Ole (39) har valgt å studere to fagfelt som går hånd i hånd, nemlig digital markedsføring og videomarkedsføring i sosiale medier. Allerede før han har fullført studiet har han landet jobb som videojournalist i lokalavisen.

Ole Kaldal-Key har i flere år drevet med digital innholdsproduksjon i form av livesendinger av blant annet arrangementer.

Når pandemien brøt ut i 2019 bestemte han seg for å sette seg på skolebenken igjen i en alder av 37 år. Valget falt først på digital markedsføring , etterfulgt av et år med videomarkedsføring i sosiale medier nett.

Grunnen til at han valgte disse studiene var fordi det er to fagfelt som går hånd i hånd og de gir et solid utgangspunkt for å møte dagens marked.

Jeg opprettet også et enkeltmannsforetak der jeg benyttet meg av det jeg lærte på studiet. Dette resulterte i en solid portefølje som gav meg mange oppdrag under studietiden, sier han.

– Nettstudier har vært redningen for meg

Ole gikk lenge med en tanke om at han ønsket å sette seg tilbake på skolebenken igjen, men det var flere faktorer som gjorde at dette ble utfordrende for han.

Når jeg kom over nettstudier på Noroff var det som skreddersydd for meg.Ole Kaldal-Key

Jeg var på den tiden en singel alenefar som hadde min datter annenhver uke. Når jeg kom over nettstudier på Noroff var det som skreddersydd for meg.

Han fortsetter:

Nettstudier har vært redningen for meg. Jeg kunne ikke sitte stille på skolebenken som liten og ble fort rastløs. Som nettstudent har jeg muligheten til å ta med meg PC-en for å sette meg ned på en café, en benk i sola eller en annen plass. Jeg har mulighet til å variere de dagene jeg er rastløs, og det har vært en luksus. Det har også hjulpet på inspirasjonen og motivasjonen min til å studere.

Å studere på nett har fungert veldig bra for Ole. Han forteller at han har fått mulighet til å sette opp sine egne rutiner og behandle studiene som en jobb. Dette har også hjulpet 39-åringen tilbake til arbeidslivet.

Som nettstudent må man være utrolig disiplinert og organisert, samtidig som man må jobbe selvstendig for å levere noe man er fornøyd med.

Ole forteller at det er hektisk som nettstudent og at man som student på videmarkedsføring må levere videoer av god kvalitet på meget kort tid.

Dette er et arbeidstempo som vil virke overveldende for en god del, men ved å ha gode rutiner og god disiplin så går det helt greit. Dette er noe som også har hjulpet meg i jobben jeg har nå, hvor jeg må produsere tre til fire videoer hver dag. Videoene er basert på ulike artikler og hver video har sin egen historie som skal fortelles, sier han.


Ole har en YouTube-kanal hvor han legger ut videoer han har produsert

Hoppet ut i det ukjente

Jobben som videojournalist fikk 39-åringen ved et sammentreff. Lokalavisen Raumnes var ute etter en videojournalist og Ole fikk stillingsannonsen i innboksen sin fra en bekjent.

Etter å ha lest stillingsutlysningen så var jeg sikker på at dette var en jobb som ville passe meg. De var ute etter noen som kunne produsere videoer, jobbe selvstendig i et hektisk arbeidsmiljø, men også jobbe med andre. I en redaksjon er det høyt tempo til forskjellige tider av døgnet, sier han.

Jeg hadde en del kompetanse om dette fra før, men takket være nettstudier så har jeg fått mye faglig påfyll. Ole Kaldal-Key

Han forteller at de også var opptatt av å ansette noen som hadde riktig teknisk kompetanse i forhold til foto- og videoutstyr, livestreaming og behandling av video og foto i etterkant.

Jeg hadde en del kompetanse om dette fra før, men takker være nettstudier så har jeg fått mye faglig påfyll. Jeg har fått en god portefølje gjennom oppgavene på studiet og ble klar til å gå ut i jobb.

Har du noen råd til andre som ønsker studierelevant jobb?

Du må ikke være redd for å hoppe ut i det ukjente. Journalistikk var for meg totalt ukjent og en ny verden å jobbe i.

Han legget til at videomarkedsføring og videojournalistikk også på mange måter er det samme. Det handler om å skape en god historie for å få leserne til å klikke seg inn på artikkelen og videoen, på akkurat samme måte som det han har lært på studiet i videomarkedsføring.

Har vært vinn-vinn

Ole legger ikke skjul på at det har vært travelt å kombinere jobb og studier. Han mener at det er viktig å være ærlig i et jobbintervju og ha en god dialog med arbeidsgiver.

Velg en arbeidsgiver som vil satse på deg og som vil la deg bruke arbeidstiden på å studere, men du må også være ærlig med deg selv og kunne prioritere riktig.

Han innrømmer at dersom han skulle valgt igjen ville han nok ventet med å søke jobb til han var ferdig med eksamen, men samtidig så er han glad han søkte jobben og at han fikk den. Ole produserer mye innhold for lokalavisen som han kan bruke til eksamen og oppgaver, så her har det vært vinn-vinn.

Jeg valgte å gifte meg i sommer, så jeg hadde bryllupsplanlegging, forberedelser til eksamen og ny jobb. Det har vært hektisk og her har fått en del grå hår i skjegget, spøker han.

Han legger til at han ikke ville vært foruten. Han har opplevd at læreren hans på studiet har vært veldig forståelsesfull og at han har fått god hjelp fra Noroff når han har trengt det.


Studentarbeid fra Ole sin kanal

Videomarkedsføring i sosiale medier og digital markedsføring har neste oppstart 10.januar 2023 på nett.


Relaterte studier

Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top