Han fikk jobb før han var ferdig på studiet i frontend-utvikling. – Nettverk spiller en veldig stor rolle, sier 26-åringen.

Benjamin Solli (26) ble headhuntet til LØRN.TECH allerede før han var ferdig med studiet i frontend-utvikling ved Noroff.

– En nøkkelfaktor i rekrutteringen var at jeg hadde en oppdatert online portfolio, forteller han.

Han understreker viktigheten av å ha sitt arbeid synlig digitalt, samt å ha et fokus på nettverksbygging gjennom hele studietiden. Han ble selv anbefalt til bedriften av en klassevenninne.

– Som for mange andre, spilte nettverk en veldig stor rolle i hvordan jeg fikk jobb, sier han.

Jobber med webdesign

LØRN.TECH er en startup-bedrift som tilbyr livslang læring i podkastformat. Bedriften har vært i rask vekst siden Benjamin startet. 

Jeg la virkelig merke til hvor mye tid og engasjement faglærerne investerte i å følge opp studenteneBenjamin Solli

– Da jeg begynte hadde vi omtrent 200 podkaster, og nå har vi godt over 1000. Temaene strekker seg bredt, og omfatter alt fra 3D-printing, sosial medier, AI og business-strategi, forteller han. 

Benjamins rolle er prosjektbasert.

– Jeg gjør ganske mye forskjellig, og det kommer helt an på hva slags prosjekter vi holder på med. Stort sett jobber jeg med grafisk design, webdesign, vedlikehold på nettsidene, og oppsett av diverse landingssider. Arbeidsdagene er ganske fleksible, og mye av det jeg jobber med tillater hjemmekontor, sier han.

– Noroff har gitt meg de riktige verktøyene

Benjamin studerte frontend-utviklingcampus Oslo, og opplevde at faglærerne viste stor interesse for studentene.

– Faglærerne ga oss et realistisk og tilpasset læringsprogram basert på dagens reelle arbeidsliv. Jeg la virkelig merke til hvor mye tid og engasjement faglærerne investerte i å følge opp studentene. De viste genuin interesse, og kunne gi tips og råd om hva man bør kunne noe om, uten at det nødvendigvis stod i læreplanen, forteller han entusiastisk. 

Han fortsetter: 

– Jeg vil si at Noroff har gitt meg de riktige verktøyene fra verktøykassa til å lære det som trengs. Ikke bare har jeg lært HTML, CSS og Javascript, men jeg har også fått åpnet sinnet til å lettere kunne tilegne meg kunnskap om annet kodespråk som finnes. Som designer har det også vært nyttig med tanke på å kunne raskt skreddersy og teste ut designprototyper.

– Har du noen råd til andre studenter som er på jakt etter relevant jobb?

– Ikke vær redd for å lære nye ting. Det kan være en kjedelig prosess, men så gøy og nyttig når man får det til. Og ikke minst, bli venner med dine klassekamerater! Networking, networking, networking, smiler han.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top