De to studentene på grafisk design fikk toppkarakter på eksamensprosjektet sitt, det egenproduserte motemagasinet Uncreated.

Da Sofia Ekelund (21) og Jaspinder Kaur (24) fikk anledning til å jobbe sammen på eksamensprosjektet i grafisk design, var de ikke i tvil om hva de skulle lage.

– Vi hadde tidligere snakket om vårt drømmeprosjekt, som var å lage et helt magasin. Det var en selvfølge for oss at det var dette vi skulle gjøre til eksamen, og resultatet ble over all forventning, smiler de to jentene.

Prosjektet resulterte i motemagasinet Uncreated, som de med hjelp fra Noroff har fått trykket opp i mange eksemplarer.

– Magasinet vårt skal inspirere andre

– Vi ønsket å lage et kjønnsnøytralt motemagasin som ikke er et typisk sladreblad. Magasinet vårt skal inspirere andre som vil starte for seg selv innenfor mote, samt de som ønsker å utfordre sin egen personlige stil, forteller Jaspinder.

Hun fortsetter:

– Det er et magasin man kan bla gjennom, samtidig som det er estetisk vakkert og kan ligge fremme på kaffebordet. I magasinet er det både bilder og artikler, og vi har fått både klesdesigner, modell og fotograf til å dele sine erfaringer i magasinet.

De to studentene jobbet tett sammen under hele prosessen, og dro på alle shoots sammen.

– Vi jobbet tett for å være sikre på at identiteten og konseptet kom tydelig frem i alt vi produserte. På shoot var den ene hovedansvarlig, og den andre var assistent. Alle som har bidratt til magasinet, både journalist, modeller og intervjuobjekter, er mennesker vi har funnet gjennom våre nettverk, og de har gjort jobben gratis. Det er vi veldig takknemlige for, forteller Sofia. 

Vi har hatt tett samarbeid med bransjen, og har hatt flere oppgaver dette semesteret med reelle kunderSofia Eikelund

Foto: Jaspinder Kaur

Tett samarbeid med bransjen

De to studentene forteller om faglærere som er flinke til å tilrettelegge undervisningen etter deres behov. De ser en tydelig kobling mellom studiet og bransjen.

– Vi har hatt tett samarbeid med bransjen, og har hatt flere oppgaver dette semesteret med reelle kunder. Dette har forberedt oss til arbeidslivet, og det er nok mye av grunnen til at vi har gjort det så godt med denne eksamensoppgaven, sier Sofia.

I klassen deres på campus Stavanger er de ti stykker. Jentene forteller om gode samarbeid og et godt sosialt miljø i klassen.

– Siden vi er en relativt liten klasse er det mye lettere å gi tilbakemeldinger til hverandre, og også å finne på sosiale ting sammen. Vi begge sitter i studentrådet og jobber som mentorer, så vi har gode relasjoner til studenter, også på andre linjer, sier Jaspinder.

Ønsker å se magasinet i salg

Magasinet ga Sofia og Jaspinder toppkarakter, og høstet gode tilbakemeldinger fra faglærerne. Noen av eksemplarene som ble trykket, ga jentene bort til de som hadde bidratt til magasinet. Drømmen er å se magasinet i butikkhyllene en dag.

– Det er allerede flere som venter på utgave nummer to, forteller de blidt.

– Vi har begge ønsker og føler oss klare til å komme ut i arbeidslivet etter å ha lært så mye på kun ett og et halvt år. Samtidig ønsker vi å videreutvikle magasinet, og å komme ut med flere utgaver, avslutter de.

Grafisk design er et toårig fagskolestudium som tilbys på campus i StavangerOslo, Kristiansand og Bergen, i tillegg til som nettstudier. Neste oppstart av studiet på nett er allerede 11. januar.

Søk studieplass


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top