22-åringen studerer digital etterforskning: - På studiet lærer vi å utøve etterforskingsarbeid, men vi lærer også om forebygging i likhet med de som studerer IT-sikkerhet.

Chloé Edele Liland (22) har fått jobb som Solutions Consultant hos IT-sikkerhetsavdelingen til Tietoevry, et ledende teknologiselskap som spesialiserer seg på sky, data og programvare. Hun har blitt ansatt gjennom selskapet sitt Graduate Program, hvor hun går gjennom et opplæringsprogram, får personlig mentor og er med på networking-events.

Hun tar en bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics) via Noroff Nettstudier. Digital etterforskning er en IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

Et fagfelt som er nytt for mange

Chloé forteller at hun opplever at digital etterforskning er et fagfelt som er nytt for mange.

Vi lærer å utøve etterforskningsarbeid, men vi lærer også om forebygging i likhet med de som studerer IT-sikkerhet. Chloé Edele Liland

Når jeg sier at jeg studerer digital etterforsking, ser ofte folk uvitende på meg. På studiet lærer vi å utøve etterforskningsarbeid, men vi lærer også om forebygging i likhet med de som studerer IT-sikkerhet, sier hun.

Nettstudenten fant jobben gjennom finn.no og søkte på stillingen. Hun måtte gjennom en søknadsprosess som var delt opp i tre runder før hun fikk jobben som Solutions Consultant hos Tietoevry.

Første runde besto av å gjennomføre noen spill på nett for å kartlegge mine personlige egenskaper. Andre runde involverte korte intervjuer på 10-15 minutter, med de spesialiserte virksomhetene som var interessert i meg. I siste runde hadde jeg et lengre intervju på en time med avdelingen som ville ansette meg.

I løpet av søknadsprosessen, opplevde Chloé at mye av det hun hadde lært var direkte relevant for arbeidslivet. Gjennom studiet har hun vært innom et bredt spekter av temaer innenfor bransjen. Når hun skulle søke jobb sto hun plutselig ovenfor et valg, ettersom studiet dekker både tekniske og strategiske temaer fikk hun nå muligheten til å velge hvilken retning hun ville gå i.

Personlig har jeg bygd en interesse for det strategiske som lover og regler, og ønsket derfor å videre utvikle meg innenfor dette feltet, sier hun.

Kan også jobbe med IT-sikkerhet

Chloé var i en situasjon hvor hun ikke hadde mulighet til å møte fysisk opp til undervisning, nettstudier var derfor hennes mulighet til å kunne fortsette skolegangen. Hun forteller at hun har opplevd at det fungerer fint å studere på nett.

Nettstudier gir deg den perfekte muligheten til å være sjef over din egen hverdag.Chloé Edele Liland

Så lenge man er organisert og disiplinert så gir nettstudier deg den perfekte muligheten til å være sjef over din egen hverdag.

Hun fortsetter:

Faglærerne jobber hardt med å holde oss motivert gjennom konkurranser og premier. I tillegg strekker de seg langt for å hjelpe oss. Man får virkelig følelsen av at de ønsker det beste for oss.

Hvilke råd vil du gi til andre som studerer digital etterforskning?

Til andre som studere digital etterforskning, så vil jeg råde til å ikke begrense tankegangen om kunnskapen du lærer til kun etterforskning. Tør å tenke på det gjennom IT-sikkerhet også. Ikke minst, ikke begrens deg når du søker jobb senere. Gjennom studiet i digital etterforskning, blir du også kvalifisert nok til å jobbe med IT-sikkerhet.

Studiet i digital etterforskning tilbys på campus Kristiansand, via nettstudier eller Online PLUS. Ved å velge en bachelorgrad hos Noroff får du et attraktivt utdanningsløp, utviklet i samarbeid med næringslivet.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top