AFDA Film School, Cape Town

Bachelor i utlandet:

AFDA Film School

Drømmer du om perfekte filmforhold og et kulturelt mangfold vil Sør-Afrika være perfekt for deg. Her kan du få en Bachelor of Arts in Motion Picture Medium.

NB: Grunnet politiske uroligheter i Sør-Afrika har Noroff fagskole valgt å ta en pause i samarbeidet med AFDA i 2022. Vi håper at situasjonen bedre seg og at vi etter hvert kan fortsette samarbeidet.

AFDA har i løpet av få år blitt en av verdens mest anerkjente filmskoler. Skolen har flere campuser, men de fleste utvekslingsstudenter er i Cape Town. Vakker natur, flotte lysforhold og profesjonelt utstyr er noen av grunnene til at filmstudier er et av de mest populære studiene i Sør-Afrika blant internasjonale studenter.

AFDA er en del av et eksklusivt utvalg filmskoler verden over som kvalifiserer for medlemskap i CILECT (International Association of Film and Television Schools). Medlemskapet gir blant annet mulighet til å melde på studentfilmer til Oscar-utdelinger.

Skolen danner et unikt produksjonsmiljø etter prinsippet ”alt i ett hus”, hvor de utdanner alle fagfunksjoner innen filmproduksjon på samme sted.

AFDA er notert av the South African Council som et av de seks beste private universitetene i Sør-Afrika.

Skolen har ansatt en egen person til å bistå utenlandske studenter for å legge deres studieår til rette.

Studér i Cape Town

Hvert år fullfører omtrent 12-15 norske studenter deres tredje år ved AFDA Cape Town. Byen er ansett som et av de vakreste stedene i verden og topper stadig listen over verdens topp ti turistattraksjoner. Med perfekte lysforhold, flotte omgivelser, 15-timers lange sommerdager og topp moderne filmutstyr ligger alt til rette for flotte filmopptak.

Sør-Afrika er et land med stort mangfold blant mennesker og natur. De kan oppleve flotte landskap, naturreservater og et rikelig dyreliv, men det er også et bredt kulturtilbud og muligheter for shopping.

Utmerkelser og priser

I 2006 vant en av skolens produksjoner Oscar i kategorien beste studentfilm. I 2014 ble nok en studentfilm nominert til Oscar.

Bilder fra AFDA Film School

Nyttige lenker

Studiet du trenger

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
 

Solent University

Solent University

Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg.


BIMM Institute

BIMM Institute

BIMM tilbyr studier av høyeste kvalitet, slik at du kan maksimere ditt karrierepotensiale.


Teesside University

Teesside University

Er du interessert i 3D, spilldesign eller grafisk kommunikasjon, kan dette være universitetet for deg.


Deakin University

Deakin University

Deakin har TV-, lyd- og filmstudioer, og er flinke på digitale medier, visuell kommunikasjon og design.


University of South Wales

University of South Wales

University of South Wales er dyktige på lyd og musikk, 3D og nettverk og sikkerhet.

     
Top