22-åringen tar en bachelor i Cyber Security på Noroff i Kristiansand, og har allerede fått jobb som SOC Analyst i bedriften Netsecurity.

Jobben jeg utfører er utrolig spennende. Jeg sitter i første linje og analyserer alarmer. Dette gjør man for å vurdere om aktiviteten som kommer inn er en trussel for kunden. Mine arbeidsoppgaver er hovedsakelig å sjekke alarmer for å så rapportere tilbake til kunden, sier Emilie.

Bacheloren i Cyber Security er en IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

- Jobben er helt fantastisk

Det var da Emilie Alexandra Hille Dyrnes Hagen (22) var på en konferanse sponset av Noroff, at hun kom i kontakt med IT-sikkerhetsselskapet Netsecurity.

Jeg har flotte kollegaer som er til hjelp om det trengs, som skaper godt humør og danner en god arbeidskultur. Emilie Alexandra

Mens jeg var på konferansen med noen venner hadde vi tilfeldigvis satt oss ved et bord med noen ansatte fra Netsecurity. Vi begynte å snakke om bachelorprosjektet vårt, og om de kunne vært interessert i å hjelpe oss, sier hun.

Emilie fikk beskjed om å sende en e-post med flere opplysninger om prosjektet. Dette resulterte i at hun ikke bare fikk mulighet til å skrive bacheloroppgave om selskapet, hun ble også oppfordret til å sende inn jobbsøknad. Videre ble det jobbintervju og deretter jobbtilbud for 22-åringen.

Jobben er helt fantastisk, sier Emilie.

Som deltidsansatt hos Netsecurity er jeg en del av et 24-7 team. Dette betyr at jeg jobber enten 00-08, 08-16:00 eller 16:00-24:00. Disse tidene har mye og si ettersom man har mye mer og gjøre på dagtid, noe som også betyr at det er mye mer å lære på dagtid.

Hun forteller at på kveldstid er det ofte rolige, de kan derfor bruke litt lenger tid på å analysere alarmer. Om det er lite å gjøre oppfordrer de ansatte hun til å holde på med skolearbeid.

Jeg har flotte kollegaer som er til hjelp om det trengs, som skaper godt humør og danner en god arbeidskultur.

Direkte relevant for arbeidslivet

Emilie opplever at faglærerne på Noroff er flinke til å forklare komplekse tema på en lettfattet måte. Noe av det hun liker spesielt godt med læringsmiljøet er at det hun lærer er praktisk retter mot arbeidslivet, fremfor bare teori.

Det er så mange felt innenfor Cyber Security, så alle har mulighet til å finne glede i studiet. Emilie Alexandra

På Noroff får man masse teknisk kompetanse som direkte er relevant for arbeidslivet. Cyber Security er et ekstremt spennende studium, ikke bare fordi karrieren innenfor dette feltet er høyt etterspurt, men også fordi det er et interessant og utfordrende. Det er så mange felt innenfor Cyber Security, så alle har mulighet til å finne glede i studiet.

Hun forteller at de første årene av bachelorgraden var enkle å balansere med jobb, men at det dette siste året har hun merket at det har vært litt mer utfordrende. Hun er likevel motivert for å kombinere jobb og studier litt til, hun er tross alt snart i mål med bachelorgraden. 

Jeg anbefaler absolutt å studere Cyber Security. Fagområdet er utrolig spennende, og det man lærer er bransjerelevant, avslutter hun

Studiet i Cyber Security tilbys på campus Kristiansand, via nettstudier eller Online PLUS. Ved å velge en bachelorgrad hos Noroff får du et attraktivt utdanningsløp, utviklet i samarbeid med næringslivet.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top