Tidligere Noroff-student Natasha har studert frontend-utvikling, og jobber nå som UX-designer og frontend-utvikler i produktselskapet Etain.

Da Natasha Chantelle Lysaker (26) jobbet som låsesmed, kjente hun at hun savnet å jobbe med noe kreativt. Det førte henne til studiet i frontend-utvikling ved Noroff Oslo.

– Da jeg leste om frontend-utvikling ble jeg overbevist om at dette var noe som kunne passe meg, ettersom det både er teknisk og kreativt. Før jeg begynte å studere frontend-utvikling hadde jeg ingen forkunnskaper om hverken programmering eller design, forteller hun.

Noen uker før hun var ferdig med studiene i sommer fikk hun jobb i produktselskapet Etain i Oslo.

– Jeg er ansatt i Etain som UX-designer og frontend-utvikler. Det var veldig viktig for meg å komme i en stilling der jeg kunne drive med både design og programmering. Arbeidsoppgavene mine er veldig varierte, smiler hun.

Godt forberedt på arbeidslivet

Ansettelsesprosessen Natasha var gjennom bestod av flere ledd.

Jeg vil anbefale alle å bygge nettverk og portfolio fra dag énNatasha Chantelle Lysaker

– Det første intervjuet var over Teams, og det var ganske uformelt. På andregangsintervjuet skulle jeg løse en case som jeg hadde fått tilsendt på forhånd. Jeg fikk også mulighet til å vise frem noen av mine tidligere prosjekter, forteller hun.

Den toårige utdanningen i frontend-utvikling gir praktisk kompetanse innen de viktigste områdene ved utviklingen av interaktive og dynamiske produkter. Natasha forteller at studiene forberedte henne godt til arbeidslivet.

– Som student får man ofte prosjekter der man står for planlegging, design, programmering og dokumentasjon helt på egen hånd. Dermed får man god innsikt i og kunnskap om alle deler av arbeidet. I arbeidslivet er det imidlertid sjelden slik – da jobber man gjerne i team og deler på oppgavene, sier hun.

Raskt ut i jobb med fagskole

Natasha var student midt under pandemien, og studietiden ble dermed ganske annerledes enn tenkt. Hun er likevel godt fornøyd med kontakten hun har hatt med faglærerne og medstudenter.

– Det ble arrangert både industritalks og mingling over Zoom. Vår klasse hadde også en egen server på Discord der vi kunne holde kontakt. Før pandemien hadde vi også hackatons og workshops noen helger og kvelder, forteller hun.

På spørsmål om hva hun vil si til studenter som vurderer å søke samme studium som henne, er hun tydelig.

– Noroff fagskole passer for deg som vil raskt ut i jobb, sier hun.

Hun fortsetter:

– Jeg får ofte spørsmål om det er lett å få jobb innen tech. Jeg tror ikke det er noe enklere eller vanskeligere enn andre typer jobber, men jeg vil anbefale alle å bygge nettverk og portfolio fra dag én, slik at du kan begynne å søke jobber tidlig. Da er sjansen stor for at du kommer deg raskt ut i jobb.

Frontend-utvikling tilbys på campus i Oslo, Bergen og Kristiansand, samt som nettstudier

Søk studieplass


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top