Til alle våre IT-bachelorstudier på høyskolen er det et tilleggskrav til Matematikk R1 eller S1 + S2. Du må derfor dokumentere at du har bestått dette i tillegg til generell studiekompetanse.

Dersom du ikke har bestått matematikk R1 (2MX) eller S1 + S2, må du kunne dokumentere kunnskaper eller annen tidligere utdanning som kan godkjennes som likeverdig. Er du usikker på om du dekker opptakskravet, legg inn en uforpliktende søknad her så hjelper vi deg med vurdering av dine dokumenter.

R-matematikk er realfaglig matematikk, og S-matematikk er for samfunnsfag. Disse er tilgjengelige som programfag på videregående skole.

Dersom du ikke oppfyller kravene om matematikk, anbefaler vi deg å ta R1 som privatist. Du har muligheten til å melde deg opp som privatist i Matematikk R1 via Utdanningsdirektoratets hjemmesider. Via linken finner du oppmeldingsfrister og hvor du melder deg opp. 

Minner om at oppmeldingsfristen er 1. februar og 15. september hvert år.

Priser for eksamen 2022:

Gebyret er 1 217 kroner per eksamen for

  • fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter
  • fag du ikke har bestått (karakter 1) som elev eller privatist

En annen måte å dekke inn kravet til Matematikk R1 er at du har 9 studiepoeng innen matematiske fag fra høyere utdanning. 

Ta kontakt med oss for å få en vurdering dersom du har sistnevnte enten direkte i søknaden du har lagt inn eller ved å sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og merke den med "Admission".

Ta eksamen til våren og få tilbakebetalt kursavgiften siste semester

1. februar 2023 er der det frist for oppmelding til eksamen i matematikk R1. Selve eksamen avholdes 23. mai 2023. Våre bachelorprogram, innen cyber security, digital forensics og applied data science krever alle bestått eksamen i matematikk R1 (eller S1+S2), i tillegg til generell studiekompetanse.

Det er stor interesse for disse teknologifagene og vi vet at mange som kunne tenke seg en sikker og arbeidslivsrelevant utdanning disse fagene gir. Av ulike årsaker er det mange som ikke valgte matematikk da de gikk på videregående skole.

Derfor ønsker vi å bidra til at flere kvalifiserer til en utdanning som vil gi en jobb i andre enden:

A: Meld deg opp til eksamen i matematikk R1 (eller S1 + S2) her.
B: Meld deg på et kurs for å forberede deg til eksamen. Det finnes en rekke tilbydere av online-kurs, blant annet Sonans, Kursagenten eller K2 Utdanning
C: Ved bestått eksamen 23. mai, og etterfølgende oppstart på Noroff University College vil du få tilbakebetalt kurs-/eksamensavgiften (maks 11.000,- NOK) i ditt siste semester

Vi ønsker å hjelpe deg til å starte på et studium hvor du kan gå rett ut i jobb!

     
Top