– Noroff har forberedt meg godt til stillingen, sier den tidligere nettstudenten.

– Det var da jeg jobbet med support i et IT-selskap at jeg bestemte meg for å sikte meg inn på noe mer kreativt igjen. Etter dialog med UX-designeren der jeg jobbet, bestemte jeg meg for å søke på det ettårige studiet hos Noroff for å bli UX-designer, forteller Cecilie Getz (35). Hun har studert UX-designnett, og fra før har hun en bachelorgrad i innovasjon og forretningsutvikling. Nå har hun landet drømmejobben.

– Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobb som UX-designer i Conversionista, som er et konsulentselskap som spesialiserer seg på konverteringsoptimalisering og brukeropplevelsesdesign. Min rolle er å forbedre kundereisen for sluttbrukere og å forenkle og forbedre nettsider, sier Cecilie.

Godt forberedt

UX-design er en teknologiutdanning som gir kompetanse innen brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign. Cecilie opplever at hun var godt forberedt da hun skulle tre inn i yrkeslivet.

Jeg har uten tvil hatt og vil fortsette å ha behov for kunnskapen jeg tilegnet meg på NoroffCecilie Getz

– Noroff har forberedt meg godt til stillingen jeg har ved å kombinere teoretisk og praktisk tilnærming. Jeg er glad for at de innprentet viktigheten av brukertesting og det å følge design principles og best practices for å forbedre kundereisen, sier hun.

Hun fortsetter:

– Prosessene er alltid noe annerledes i jobb enn i et studium, men nå har jeg byggeklossene jeg trenger for å få det til. Jeg har uten tvil hatt og vil fortsette å ha behov for kunnskapen jeg tilegnet meg på Noroff.

– Man lærer utrolig mye

Som nettstudent ved Noroff kan man studere hvor man vil, og når man vil, uten at man er bundet til å møte opp fysisk på en læreplass. Cecilie synes likevel at det var enkelt å få kontakt med både medstudenter og faglærerne.

– Jeg hadde ikke egentlig noen tanker om at det ville være noe studentmiljø, men jeg fant fort en gruppe jeg samarbeidet med. Det at alle studentene og lærerne bruker et felles forum gjorde det enkelt å få kontakt både med faglærerne og andre studenter. Jeg fikk testet det å jobbe med case-study i gruppe og det å jobbe alene, så jeg satte pris på friheten til å fullføre studiet slik det passet meg best, sier hun.

– Hva vil du si til studenter som vurderer å søke på samme studium som deg?

– Dersom man ønsker å gå i en ny retning uten å ta en treårig bachelor, er dette veien å gå. Man lærer utrolig mye, og studiet er kreativt. Jeg anbefaler UX-design til alle som ønsker å jobbe med noe givende og morsomt, avslutter hun.

UX-design tilbys som nettstudier og ved campus Oslo. Fra januar 2022 tilbys studiet også ved campus Kristiansand og Bergen.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top