Nettstudier blir stadig mer vanlig, og Noroff har i dag over over 3500 fullverdige nettstudenter. Vi har samlet syv gode tips til hvordan du kan lykkes med nettstudiene.

✅ Lag deg rutiner

Som nettstudent er det viktig at du skaper dine egne rutiner, slik at du har et tydelig skille mellom studietid og fritid. Finn ut når på døgnet du jobber best, og sett av faste tidspunkter der du skal jobbe med studiene. Er du for eksempel en morgenfugl, kan du sette av morgenen og formiddagen til å jobbe aktivt. Skriv gjerne en liste over konkrete og realistiske mål for dagen før du starter å studere, som du kan huke av underveis i løpet av dagen. 

✅ Ha en god arbeidsplass

Sørg for at du har en ryddig og ordentlig arbeidsplass hjemme, som er stille og fri for distraksjoner. Som nettstudent kan man imidlertid studere hvor som helst, så hvorfor la deg begrense av husets fire vegger? Pakk med deg datamaskin og bøker, og sett deg på en kafé, et bibliotek, eller i en park for å studere. Både frisk luft og et sceneskifte kan være bra for konsentrasjonen.

✅ Gå inn med et lærevillig mindset

Det er helt normalt å finne enkelte moduler utfordrende – det er en del av utviklingen og læringen vår. Husk at du studerer for å lære, og dersom du hadde visst alt fra før, hadde du ikke studert det. Vær tålmodig og forstå at du gjør fremskritt – uansett om de er store eller små.

✅ Ta pauser

Å starte som nettstudent kan være overveldende. Det er masse nytt å sette seg inn i, et nytt digitalt klasserom med nye studenter og faglærere. Det er viktig å bruke tid på å komme godt i gang, men ikke føl at du må sitte med studier 24/7. Planlegg pauser i løpet av dagen – både de korte, hvor du strekker på beina og henter en kopp kaffe, og de lange, der du drar på kafé med en venn eller tar en treningsøkt. Fyll fritiden din med aktiviteter som gir deg energi, slik at du er klar til å ta fatt på studiene når du setter deg ned igjen med dem.

✅ Logg av sosiale medier

Når du studerer så studerer du. Instagram, nettshopping og klikk-saker på nettet kan imidlertid være vanskelig å kjempe mot, og viljestyrken kan bli slitt av mindre. Heldigvis finnes det en rekke forskjellige programvarer på nettet som blokkerer nettsider for et ønsket tidspunkt. Nå kan du konsentrere deg uten å bli distrahert!

✅ Bli kjent med medstudentene dine

Som nettstudent har man ikke et campusmiljø, men det betyr ikke nødvendigvis at man ikke har et studentmiljø. Det er alltid hyggelig å kjenne sine virtuelle medstudenter, både for å ha noen å samarbeide med om oppgaver og andre eventuelle problemstillinger, men også for å opprettholde et sosialt miljø i klassen. Hvem vet, kanskje klassekameraten din er din fremtidige kollega?

✅ Spør om hjelp

Faglærerne på Noroff Nettstudier brenner for faget sitt, og setter stor pris på engasjerte studenter. Still spørsmål i det digitale klasserommet, vis nysgjerrighet og del kunnskapen din. Spør heller en gang for mye enn en gang for lite.

Er du nysgjerrig på hvordan det fungerer å studere på nett? Les mer her.


Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2023.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst

Bli dataanalytiker og få en nøkkelrolle i bedriften. Behovet for dataanalytikere er enormt i de fleste bransjer i dag og i fremtiden.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top