Til alle våre IT-bachelorstudier på høyskolen er det et tilleggskrav til Matematikk R1 eller S1 og S2. Du må derfor dokumentere at du har bestått dette i tillegg til generell studiekompetanse.

Dersom du ikke har generell studiekompetanse og/eller matematikk R1, men er 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du bli vurdert ut fra din realkompetanse. Da må du dokumentere at du har kunnskaper tilsvarende matematikk R1 gjennom arbeidserfaring/praksis.

R-matematikk er realfaglig matematikk, og S-matematikk for samfunnsfag. Disse er tilgjengelige som programfag på videregående. Har du ikke dette, anbefaler vi deg å ta R1 som privatist. Du har muligheten til å melde deg opp som privatist i Matematikk R1 via Utdanningsdirektoratets hjemmesider. Via linken finner du oppmeldingsfrister og hvor du melder deg opp. 

Minner om at oppmeldingsfristen er 1. februar og 15. september hvert år.

Priser for eksamen 2020:

Gebyret er 1 150 kroner per eksamen for

  • fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter
  • fag du ikke har bestått (karakter 1) som elev eller privatist

En annen måte å dekke inn kravet til Matematikk R1 er at du har 9 studiepoeng innen matematiske fag fra høyere utdanning. 

Ta kontakt med oss for å få en vurdering dersom du har sistnevnte enten direkte i søknaden du har lagt inn eller ved å sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og merke den med "Admission".

     
Top