Christoffer studerer digital etterforskning, og har fått jobb som Security Operations Center Analyst i Netsecurtiy før han har fullført studiet. Netsecurity opplever at kompetansen som studentene på Noroff sitter med er svært viktig.

Christoffer Hansen Michaelsen (24) har en bachelorgrad i informasjonsteknologi fra UIB, på slutten av graden fant han ut hva han ønsket å jobbe med, nemlig digital etterforskning. Han valgte derfor å ta en enda en bachelorgrad, denne gangen i digital etterforskning ved Noroff i Kristiansand.

Jeg søkte litt rundt og fant ut at Noroff hadde gode studietilbud på akkurat dette feltet. Jeg bestemte meg derfor for å starte på en ny bachelorgrad innen digital etterforskning, ettersom dette var noe som interesserte meg, forteller Christoffer.

Oppfordret til å søke jobb

Utdanningen tar for seg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Christoffer forteller at det er mye som gjør digital etterforskning til et spennende fagfelt.

Det er alltid noe å lære, og det er utrolig mye forskjellig man kan jobbe med. Christoffer Hansen Michaelsen

Blant annet det å analysere forløpet i en sak og finne ut hva som har skjedd. Det er alltid noe å lære, og det er utrolig mye forskjellig man kan jobbe med, sier han.

Allerede før Christoffer har fullført studiet har han fått jobb som Security Operations Center Analyst i Netsecurity. Han forteller at Netsecurity var innom for å holde en bedriftspresentasjon og CTF Challenge på campus, hvor de da oppfordret studentene til å søke jobb ved siden av studiene.

Jeg tok selv kontakt med de på e-post og meldte min interesse for jobb ved siden av studiet. Jeg fikk raskt svar og fikk komme på intervju.

Han sitter som første linje analytiker av alarmer om potensielle sikkerhetsbrudd, som kommer inn i Netsecuritys overvåkningssystem.

Min arbeidsoppgave er å analysere alarmene som kommer inn og gjøre en vurdering på om det er noe farlig aktivitet i kundene sine systemer, forteller han.

Tett oppfølging

Christoffer opplever at læringsmiljøet ved campus i Kristiansand er veldig bra.

Det er tett oppfølging fra professorene, og det er godt tilrettelagt for læring. Det er godt samhold blant studentene, noe som bidrar til et godt studentmiljø.

Hva har vært mest interessant du har lært gjennom studiet så langt?

Det som har vært mest interessant så langt i studiet er det første faget relatert til digital etterforskning, Digital Forensic Practice and Procedures. Det var det første faget hvor vi begynte å lære om digital etterforskning og hva det innebærer. Jeg skjønte tidlig at dette var interessant og at jeg ville lære mer om det, forteller han.

Ettersom Netsecurity ville ha inn studenter, har de lagt opp til at arbeidstiden til Christoffer er på kveldstid. Det gjør det mulig for han å gjøre skole tidlig på dagen, for å så dra på jobb på kvelden.

Det er et utrolig spennende og lærerikt fagfelt, hvor du konstant må holde deg oppdatert på det nyeste innen dataverden, avslutter Christoffer.

Svært viktig kompetanse

Vi har også tatt en prat med Herman Strømme som er sikkerhetsanalytiker og leder for 24/7 analyse teamet i Netsecurity. Han forteller at IT-sikkerhet er viktigere en noen gang. Vi lever nemlig i et digitalt samfunn, hvor vi omgir oss med digitale verktøy i nesten alt vi gjør.

Ondsinnede cyberangrep øker hvert år, og trusselbildet endres kontinuerlig. Det gjør at det stadig blir mer komplekst og krevende å beskytte seg mot alvorlige trusler. Mange bedrifter trenger derfor hjelp med å forebygge og oppdage et angrep, men også håndtere og gjenopprette normalt drift når uhellet er ute, sier han.

Studentene på digital etterforskning tilbyr en unik kompetanse som Netsecurity har behov for. Herman Strømme

Herman Strømme. 📷: Privat.

Hvert år har Netsecurity studenter som jobber deltid, har praksisplass eller er hos dem som en del av bacheloroppgaven.

Studentene på digital etterforskning tilbyr en unik kompetanse som Netsecurity har behov for. Samtidig vet vi at mange studenter ønsker å få arbeidserfaring underveis i studiene. Studenter som jobber hos oss, forteller at de opplever at vi har et godt arbeidsmiljø med hjelpsomme og kompetente kollegaer. De opplever også at de får faglig utbytte av å være her og mulighet for videre karriere i selskapet, sier Herman.

Han forteller at å samarbeide med Noroff er veldig viktig for Netsecurity, både med tanke på rekruttering av studenter, men også med tanke på faglig påfyll. 

Vi arrangerer CTF lokalt på campus, både i Oslo og Kristiansand, og har også tett samarbeid om forskjellige arrangementer. Dette samarbeidet hjelper både Netsecurity og Noroff med eksponering i it-bransjen.

Hvordan er behovet for kompetansen som studentene ved digital etterforskning sitter med?

Kompetansen som studentene tilfører Netsecurity er svært viktig. Vi har en ansatt som kommer fra digital etterforskning, han har til nå jobbet med analyse, men går nå over til Incident Respons teamet vårt. Studentene kommer svært raskt i gang etter relativt kort opplæring, som bidrar til en mer effektiv onboardingsprosess. Studentene blir også ofte ansatt på fulltid etter endt studium, og da er mulighetene for andre retninger store internt i selskapet, avslutter han.

Studiet i digital etterforskning tilbys på campus Kristiansand, via nettstudier eller Online PLUS. Ved å velge en bachelorgrad hos Noroff får du et attraktivt utdanningsløp, utviklet i samarbeid med næringslivet.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top