Jeg synes sørlendinger snakket nærmest dansk, eller hadde veldig bred dialekt. Det stemmer ikke helt, ler Katarina.

Kristiansand er stort nok til å gi deg frihet, men lite nok til å føle seg velkommen, sier Katarina Arntsen (22), som opprinnelig kommer fra Skien.

Hun har akkurat fullført interaktive medier – spillNoroff Kristiansand.

På spørsmålet om hva hun synes om Kristiansand som studieby svarer hun:

Helt fantastisk. Det er varmere her enn det er i hjembyen, noe som kan komme godt med, dersom man ønsker at sommeren skal vare litt lengre. Det er alltid liv og røre i sentrum, og mulighet til å trekke seg tilbake og henge med venner om man ønsker det.

Mine topp tre favoritter i Kristiansand er Aquarama, hvor man enten kan trene eller bade på vinteren, «Bystranda», hvor man kan spille volleyball, skate eller bade, og Markensgate, hvor man kan shoppe, gå på kafe, eller utesteder.

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Nye lokaler i 2021

Det sto mellom to skoler da jeg skulle velge utdanning- i Oslo eller Kristiansand. Siden jeg ønsker å komme meg inn i spillindustrien tenkte jeg det var lurt å kunne engelsk, noe som Noroff Kristiansand tilbyr. Jeg ville også skape «mitt eget», men som ikke var for langt unna familien.

– Jeg valgte også å studere i Kristiansand fordi det er «studentenes by». 

22-åringen forteller at det hun har likt best med studiet er måten det er lagt opp.

Vi har ikke hatt vanlige eksamener men prosjektoppgaver, noe som bedrer livet som student med at man ikke er konstant stresset. Studiet forbereder oss på arbeidslivet og faglærerne er ærlige og kritiske til arbeidet vi gjør, på en positiv måte. I stedet for å jobbe med mange forskjellige fag på en gang, så legger Noroff opp et fag om gangen over flere uker hvor du kan få muligheten til å eksperimentere, ha det gøy og til slutt levere inn et veldig kult prosjekt.

Noroff flytter til nye og moderne lokaler i Slottsquartalet i august 2021.

Det er kjempegøy. Det er på toppen av Markensgate, så det er perfekt for oss studenter som vil ta lunsj på kafe eller gå en tur i sentrum. Det er også gull for nye studenter som vil se seg rundt i nærområdet eller oppdage alle utestedene i byen.

Faglærere med bransjeerfaring

Det å være student i Kristiansand er veldig befriende, og man føler seg ikke helt fortapt i en storby.

Noroff Kristiansand har utrolig flinke lærere som hjelper deg raskt inn i industrien, og lar deg gjøre så og si hva enn du vil. Jeg vil anbefale å studere i Kristiansand fordi man blir sett av lærerne i mindre klasser og man finner seg veldig raskt til rette, avslutter hun.

Følg utviklingen av ny campus i Kristiansand

Høsten 2021 flytter Noroff campus Kristiansand til moderne og urbane lokaler i sentrum av byen. Meld deg på dette nyhetsbrevet og følg med på utviklingen helt frem til oppstart.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Top