– Interessen min for designfeltet har alltid ligget latent, og dette programmet føles helt riktig, sier 28-åringen.

Sofia Cash Perez (28) studerer teknisk design – arkitektonisk via Noroff Nettstudier. Hun er opprinnelig fra Argentina, har vokst opp i Spania, men bodd i Norge siden 2016.

Det som inspirerte meg til å studere teknisk design er at jeg trengte en forandring. Jeg er en profesjonell baker og konditor og var ikke tilfreds med yrket mitt lengre. Interessen min for designfeltet har alltid ligget latent, og dette programmet føles helt riktig, sier 28-åringen.

Hun fortsetter:

Min hovedinteresse er arkitektur, men jeg liker også produktdesign veldig godt.

Gjennom studiet i teknisk design lærer hun å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen byggdesign, konseptmodellering og BIM.

Studiet er delt inn i fag som teknisk tegning 2D, teknisk tegning 3D, visualisering og BIM. Alle delene av kurset var lærerike og jeg lærte å bruke AutoCAD, Inventor, Revit og Enscape fra scratch, jeg hadde aldri brukt disse programmene før, og jeg føler meg veldig trygg på mine evner nå. Vi brukte også Photoshop og Premiere Pro fra Adobe-pakken.


Foto: Skjermbilde av studentarbeid laget av Sofia

God struktur på studiet

Det faktum at jeg var i stand til å studere hjemmefra og på engelsk, overbeviste meg virkelig om å velge dette kurset.

- Jeg valgte nettstudier fordi det var fleksibelt og jeg kunne jobbe samtidig. Det har vært en fantastisk opplevelse, men jeg må si at du må være veldig konstant og strukturert når du studerer på denne måten, ellers kan du lett falle på etterskudd.

Noroff tilbyr en rekke ulike spennende nettstudier, for deg som har behov for en fleksibel hverdag. Studiet i Teknisk design - Arkitektonisk har oppstart i oktober. 

Studiet er intensivt, og det er mye å lære på kort tid. Måten det er strukturert på, er med undervisning gjennom uken deretter moduleksamen på det man har vært gjennom, enten i slutten av den uken eller uken etter, sier 28-åringen.

Alle moduleksamenene har gitt meg kunnskap, men begge avsluttende eksamener har fått meg til å vokse som en profesjonell på feltet. Det faktum at vi som studenter får bestemme hva vi skal gjøre, hvordan vi skal gjøre det og når vi skal gjøre det, gir oss ansvaret fra begynnelse til slutt og får deg virkelig til å vokse i organisatoriske ferdigheter samtidig som man bruker alt man har lært på kurset.

En investering for fremtiden

Personlig er jeg positiv til å finne en jobb som jeg liker i designbransjen, jobbe i et arkitektfirma eller innen produktdesign, smiler hun.

Til de som vurderer å søke studiet vil jeg si: Gjør det. Du lærer masse. Selv om det koster penger, er dette en investering for fremtiden din og en investering i seg selv, noe som alltid er verdt det, avslutter hun.


Relaterte studier

Teknisk design - Arkitektonisk på Noroff

Teknisk design - Arkitektonisk

Praktisk utdanning i teknisk design hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen byggdesign, konseptmodellering og BIM.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Mekanisk på Noroff

Teknisk design - Mekanisk

Praktisk utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere mekaniske sammenstillinger og konstruksjoner innen DAK, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM på Noroff

Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i bygge- og konstruksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe, validere og behandle modeller av hus og kommersielle bygg.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top