Publikasjonen adresserer utfordringer som oppstår når ny teknologi vokser frem, og utdanningsmiljøene skal utdanne fagpersoner som mestrer den nye teknologien.

– Top of the line utstyr, splitter nye klasserom og lokaler til disposisjon – og alt er perfekt lokalisert i byen, sier Christoffer Jenssen.

Før var han helt blank på data. Nå tar Emile bachelor i datasikkerhet i Wales.

Noroff ønsker å møte et stadig økende behov for datakompetanse. August 2017 lanseres et helt nytt studieløp innenfor data science.

Rosalyn Aragon Arbiol er praktikant hos PwCs Forensic Tech. Lab i Bjørvika – et av de fremste miljøene for digital etterforskning i Norge.

IKT Norge har advart mot manglende studieplasser innen IT-fag i Norge, og gleder seg over at Noroff starter et nytt bachelorstudie innen Applied Data Science.

Noroff øker antall IT-studieplasser for å møte kritisk behov for IT-kompetanse i Norge.

Norge er et av de landene i verden med flest cyberangrep for øyeblikket, sier IT-lærer.

Høyskolelærer på digital etterforskning, Yi-Ching Liao, har disputert på NTNU og fått sin Ph.D. i informasjonssikkerhet.

KRONIKK: Det kommende klasseskillet vil stå mellom de som kan kommunisere med maskinene — og de som pent må adlyde dem.

– Jeg liker tanken på å jobbe i et felt hvor målet er å være ett skritt foran de kriminelle, sier Lorena Carthy, student på digital etterforskning.

– Jeg har alltid vært opptatt av teknologi, sier Anita Sondresen. Nå råder hun flere jenter til å tenke utradisjonelt og velge digitale utdanningsretninger.

Amir Nickel og Alexander Ledsaak Aag ble uteksaminert fra University of South Wales med toppkarakter på sine bachelorgrader: – Det føles veldig bra, sier de.

– Den største utfordringen var å få alt til å fungere i det grafiske brukergrensesnittet, sier nettstudent Christoffer Nygaard (30).

Top