Jeg får muligheten til å lære mer om det som ligger bak selve programmeringen og hvordan vi best mulig kan sikre oss mot cyber angrep, sier 26-åringen.

Andreas Holm er 26 år gammel, bor i Stjørdal og studerer nettverk og IT-sikkerhet hos Noroff. Han har valgt utdanning innenfor et fag som han lenge har hatt stor interesse for. Han drømmer om å jobbe som programvareutvikler, samtidig som han gjerne vil bruke sin kunnskap om cyber sikkerhet.

Jeg har vært veldig interessert i data og teknologi i mange år. Jeg har en lidenskap for programmering og det å lære så mange programmeringsspråk som mulig. I denne utdanningen får jeg muligheten til å lære mer om det som ligger bak selve programmeringen og hvordan vi best mulig kan sikre oss mot cyber angrep.

Med tanke på at verden vi lever i stadig blir mer teknologisk, og det blir flere og flere cyber-angrep mot både bedrifter og privatpersoner, er det vi lærer fra dette studiet noe vi trenger i arbeidslivet. Studiet er rett og slett veldig relevant. Det er mange praktiske oppgaver og man får førstehåndskunnskap om hva man kan forvente når man starter å jobbe etter studiet.

Han fortsetter:

Det er veldig mye spennende vi lærer og det er mye variert. I det siste har det blitt veldig mye jobbing i VMware, og konfigurering av servere. Det er nettopp det jeg liker så godt med dette studiet - at det er så mange praktiske oppgaver!

«"

Nettstudiene

Andreas studerer på nett og er fornøyd med alle mulighetene fleksibiliteten gir hverdagen hans.

Nettstudiene gir meg en veldig fleksibel hverdag, det lar meg legge opp studiehverdagen som jeg selv ønsker det så lenge arbeidet blir gjort. Jeg konsentrerer meg også bedre når jeg kan sitte for meg selv å jobbe.

Han fortsetter:

Jeg har blant annet muligheten til å kunne ta noen ekstra vakter på jobb, utenom de helgene jeg jobber fast. Hvis jeg skal jobbe kan jeg bare gjøre skolearbeidet på kvelden, etter jobb, i stedet. Jeg kan også legge planene jeg vil eller dra på reiser og bare ta studiene mine med meg. Jeg er ikke bundet til ett klasserom.

En god balanse mellom fleksibilitet og rutiner

Selv om Andreas er glad i å bruke fleksibiliteten sin trives han også godt med å ha rutiner, slik at alt blir gjort.

Dagen starter med frokost, før jeg logger meg inn på Moodle. Moodle er forumet hvor vi ser forelesninger, finner lesestoff og legger ut svar på oppgaver og diskuterer innholdet. Her går jeg igjennom dagens forelesning, for så å se over dagens lesestoff som også blir publisert på Moodle, og til slutt gjør jeg oppgavene som tilhører stoffet vi har vært igjennom den dagen.

Discord er en kanal som vi bruker til å kommunisere med hverandre på, både lærere og studenter imellom. Av de faglærerne jeg har vært i kontakt med, så har alle vært veldig behjelpelig og virkelig yter sitt beste for at jeg skal få den hjelpen jeg ønsker, sier 26-åringen.

Til kommende studenter har han en klar oppfordring:

Ikke ta tiden for gitt bare fordi du har frihet til å legge opp studiehverdagen din selv. Fleksibilitet er ikke en invitasjon til å ta foten av gassen. Studiet er veldig givende om man jobber hardt med det og gjør de oppgavene som ligger på Moodle. Lærerne er tilgjengelige om man trenger hjelp med noe! Benytt deg også av dine medstudenter, flere av medstudentene kan være flinke til å gi råd og tips, avslutter han.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top