- Jeg opplevde at kombinasjonen av digital markedsføring og grafisk design var svært ettertraktet, sier 22-åringen.

Tora Verpe Dale har lenge hatt stor interesse for markedsføring, og brenner for godt innhold, visuell kommunikasjon, inbound marketing og digital synlighet. Etter videregående valgte hun å ta en bachelorgrad i digital kommunikasjon og markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Gjennom studiet lærte hun mye om sosiale mediekanaler, kommunikasjon, forbrukeratferd og engasjement. Hun følte likevel at hun manglet tekniske ferdigheter innenfor visuell kommunikasjon etter bacheloren.

Jeg ønsket å lære mer om å skape visuelt innhold som treffer målgruppen og som skaper engasjement, sier 22-åringen.

Hun valgte derfor å ta studiet i Grafisk design ved Noroff i Kristiansand, en praktisk utdanning der man lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon.

Koblingen mellom studiet og bransjen var svært bra. Vi fikk reelle kundeoppdrag som gav meg mersmak på feltet. Jeg følte meg veldig klar for å gå ut i arbeidslivet etter studiet på Noroff.

Fikk jobb som markedskonsulent hos Babycare

Under studietiden kom Tora over en traineestilling som digital markedsfører hos Babycare, en norsk kjede innen baby- og barneutstyr. Hun var så heldig å lande stillingen som trainee, og i august 2023 ble hun fast ansatt som markedskonsulent i selskapet. I tillegg til nettbutikk har selskapet fem egeneide butikker. Tora har hovedansvar for å oppdatere nettsiden og lage daglige nyhetsbrev.

Jeg følte meg veldig klar for å gå ut i arbeidslivet etter studiet på Noroff. Tora Verpe Dale

En typisk arbeidsdag hos Babycare er veldig varierende. Jeg arbeider med blant annet design, foto, tekst, nettsider, markedsstrategi, SEO og CRM-systemutvikling. Jeg får virkelig brukt alle mine kunnskapsfelt i jobben, og utvikler meg stadig sammen med svært dyktige kollegaer.

Tora opplevde at læreren på studiet la til rette for at hun kunne kombinere studiene med jobben hos Babycare. Hun føler også at hun virkelig har fått bruk for det hun har lærte på studiet i jobben sin.

I stillingen min som markedskonsulent bruker jeg Adobe-programmene hver dag. Jeg designer banners, nyhetsbrev, plakater og annonser osv. Jeg bruker også kompetansen jeg tilegnet meg om fotografi fra studiet.

Under studietiden opprettet hun også sitt eget enkeltpersonsforetak. Hun fikk mange kundeoppdrag og har blant annet laget nettsider, samt designet logoer og konsepter for kunder. Tora tar fortsatt på seg kundeoppdrag ved siden av jobben i Babycare. 

Nå for tiden holde jeg på å designe en bok som skal ut til våren. Det er fantastisk å ha mulighet til å drive med grafisk design på fritiden.

📷: Tora har designet boken Setesdal som kommer ut til våren

 

Jobbet med faktiske kunder

Tora forteller at hun under studiene i grafisk design hadde flere oppgaver hvor hun jobbet med faktiske kunder, som blant annet Hennig-Olsen og Sound of Happiness.

Jeg opplevde at læreren vår var svært engasjert og hadde god kunnskap innenfor fagfeltet. Tora Verpe Dale

Studiet var svært spennende, og jeg lærte mye om å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Det var i tillegg veldig lærerikt å få jobbe så tett på bransjen. Vi samarbeidet også ofte med studenter fra andre studier, noe som ga oss en tverrfaglig forståelse, forteller hun.

Den tidligere Noroff-studenten skryter over det gode læringsmiljøet på campus i Kristiansand.

Jeg opplevde at læreren vår var svært engasjert og hadde god kunnskap innenfor fagfeltet. Hun var svært fleksibel og løsningsorientert. Vi hadde også et godt klassemiljø, hvor alle hadde forskjellig bakgrunn og kunnskapsnivå, og vi lærte mye av hverandre.

Hva savner du mest fra studietiden på Noroff?

Det jeg savner mest fra studietiden er den kreative friheten jeg fikk. Jeg fikk utforske mange designretninger, og utfordret meg selv hele tiden til å teste nye retninger. Det å prøve og feile i den kreative prosessen var svært lærerikt, og er noe jeg har tatt med meg inn i arbeidslivet, svarer Tora.

📷: Studentarbeid der oppgaven vår å redesigne logoen til Sound of Happiness.

 

Studer grafisk design på nett eller campus

Studiet i grafisk design er tilgjengelig på alle våre campus og som nettstudier. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top