Fra februar skal nettstudenten kombinere studiene med jobben som utvikler i IT-firmaet Datakvalitet. 

Etter sju år i vekteryrket ønsket Glenn Key (27) å forandre hverdagen sin og bli mer attraktiv i arbeidsmarkedet. Valget falt på frontend-utvikling nett hos Noroff.

– Studiet er fremtidsrettet og intuitivt. Jeg får bruke hodet samtidig som jeg får mulighet til å være kreativ, forteller han entusiastisk. 

Han ser tydelig koblingen mellom studiet og bransjen, og mener at utdanningen gir bredden man trenger for å kunne jobbe som utvikler for mange ulike typer selskaper.

– Det er helt klart en mangel på utviklere rundt omkring. På studiet lærer vi teknikker og språk som vil være relevant i mange ulike roller, og i arbeidsmarkedet er det veldig fint å ha bred kunnskap om forskjellige konsepter. Det viktigste vi lærer er evnen til å lære, som etter min oppfatning er det de fleste i denne bransjen etterspør, sier han.

Kombinerer studiene med jobb og familieliv

Nettstudiene har gjort det mulig for Glenn å studere fra Tromsø, hvor han bor, samtidig som han sjonglerer jobb og familielivet.

Det er jo kjempemotiverende å kunne studere noe man har lyst til å jobbe medGlenn

– Det fine er at det har ingenting å si hvor du studerer fra. Sånn sett er fleksibiliteten veldig grei. Jeg og samboeren min har fått to barn i løpet av perioden, og da har vi klart å få ballen til å rulle takket være nettstudiet, forteller han.

Han fortsetter:

– Studiehverdagen min startet etter jobb og når barna er lagt. Jeg blir nødt til å planlegge nøye hvordan jeg skal distribuere tiden min til forskjellige oppgaver, og noen dager er helt klart mer produktive enn andre. Det fungerer veldig bra når man klarer å jobbe selvstendig – og så er det jo kjempemotiverende å kunne studere noe man har lyst til å jobbe med, sier han.

Det å balansere studiet med jobb og familieliv er utfordrende, men Glenn mener også at det har vært svært lærerikt.

– Jeg har lært meg å kunne fokusere i de mest elendige forhold. Ettersom jeg har to barn på under tre år, kan det noen ganger føre til kaotiske tilstander. Evnen til å holde fokus i slike situasjoner er en egenskap jeg definitivt tror kan være gunstig å ha med seg videre i arbeidslivet, smiler han.

Sikret drømmejobben

Glenn er ferdig med studiene ved Noroff våren 2022, men allerede i februar begynner han i ny, relevant jobb. 

– Jeg har fått fast jobb i Datakvalitet, som er et IT-selskap som holder til her i Tromsø. Der skal jeg jobbe som utvikler, og jeg skal jobbe der parallelt med eksamen hos Noroff utover våren. Jeg gleder meg veldig, sier han blidt.

Han oppfordrer nye studenter til å være tålmodige, og prøve å ikke kjenne på følelsen av å ikke kunne nok.

– Ta et steg om gangen. Læringen går gradvis, og det vil alltid føles som at du ikke kan nok. Ser du tilbake på gamle oppgaver av og til, vil du derimot se hvor langt du egentlig har kommet, sier han.

Frontend-utvikling er et toårig fagskolestudium som tilbys som nettstudier og på campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top