Sandra (28) jobber på cruiseskip og elsker å reise. – Det er en drøm å kunne kombinere livsstil med nettstudier.

Fleksibiliteten til å kunne studere fra hvor som helst passer meg helt perfekt. Sandra Moe

Jeg begynte tidlig å eksperimentere med maling og farger, og som tenåring brukte jeg mye av tiden min på å ta bilder og redigere dem i Photoshop. Med en interesse for alt det kreative, visste jeg at grafisk design var det riktige valget, da jeg føler man får alt i en pakke, sier Sandra Marlene Moe (28).

Hun studerer grafisk design via Noroff Nettstudier.

Fleksibiliteten til å kunne studere fra hvor som helst passer meg helt perfekt. Jeg jobber som forpleiningsassistent ombord på et cruiseskip med 12-timers vakter. I tillegg elsker jeg å reise, så det var ingen tvil om at jeg skulle studere på nett. I tillegg får man kjenne litt ekstra på selvstendigheten, noe jeg liker veldig godt, og tenker er en bra ting å ta med seg videre.

Hverdagen som nettstudent

Sandra startet på studiet i august, og kan dermed sies å være en relativt fersk nettstudent.

Akkurat nå er alt veldig nytt og spennende. Vi har hatt tre uker med det grunnleggende hvor vi har lært om alle programmene vi bruker, fargekombinasjoner og hvordan vi går fra en sketch til et ferdig produkt.

Hvordan ser en typisk dag ut?

Dagen starter alltid med en god frokost og iskaffe, deretter går de neste åtte timene foran skjermen med et par pauser der jeg både spiser og trekker luft. Kveldene prøver jeg å holde fritt, men det kan fort hende at jeg sitter klistret til skjermen da også, alt etter hva timeplanen sier.

– Om jeg er på jobb på cruiseskipet så studerer jeg i ro og fred inne på lugaren på kveldstid. Det jeg ikke får gjort ombord blir gjort når jeg er hjemme igjen. 

Studiet i grafisk design er en toårig utdanning som er tilgjengelig på campus i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og via Nettstudier.

Lærer mye på kort tid

Jeg føler vi virkelig blir klare for bransjen her. Vi går i dybden på hvert tema, og lærer hvordan vi skal både kommunisere med kunden og presentere et prosjekt, ikke minst hvordan vi går fra planlegging til et ferdig produkt. Vi har mye praktisk arbeid, som også gjør det veldig interessant og lærerikt. Jeg er utrolig fornøyd, og føler jeg lærer mye på kort tid.

Neste oppstart for Noroff Nettstudier er allerede 18. oktober. Se hvilke studier som starter her.

Nettstudiene hos Noroff fungerer utrolig bra. Vi har et forum som heter Moodle der vi har alt av lærestoff og de ressursene vi trenger. Om vi har spørsmål, kan vi skrive på forumet og få svar fra enten andre medelever eller lærere.

– Det er en drøm å kunne kombinere livsstil med nettstudier. Jeg elsker å kunne sjonglere på denne måten. Så lenge man har rett fokus og holder seg til tidsfrister, så fungerer det veldig bra, man må bare finne flyten, sier 28-åringen.

Hva slags jobb håper du å ende opp i når du er ferdig med studiet?

Det er så mange jobbmuligheter, men drømmen er å drive eget firma, og samarbeide med store selskaper.

Til slutt, hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Vær strukturert og planlegg dagene dine godt. Ikke gå løs på alle oppgaver før du har en oversikt, da kan det fort bli veldig kaos og mye på en gang. Bruk studietiden godt, og ikke vær redd for å spørre, du er jo student for å lære. Sist men ikke minst, velg en utdanning du selv interesserer deg for - pust ut og nyt studentlivet.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top