Finn.no opplevde rekordmange oppføringer av stillingsannonser innenfor IT og teknologi i mars. Covid19 får noe av skylden for at etterspørselen etter IT-kompetanse har skutt ytterligere fart de siste månedene.

- Kort forklart så kan vi si at det koker innenfor IT- og teknologi når det kommer til etterspørsel etter arbeidskraft. Vi hadde rekordmange oppføringer- innenfor IT og teknologi i mars måneden og den trenden har fortsatt i april.

Det forteller Christopher Ringvold, produktdirektør for FINN jobb.

- Sitter du på IT-kompetanse i dag så er det veldig gode tider. Det er stor etterspørsel i arbeidsmarkedet for den type kompetanse, legger han til.

 

Christopher Ringvold. Foto: Finn.no

 

Covid19 har skutt fart på utviklingen

Ringvold forteller at etterspørselen etter IT-kompetanse har vært stor over flere år, men de har opplevd en kraftig økning den siste tiden.

- Det vi ser nå er en eksplosjon i etterspørsel etter den kompetansen, og tilbudssiden henger ikke med. Det kan vi se når vi ser på antall søkere per stilling, sier han.

Hva er årsaken til denne utviklingen?

- Covid-19 og lockdown har fungert som en katalysator for digitalisering i mange bransjer. Vi så at etterspørselen for IT-kompetanse for høy før Corona også, men det har forsterket seg kraftig. Bedrifter og bransjer har tatt store steg innenfor digitalisering, og de har stort behov for kompetanse.

Selv om pandemien har ført til en akselerasjon innenfor digitalisering i samfunnet, så tror ikke Ringvold at det er en trend som vil avta når vi forhåpentligvis snart kan vende tilbake til mer normale liv.

- Dette er en varig trend, som vi så allerede før pandemien. Det har skutt fart som følge av omstillingene bedriftene har måtte gjort det siste året, men mange av endringene vil være varige, sier Ringvold.

Sitter du på IT-kompetanse i dag så er det veldig gode tider. Det er stor etterspørsel i arbeidsmarkedet for den type kompetanseChristopher Ringvold

1300 jobber som IT-utvikler

Et raskt søk på finn.no viser at det er nesten 1300 ledige stillinger som IT-utvikler ved utgangen av mai. Ringvold bekrefter at det kompetanse innenfor programmering er det aller mest ettertraktede på markedet nå.

- Generell programmeringskompetanse, både frontend-, backend- og fullstack-utviklere er ettertraktede. Men vi ser også at det er et økende behov for kompetanse innenfor IT sikkerhet. Økt digitalisering stiller større krav til sikkerhet. I tillegg er det økende etterspørsel etter kompetanse innenfor kunstig intelligens (AI) og maskinlæring, forteller Ringvold.

 

Tilbyr rask IT-kompetanseheving

Det økende behovet for IT-kompetanse er årsaken til at Noroff - School of technology and digital media nå har utvidet sitt tilbud. Noroff Accelerate er etablert for å kunne tilby rask og fleksibel IT-utdanning til de som ønsker et digitalt løft.

- Vi ser at behovet er enormt og vi ønsker å tilby utdanning til mennesker i ulike livssituasjoner. Ikke alle har tid eller mulighet til å sette seg på skolebenken et år eller tre, sier Erlend Koppen Skar, leder for Noroff Accelerate..

Accelerate gjennomfører nå sine første to bootcamper der deltakerne lærer seg «Programmering med Python» eller «Frontend-utvikling med JavaScript».

Et raskt søk på finn.no viser at det er kompetanse det er stort behov for i arbeidsmarkedet.

Ved utgangen av mai var det rundt 250 ledige stillinger der det søkes etter kompetanse i Python, og 300 der det søkes etter personer som behersker JavaScript.

- Våre kurs er utviklet for å treffe det behovet som er i arbeidsmarkedet nå. Dette viser at det er et stort behov for den kompetansen våre bootcamp-deltakere nå lærer seg. Vi har tett dialog med næringslivet og bemanningsbransjen, og vi skreddersyr våre utdanningstilbud for å gi våre kursdeltakere den kompetansen de trenger i arbeidslivet, sier Koppen Skar.

 

Hold deg oppdatert på Noroff Accelerate

Meld deg på Accelerate nyhetsbrev. Du kan melde deg av når som helst.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

     
Top