerkulturelle byen har et godt utvalg av butikker, kulturelle opplevelser, klubber, restauranter og sportslige arangementer.

Teesside University ble i 2021 ranket som nummer 1 av 96 globale universiteter for tilfredshet blant internasjonale studenter. Ifølge The Independent Complete University Guide er Teesside på topp-10-listen over studenter som får relevant jobb etter utdanningen.

Tidligere studenter kan du i dag finne i kjente selskaper som BBC, Aston Martin, Disney, Johnson Matthey, HSBC, United States Air Force Research Lab, Vodafone, Microsoft, NHS, Rolls-Royce, Raleigh UK, 22Cans, for å nevne noen.

Animex-festivalen

Hvert år arrangerer universitetet Animex festivalen. Animasjons- og spillfestivalen er i regi av de største animasjonsfirmaene. Her kommer det anerkjente navn innen animasjonsverden for å holde foredrag og workshops.

Mer informasjon:

Teesside University ligger midt i UK i hjertet av byen Middlesbrough, North Yorkshire i Nordøst-England. Her kan du finne alt du trenger for studier, fritid, trening, restauranter, barer og butikker innen gangavstand. Tog- og busstasjoner er innen ti minutters gangavstand.

Det vanligste er å fly til Amsterdam og videre derfra til enten Teesside International Airport eller Newcastle airport. Det er mulig å få en studieveileder til å møte deg på flyplassen og ta følge til der du skal bo. Middlesbrough togstasjon er en del av UK’s national rail network og du kan reise til alle større byer slik som London, Manchester og Newcastle.

Det går ca. 21.000 studenter på Teesside Universitet. Athena Campus er for media, journalistikk og Computing studenter og det er her både 3D og grafisk design studentene går.

Studentboliger er enten på campus eller veldig nærme Campus. Teesside hjelper alle internasjonale studenter som søker før 1. september (det året de starter) med å finne bolig. Du leier enten for en periode på 40, 45 eller 50 uker og prisen inkludere varme, strøm, innboforsikring og wifi. Leien ligger i perioden 2023/2024 på mellom GBP 85-155 per uke. Les mer her.

Du søker først bolig når du har akseptert ditt «conditional» eller «unconditional offer» fra Teesside. Du mottar en e-post med informasjon om hvordan du lager en Universitets konto og søker bolig. Når du mottar et boligtilbud, må du akseptere og betale et depositum på £150. Dette refunderes ikke om du ender med å ikke reise eller bo et annet sted. Har du flere spørsmål angående bolig, kan du kontakte Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det tilbys bachelograd for grafisk design-studentene og for 3D-studentene som har fullført to år på Noroff.

Grafisk design studenter kan søke på:

BA (Hons) Graphic Design and Illustration

Nedenfor vises programmene du kan søke på som 3D student. Klikk på lenken og les mer om selve programmet. På samme side finner du lenken til søknads portalen. Husk å velge international student.

BA (hons) Visual Effects - Studiet koster GBP 15.000 per år

BA (Hons) AnimationStudiet koster GBP 17.000 per år

BA (Hons) Games ArtStudiet koster GBP 17.000 per år

I følgende avsnitt presenteres det punkter som må fylles ut i søknaden. Det er flere punkter som kan/burde fylles ut om du har informasjonen de etterspør. Gjør så godt du kan og ikke vær redd for å gi for mye informasjon. Du får beskjed om noe mangler eller ikke er gjort riktig. Merk at søknadsprosessen er litt ulik for om du søker 3D programmer og grafisk design. 

For søknad på 3D studiene ved Teesside University kan du klikke her.

1. Create new user

2. Document description

a. CV

b. Personal statement – Dette er en personlig uttalelse hvor du beskriver hvorfor du ønsker å begynne på studiet, hva er din motivasjon og interesse. Dette kan skrives inn som tekst senere i søknaden.

c. Referee statement – en uttalelse fra din lærer

d. Vitnemål fra videregående/og karakter utskrift fra Noroff. Spesielt for de som kanskje ikke har gått på videregående.

e. Kopi av ditt pass.

3. Applicant details.

Fyll inn dine personlige opplysninger – fyll inn informasjon i det påkrevde avsnittet, IKKE i de avsnittene som er spesifikke for UK borgere. Noen punkter er vi ikke vant til å fylle ut i Norge, men gjør det så godt du kan og så får du beskjed fra Teesside admission om noe er feil.

I avsnittet «payment of fees» velger du Government og skriver Lånekassen

4. Qualifications

Under highest qualification velger du «other non UK-qualification», med mindre du har en utdanning som passer med de andre tilvalg.

Under «last two Education Estanblishments attended» kan du noterer din vidergående som nivå 4 (level) og ditt nåværende fagskolestudium som nivå 5

«English Language Ability» i dette avsnitt velger du b: other og skriver high school og din karakter. Har du ikke gått på videregående må du snakke med Nigel Kitchen ved Teesside Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og høre om du må ta en engelsk test.

5. Referee

En av dine lærere må stå som referanse når du søker. Du kan fylle inn Noroff sin adresse i feltene under: Tordenskjolsgate 9, 4612 Kristiansand. Det er fint om du skriver en «personal statement» og begrunner hvorfor du ønsker å ta denne utdanning og hva din motivasjon/erfaring er.

 

Det er viktig at du sender mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har tenkt til å søke. Vi sørger for at eksamenskontoret sender deg et engelsk vitnemål når du er ferdig med ditt studium på Noroff. Har du andre spørsmål er du velkommen til å sende mail til enten Marcus Diamond (grafisk design), Nigel (3D) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Mer informasjon om det å være internasjonal student på Teesside finnes her.

Nyttige lenker

 

Solent University

Solent University

Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg.


BIMM Institute

BIMM Institute

BIMM tilbyr studier av høyeste kvalitet, slik at du kan maksimere ditt karrierepotensiale.


Teesside University

Teesside University

Er du interessert i 3D, spilldesign eller grafisk kommunikasjon, kan dette være universitetet for deg.


Deakin University

Deakin University

Deakin har TV-, lyd- og filmstudioer, og er flinke på digitale medier, visuell kommunikasjon og design.


University of South Wales

University of South Wales

University of South Wales er dyktige på lyd og musikk, 3D og nettverk og sikkerhet.

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top