Til bachelorstudiene i Cyber Security, Digital Forensics and Incident Respons og Applied Data Science på Noroff Høyskole er det et tilleggskrav til Matematikk R1 eller S1 + S2. Du må derfor dokumentere at du har bestått dette i tillegg til generell studiekompetanse.

Dersom du ikke har bestått matematikk R1 (2MX) eller S1 + S2, må du kunne dokumentere kunnskaper eller annen tidligere utdanning som kan godkjennes som likeverdig. Er du usikker på om du dekker opptakskravet, legg inn en uforpliktende søknad her så hjelper vi deg med vurdering av dine dokumenter.

R-matematikk er realfaglig matematikk, og S-matematikk er for samfunnsfag. Disse er tilgjengelige som programfag på videregående skole.

Dersom du ikke oppfyller kravene om matematikk, anbefaler vi deg å ta R1 som privatist. Du har muligheten til å melde deg opp som privatist i Matematikk R1 via Utdanningsdirektoratets hjemmesider. Via linken finner du oppmeldingsfrister og hvor du melder deg opp. 

Minner om at oppmeldingsfristen er 1. februar og 15. september hvert år.

Priser for eksamen 2024:

Gebyret er 1.305,- kroner per eksamen for

  • fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter
  • fag du ikke har bestått (karakter 1) som elev eller privatist

En annen måte å dekke inn kravet til Matematikk R1 er at du har 9 studiepoeng innen matematiske fag fra høyere utdanning. 

Ta kontakt med oss for å få en vurdering dersom du har sistnevnte enten direkte i søknaden du har lagt inn eller ved å henvende deg til opptakskontoret via Noroff Support Portal her.

     
Top