Melbourne

Bachelor i utlandet:

Deakin University

Kunne du tenkt deg å studere i en av verdens beste byer? Melbourne i Australia har vært på topplisten i mange år over verdens beste byer, hvor noen av kriteriene som skårer høyest er kulturtilbud, lykkefølelse, mat og drikke.

Deakin har fire campuser i Melbourne, Geelong og Warrnambool. Campus Melbourne Burwood er campusen Noroff-studentene oftest benytter og er den største med over 30.000 studenter, og ligger ca 30 minutter fra Melbourne sentrum. Her finner du restauranter, kaféer, parker, studieområder og fasiliteter i toppklasse.

TV-, lyd-, og filmstudioer har alt av det nyeste utstyret og er oppført som egne selskap hvor TV-industrien ukentlig sender direkte fra lokalene på Burwood. I produksjonen jobber profesjonelle tett med studenter innenfor film, design, musikk osv.

Hvem kan si at det ikke frister å fullføre en Bachelor-grad på under ett år på et av Australias mest innovative universiteter i en av verdens kuleste byer?Martine Langdon, Marketing Manager, Deakin Europe

Deakin er kjent for å sette standard for støtte og veiledning. Datasalene har 24-timers support og du får karriereveiledning fra du ankommer. Alle forelesninger blir gjort tilgjengelig via videostreaming og du kan laste dem ned via podcast.

Deakin University befinner seg i dag i topp 1% av alle de beste universitetene i verden og har skåret høyt i en årrekke på tilfredsstillelse blant studentene.

Mer informasjon:

Deakin University ligger i Australia i byen Melbourne. Campus Melbourne Bourwood er campusen våre Noroff-studenter oftest benytter. Der går det ca 32.000 studenter og er det største av de fire campusene. Les mer her

Det er mulig å fly fra Oslo direkte til Melbourne. I Melbourne går det tog og busser, men den vanligste og beste måten å komme seg til Campus er ved å ta en Tram (trikk). Det tar ca 30 minutter med bil fra sentrum til campus. Som internasjonal student ved Deakin har du mulighet for å bli hentet når du ankommer til Melbourne flyplass. Du kan lese mer om det og andre nyttige ting i forbindelse med din reise, opphold og studier i Australia ved å klikke inn på denne lenken.

Melbourne by er Australias nest største by med over fem millioner innbyggere. I denne byen finnes alt du kan tenke deg som student. I tillegg finnes det flere vakre naturområder og parker både i byen og på utsiden. Melbourne er kunst/kultur/sports-mekka. Les mer her.

Deakins kalenderår er inndelt i trimester. Den vanligste oppstart er Trimester 1 som begynner i mars. Det er mulig å begynne på Trimester 2 i juli, hvilket betyr at man som student får en lange «vinter»-pause rundt juletid, hvor det er sommer i Australia. Hvis du som student på Noroff blir ferdig i juni, anbefaler vi deg å søke inn med oppstart i mars. Grunnen til dette er at du må sende ditt vitnemål for å få ditt CoE (Confirmation of enrolment), hvilket er den offisielle bekreftelse fra Deakin. Dette må få før du kan begynne prosessen med å søke visum. Les mer her.

Grafisk design: Bachelor of Design A319

Film Production A351: Bachelor of Film, Television and Animation

 • Bachelor of Design: AUD $36,000 for 1 yr full-time (8 credits)
 • Bachelor of Film, Television and Animation: AUD $37,800 for 1 yr full-time (8 credits)

Bemerk at du som Noroff-student ikke trenger å betale hele første trimester siden du som norsk student ikke mottar lån fra Lånekassen før du har fått ditt CoE. Du trenger kun å betale AUD 500 i depositum frem til du får lånet utbetalt. Du kan lese mer om fees og se hvordan du betaler her

Study Australia estimerer levekostnadene for ett år til å være AUD $21.041. Les mer her.
Deakin Res vil hjelpe deg å finne bosted, prisene varierer mellom AUD $264 til $326 per uke. Les mer her.

Frem til 30. juni 2023kan studenter som har studentvisum jobbe opptil 20 timer per uke. Les mer her.
Deakin Talent kan hjelpe deg å finne jobb her

Deakin krever at du har fullført ditt Noroff studium med karaktersnitt C som minimum.

Det finnes flere alternativer for å sikre at du har de engelskferdighetene som kreves for å studere ved Deakin. Du trenger ikke tenke på dette før du har søkt om studieplass. Du vil automatisk få beskjed i ditt betinget tilbud fra Deakin om du trenger å ta en test.

Dersom du har en 4’er fra videregående oppfyller du kravet (max 5 år). Hvis ikke din karakter er bra nok, kan du ta en DUELI test som tilbys via Deakin. Dette arrangeres gjennom vår kontakt person Helle Strandlyst. Det er en 60 minutters skriftlig test hvor du skal drøfte et bestemt emne. Testen er gratis, og det er den vi anbefaler, at du som Noroff student tar. I tillegg har du mulighet for å ta TOEFL eller IELTS. Dette er betalingstests som du kan bruke som alternativ. Les mer her.

Hvis du ikke består testen er det fortsatt mulig å studere ved Deakin, men da må du ta et språkkurs på Deakin før studiestart. Les mer om det her. Bemerk vennligst at Lånekassen ikke støtter språkkurset.

Har du spørsmål knyttet til engels test og krav, kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

For å studere i Australia er det nødvendig at du søker et studentvisum. Dette gjøres via denne siden. Prosessen med å søke visum påbegynnes etter du har fått ditt endelige tilbud - CoE fra Deakin. På nettsiden til Deakin kan du lese mer om visum prosessen. Les det grundig før du begynner søknaden her.

Studentbolig søker du når du har mottatt ditt CoE. Det finnes flere muligheter når det gjelder bolig. Det mest vanlige er «on campus accommodation». På denne siden kan du lese mer om de ulike boligene som tilbys på de forskjellige campusene. Du finner også priser og veiledning til å søke bolig her

Når du søker om studieplass ved Deakin må du kontakte vårt «international office». Det gjøres ved å sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. I denne mailen skal du laste opp vedleggene som skal være med i søknaden i tillegg til å fylle ut søknadskjemaet. Rådgiveren ved Noroff sørger for at dette lastes inn i søknadsportalen til Deakin.

Vedlegg som kreves (bemerk at disse må være på engelsk):

  • Vitnemål fra videregående (engelsk versjon – spør din videregående skole etter det, om du ikke har det fra før)
  • Oppdatert CV
  • Kopi av pass
  • Noroff vitnemål (om du er ferdig)
  • Søknadsskjema, som du finner her

Det kan ta opp til seks uker etter Deakin har mottatt din søknad før du hører noe, så start prosessen i god tid. Når du får ditt tilbud på mail fra Deakin må du husk å akseptere det ved å fylle ut vedlagt brev og returnere det. Om det fremkommer av tilbudet at du må oppfylle noen krav før du kan få ditt CoE brev (eksempelvis engelsk test eller vitnemål fra Noroff) må du sørge for at dette blir gjort.

 

Har du flere spørsmål vedrørende søknadsprosess eller studiene kan du enten kontakte oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller kontakte Helle Strandlyst vår internasjonale representant fra Deakin Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyttige lenker

Video fra Melbourne Burwood

Video fra Melbourne og Deakin

 

 

Solent University

Solent University

Er du interessert i film eller grafisk design? Da kan Solent University være noe for deg.


BIMM Institute

BIMM Institute

BIMM tilbyr studier av høyeste kvalitet, slik at du kan maksimere ditt karrierepotensiale.


Teesside University

Teesside University

Er du interessert i 3D, spilldesign eller grafisk kommunikasjon, kan dette være universitetet for deg.


Deakin University

Deakin University

Deakin har TV-, lyd- og filmstudioer, og er flinke på digitale medier, visuell kommunikasjon og design.


University of South Wales

University of South Wales

University of South Wales er dyktige på lyd og musikk, 3D og nettverk og sikkerhet.

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top