Noroff tilbyr i dag to spennende studieprogrammer som appellerer til aspirerende markedsførere: digital markedsføring og videomarkedsføring i sosiale medier.

Selv om begge retningene har mye til felles, har de også sitt unike fokus. Så, hvilken studieretning passer best for deg?

Hva handler studieprogrammene om?

Studiet i digital markedsføring er perfekt for deg som ønsker å gå direkte inn i rollen som digital markedsfører. Her får du dybdekunnskap om digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Hovedmålet er å utvikle strategisk og målrettet markedsføring online, og da spesielt gjennom sosiale medier.

Videomarkedsføring i sosiale medier fokuserer på å utvikle eksperter innen videomarkedsføring. Utdanningen er spesielt tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Ettersom videoinnhold på sosiale medier blir mer og mer populært, er også behovet for eksperter innen området økende.

Hvem burde søke?

To av linjelederne på studiene har gitt oss noen tips om hvem de mener bør søke på studieprogrammene. Jøran Gamman og Marna Haskins er linjeledere for henholdsvis digital markedsføring og videomarkedsføring i sosiale medier.

- En typisk student i digital markedsføring nysgjerrig på å forstå hvordan verden, kommunikasjon, markedsføring og trender henger sammen, sier Jøran.

Han forteller videre om hva studenter på studiet kan forvente.

- Vi har et stort fokus på hvordan man skal utøve markedsføring i praksis og vi samarbeider med ledende bedrifter for å gi studentene relevant utdanning og erfaring. Våre studenter er meget ettertraktet ute i markedet og vi jobber hardt for å utruste studentene våre med oppdatert kunnskap om digital markedsføring.

I studieprogrammet videomarkedsføring i sosiale medier er det ofte slik at studentene kjennetegnes via kreativitet og at de er gode historiefortellere.

- Programmet er flott for kreative personer som ønsker å lære hvordan de kan lage fengende videoer som forteller gode historier til publikum. I tillegg er det for enkeltpersoner som ønsker å få bedriftene sine til å vokse i sosiale medier ved å bruke video, forteller Marna Haskins.

For deg som ønsker en allsidig tilnærming til digital markedsføring, med muligheten til å jobbe med ulike aspekter av online markedsføring, kan digital markedsføring være et godt valg. Dersom du har en spesiell interesse for videoproduksjon, redigering og historiefortelling, og ønsker å bli ekspert på dette feltet, kan videomarkedsføring i sosiale medier være det perfekte valget for deg.

Spennende karrieremuligheter

Begge studiene gir en solid forståelse av digital markedsføring, men med ulike vinklinger. Digital markedsføring fokuserer bredt på digitale strategier, mens videomarkedsføring spesialiserer seg på produksjon og distribusjon av engasjerende videoinnhold. Begge studiene leder uansett til spennende karrieremuligheter innenfor markedsføring.

Dersom du vil lese mer om de mulige karriereveiene kan du ta en titt på Ole som landet jobb som videojournalist etter å ha studert videomarkedsføring i sosiale medier og Elise som jobber som innholdsprodusent med utdanning i digital markedsføring.

Både videomarkedsføring i sosiale medier og digital markedsføring kan du studere på nett, mens digital markedsføring også finnes på campus Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger.


Relaterte studier

Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top