E-sporttjenesten Gameflow ble startet av en kompisgjeng fra Gloppen i 2019. Nå har de vunnet konkurransen «Creative Tech Hunt», og skal representere Norge i den internasjonale finalen i 2022.

– Creative Tech Hunt går ut på at kreative tech-startups over hele landet presenterer sine prosjekter til et dommerpanel gjennom regionale finaler. Hver deltaker har tre minutter på å overbevise panelet, før vinneren ble sendt videre til den nasjonale finalen i Oslo. Vi vant den nasjonale finalen, og ble offisielt kåret til «Norway’s Most Promising CreativeTech Startup 2021», forteller Jon Even Fossheim. Til daglig jobber han som faglærer i frontend-utvikling på Noroff.

Arbeidet med Gameflow startet da Fossheim selv var student ved Noroff, og selskapet ble offisielt stiftet i 2019. Tanken bak startupen er å gjøre det enklere for folk å følge med på e-sport. 

For Gameflow, som har globale ambisjoner, er dette gull verdtJon Even Fossheim

– Det er nesten en halv milliard mennesker som ser på e-sport, men det er vanskelig å følge med, og fans må ofte forholde seg til en jungel av kompliserte nettsider for å finne turneringsinformasjon, lagene sine, og så videre. Vi i Gameflow har jobbet non-stop i to år for å skape en sømløs og tilgjengelig e-sportopplevelse, med en alt-i-ett-plattform hvor brukerne kan finne alt e-sportinnhold på ett sted, forklarer Fossheim.

Foto venstre: Markus presenterer i den nasjonale finalen. Foto høyre: logo

– En gyllen mulighet

Som vinnere av Creative Tech Hunt skal Gameflow representere Norge i den internasjonale finalen i Creative Business Cup, som går av stabelen i København.

– Det å bli kåret til landets mest lovende kreative tech-startup er jo en stor anerkjennelse i seg selv, så det er stort å få mulighet til å representere Norge internasjonalt. En slik konkurranse er en gyllen mulighet for oss til å vise frem både produkt og forretningsidé til både det nasjonale og det internasjonale startup-miljøet. For Gameflow, som har globale ambisjoner, er dette gull verdt, sier Fossheim.

Creative Business Cup har deltakere fra mer enn 70 land, og finalen går av stabelen i juni 2022.

«Home of E-sports»

Ved lansering vil Gameflow dekke 11 av de største e-sport-spillene. Dette inkluderer mer enn 800 turneringer i året, mer enn 6000 kamper hver måned, og en database med 50 000 lag og spillere man kan følge. Fossheim er tydelig ambisiøs på startupens vegne.

– Vi brenner for å løfte bransjen til å et nytt nivå ved å gjøre det enklere for fans å følge heltene sine. Gameflow skal bli et naturlig førstevalg for fans over hele verden. Et ekte «home of E-sports», smiler han.

Det neste de har på planen er lanseringen av en «open beta» tidlig i 2022.

– De som er interesserte i å få vite mer om prosjektet kan sjekke ut nettsiden vår. Her kan man også melde seg på e-postliste til lanseringen, sier Fossheim.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top