Vi har samlet noen av de fineste turmulighetene - bli med på en rundtur i den sydligste studentbyen i Norge.

Langs palmekysten finner vi en av Norges fineste studentbyer – Kristiansand. Byen har mye å tilby med både et yrende byliv og fantastisk natur. Her kan du raskt reise mellom skjærgård, fjell og by uten å engang måtte over kommunegrensen.

Vi har samlet sammen noen av de mange turmulighetene Kristiansand har å by på. 

Baneheia

Legg treningsøkta eller søndagsturen til dette sentrumsnære turområdet. Bare et steinkast unna campus ligger Baneheia. Baneheia er Kristiansands bymark og består tre «stamper» omringet av fine turløyper for store og små. Her finner du også lysløyper som gjør det enkelt å trene året rundt, samt flotte bademuligheter med både svaberg og sandstrender.

Baneheia. 📷: Mathilde Stray Øksendal

Ravnedalen

Fra Baneheia kan man gå videre til Ravnedalen. Ravnedalen en nydelig oase som er ypperlig som turdestinasjon! I den ene enden finner du et stort grøntområde perfekt for en piknik i sola om sommeren. I den andre enden ligger café Generalen hvor du kan nyte godt mat i vakre omgivelser. Café Generalen har også flere konserter i løpet av sommeren.


Cafe Generalen i Ravnedalen. 📷: Ida Helene Bye Rusten.

Odderøya

En god søndagstur er noe mange setter pris på. I hjørnet av kvadraturen finner du Odderøya. Her får du både nydelig utsikt, en liten treningsøkt og ikke minst vaffelservering med vakker utsikt. Odderøya tilbyr også en rekke historiske opplevelser med «bunkere» fra andre verdenskrig, samt svaberg og strender. Øya ligger nærme campus og er en populær turdestinasjon for alle i Kristiansand.

«"

«"
Odderøya var tidligere marinebase. 📷: Ida Helene Bye Rusten

Jegersberg

Et annet flott og sentrumsnært turområde er Jegersberg. Her finner du fine løyper for både gåturer, løpeturer, trilleturer eller sykkelturer. Det varierende terrenget gir gode turmuligheter for enhver smak! Det er også lysløyper i området som gir mulighet for å bruke løypene året rundt. Når snøen endelig kommer til Sørlandet om vinteren er Jegersberg en flott destinasjon for de som er glad i å gå på ski. Om sommeren er Jegersbergvannet et populært badested med flotte strender og svaberg.

Den omvendte båt

Fra Jegersberg kan du velge å gå videre, på en nydelig topptur til «Den omvendte båt». Navnet «den omvendte båt» kommer av at fjellet kan minne om nettopp skroget på en båt. Sett av to-tre timer inkludert stopp og matpause for hele turen – tur/retur. Turen går gjennom fint terreng og du kan glede deg til å nyte den fantastiske utsikten som venter deg på toppen.

«"
Kanonmuseet. 📷: Ida Helene Bye Rusten

Møvik

Litt utenfor Kristiansand sentrum finner vi Møvik i Vågsbygd bydel. Her kan du kose deg i flott turterreng som byr på gode turmuligheter for enhver smak. På Møvik ligger også det historiske museet, kanonmuseet, som er omgitt av nydelig natur, flotte utsiktspunkter og fine turløyper. Terrenget her er like fint til en søndagstur som til en joggetur etter skoledagen.

Andre flotte turområder som er verdt å sjekke ut er blant annet Gråmannen, Den lille Preikestolen, Ansteins fyr og Slettehei. Kristiansand bugner av flotte steder å se og oppleve – god tur!

«"

Noroff Kristiansand – Ny campus 2021

Sommeren 2021 får Noroff ny campus i sentrum av Kristiansand. Det gamle "Slottet" skal renoveres, og vi får plass til dobbelt så mange studenter.

Noroff School of Technology bygger et høyteknologisk skolesenter midt i Kristiansand med toppmoderne utdanning innen teknologi og digitale medier.

Nye campus Kristiansand ferdigstilles sommeren 2021, og er klar til studiestart i august. De moderne og urbane lokalene i Slottsquartalet skal inspirere til læring, kreativitet og et sosialt studentliv.

Følg utviklingen av ny campus i Kristiansand

Høsten 2021 flytter Noroff campus Kristiansand til moderne og urbane lokaler i sentrum av byen. Meld deg på dette nyhetsbrevet og følg med på utviklingen helt frem til oppstart.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.Studietilbud i Kristiansand:

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top